zaterdag 26 maart 2022 om 08:18

Wilfried Peeters: “We kunnen niet met gelijke wapens strijden”

Video Quick-Step-Alpha Vinyl was in de E3 Saxo Bank Classic niet opgewassen tegen de dominantie van Jumbo-Visma. Na de Taaienberg, waar de koers ontplofte, had de Belgische ploeg in eerste instantie maar één renner in de voorste groep. “Davide Ballerini is er nog samen met Jhonatan Narváez naar toe gereden, maar dan krijgt Florian Sénéchal nog een lekke band. Dan ben je een paar pionnen kwijt”, blikt ploegleider Wilfried Peeters terug.

“We kunnen op dit moment niet met gelijke wapens strijden als Jumbo-Visma. We hebben veel zieken gehad, dat is ongekend. Vandaag (gisteren, red.) zijn we ook maar met zes renners gestart, maar dat is geen excuus.”

Quick-Step-Alpha Vinyl, dat de afgelopen jaren vaak heer en meester was in de Vlaamse klassiekers, gaat nu als underdog naar de Ronde van Vlaanderen. “Dat zijn we niet gewend”, geeft Peeters toe. “Maar laten we hopen dat het onze kant uitdraait.”

“Je kunt niet zeggen dat we er steeds waren, maar ook niet dat we volledig zijn weggereden.”

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
26 maart 2022 09:47
Even nakijken @redactie. De eerste quote in de intro loopt niet door een toevallige 'en' en 'heel zieken' is denk ik ook niet goed
26 maart 2022 09:59
Heerlijk altijd noemen dat ze veel geblesseerden en zieken hebben en daarna zeggen dat mag geen excuus zijn. Ze hebben heus niet meer geblesseerden en zieken dan andere ploegen.
26 maart 2022 10:22
Vroeger werd Quick Step altijd vergeleken met Lotto. Toen hebben we Peeters nooit horen zeggen dat Lotto niet met dezelfde middelen kon strijden
26 maart 2022 10:30
Zo, voor de verandering zit QS eens aan de andere kant van de medaille?

Reacties zijn gesloten.