Winnaars NK E-Racing automatisch geplaatst voor WK E-Racing

woensdag 16 november 2022 om 17:39
Winnaars NK E-Racing automatisch geplaatst voor WK E-Racing

foto: Zwift

De winnaars van het aankomende Nederlands kampioenschap E-Racing zijn automatisch gekwalificeerd voor het WK E-Racing. Dat heeft de KNWU laten weten in het reglement. Het NK Zwift zal dus naast een titelstrijd ook gelden als kwalificatiemoment voor het wereldkampioenschap.

Op donderdag 1 december wordt het NK E-Racing georganiseerd door wielerbond KNWU. Het door het UCI georganiseerde WK E-Racing staat gepland voor 18 februari 2023. Onlangs liet de UCI weten dat het voor een ander format kiest tijdens dat WK.

De KNWU mag drie mannen selecteren voor het WK E-Racing en vier vrouwen. De winnaars van het NK Zwift zijn automatisch geplaatst. De selectiecommissie van de KNWU mag de rest van de selectie invullen en zal dat doen op 20 december. “Voor de overige plekken zal dit NK zeker ook meegewogen worden”, aldus bondscoach Adriaan Helmantel.

‘Kansen voor aanvallers op NK’
Het NK E-Racing zal verreden worden op de Watopia – Hilly Route op het platform Zwift. De vrouwen starten om 18.30 uur en rijden in totaal 31 kilometer met vier beklimmingen. De mannen beginnen om 20.00 uur, werken 39 kilometer af en kennen vijf klimmetjes onderweg. Inschrijving is mogelijk tot en met 29 november.

“Naast het slotklimmetje zitter er verder in het rondje ook nog twee kleine klimmetjes en enkele stukken vals plat. Dit biedt kansen voor de aanvallers die liever niet wachten op een sprint bergop. Ik hoop dan ook attractieve wedstrijden te zien”, zegt Helmantel.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone