Wild spurt naar de zege in Driedaagse Brugge-De Panne

donderdag 28 maart 2019 om 16:10
Wild spurt naar de zege in Driedaagse Brugge-De Panne

foto: Cor Vos

Kirsten Wild wint niet alleen op de baan. De 36-jarige Nederlandse van WNT-Rotor bleek namelijk ook de snelste in de WorldTour-koers Driedaagse Brugge-De Panne. Ze versloeg haar jonge landgenote Lorena Wiebes en de Belgische Lotte Kopecky.

De Women’s WorldTour bracht dit seizoen al drie verschillende winnaars. Annemiek van Vleuten bekroonde haar wonderbaarlijke comeback met een knappe zege in Strade Bianche, Marta Bastianelli won een gure editie van de Ronde van Drenthe en Marianne Vos sprintte op de power naar de zege in de Trofeo Afredo Binda.

Vandaag was het tijd voor manche vier: de Driedaagse Brugge-De Panne. Vorig jaar kregen we Jolien D’Hoore als winnares. De Belgische was er dit jaar echter niet bij vanwege een sleutelbeenbreuk. Een koers voor de sprintsters dus, aangezien er tussen Brugge en De Panne nauwelijks hindernissen werden opgezocht.

foto: Cor Vos

Nerveuze wedstrijd 
Toch was het afzien aan de West-Vlaamse kust. Het tempo lag namelijk bijzonder hoog, wat resulteerde in diverse valpartijen. Verschillende rensters probeerden weg te rijden, maar het peloton liet niet begaan. De koers moest slechts één keer halt houden, al was dat voor een voorbijrazende trein.

Koersen in Vlaanderen is niet zonder gevaar. Rotondes, wegversmallingen, paaltjes, drempels, haakse bochten… Het zorgt vaak voor valpartijen. Zo ook vandaag, met als bekendste slachtoffers Lizzy Banks en Elisa Longo Borghini. De meeste rensters konden hun weg echter weer vervolgen.

foto: Cor Vos

Wild veruit de snelste 
Vooraan wist niemand echt weg te rijden, waardoor we ons mochten opmaken voor de verwachte massasprint. De nervositeit steeg, wat ook weer voor enkele crashes zorgde: zo ging Lucinda Brand tegen de vlakte. Ondertussen probeerde Boels-Dolmans sprinter Amalie Dideriksen uit de problemen te houden.

De Nederlandse WorldTour-ploeg werd echter overvleugeld door Trek-Segafredo. Een beresterke Ellen van Dijk reed lange tijd op kop, maar de Amerikaanse formatie wist de koers uiteindelijk niet te winnen. Die eer was weggelegd voor Wild. De ervaren sprintster bleef Wiebes en Kopecky ruim voor.

Het podium van de Driedaagse Brugge-De Panne – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

6 Reacties

Dolfy 28 maart 2019 om 16:26

Strakke sprint van Wild. Vos moest te vaak van positie wisselen om echt nog macht over te hebben en zakte er dan ook door, wel nog 10e. Wiebes mooi 2e.

0
Pol 28 maart 2019 om 18:53

Jammer dat onze dames niet de aandacht krijgen van de NOS. Nederland heeft de allerbeste wielrensters van de hele wereld.Maar andere sporten vinden ze bij de NOS belangrijker. Ze zenden liever een sport uit waar 32 mensen in de hal, naar kijken.

0
Kosmonaut 28 maart 2019 om 19:15

Ja Nederland ja, verder wordt het hele vrouwenwielrennen vrijwel nergens serieus genomen. Leuk voor de Nederlanders dat ze zoveel winnen maar gezien de smalle wereldtop is dat ook volstrekt logisch. Voor de meeste mensen buiten Nederland (en België) is vrouwenwielrennen net zo boeiend als Baskisch Pelota voor Nederlanders…. In dit geval snap ik de NOS wel.

0
limburgia 28 maart 2019 om 19:56

En het vrouwen schaatsen dan ?

0
sooike 28 maart 2019 om 23:12

Ho ho. In het Sportjournaal hadden ze 20 seconden beeld en 15 seconden Sporza-interview na afloop. In totaal dus 35 seconden ! Me dunkt !

0
Pol 29 maart 2019 om 09:26

@kosmonaut
Er rijden bij de dames veel meer landen mee dan wat u zegt. Het is een hele grote sport internationaal. Bij de UCI zijn 80 landen aangesloten dat wil toch wel wat zeggen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone