Wild sprint naar zege in Boels Ladies Tour

Wild sprint naar zege in Boels Ladies Tour

foto: Orange Pictures / SFA-Peter Scholz

woensdag 30 augustus 2017 om 15:34

Kirsten Wild heeft de eerste rit in lijn gewonnen in de Boels Ladies Tour. De 34-jarige Nederlandse van Cylance was in Arnhem de beste in de massasprint. Ze versloeg Maria Giulia Confalieri (Lensworld-Kuota) en Lisa Brennauer (Canyon//SRAM). Annemiek van Vleuten blijft aan de leiding van het algemeen klassement.

Japanse toont strijdlust
Na een onstuimig begin was het Japans kampioene Eri Yonamine (FDJ) die het solo probeerden. Eventjes later sloten de Nederlandsen Winanda Spoor (Lensworld-Kuota) en Ilona Hoeksma (Parkhotel Valkenburg-Destil) aan. De drie zouden in de regen de etappe kleuren. In de slotfase ging het Yonamine niet hard genoeg, waardoor ze op vijftien kilometer van de meet weer solo ging. De Japanse hield het lang vol, maar ze kon een massasprint niet voorkomende. Daarin was Wild met verschillende fietslengtes voorsprong overduidelijk de beste.

Dit artikel delen:

2 Reacties

JeDaRe 30 augustus 2017 om 16:33

@goat Neen.
Wat een machtsvertoon, ik stond een meter achter de streep. Met dank aan Orica voor het terughalen van de Japanse vluchter trouwens, die hield het nog lang vol!

0
Alto 30 augustus 2017 om 20:19

Jammer dat hier niet meer aandacht voor gegeven wordt op de tv.
Mooie winst van Wild

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone