Wild en Pieters krijgen rust voor Wereldbeker baan in Hong Kong

donderdag 21 november 2019 om 12:47
Wild en Pieters krijgen rust voor Wereldbeker baan in Hong Kong

foto: Cor Vos (archief)

De Nederlandse baanselectie reist zonder Kirsten Wild en Amy Pieters af naar de Wereldbeker in Hong Kong. De wereldkampioenen staan er op de Koppelkoers goed voor, met oog op de Olympische Spelen, en krijgen rust.

Bij de mannen moeten Yoeri Havik en Roy Pieters aan de bak tijdens de Koppelkoers. “Het scoren van punten op de Madison blijft voor de Olympic Ranking van groot belang”, zegt bondscoach Adriaan Helmantel. “We hebben een grote achterstand weggewerkt, maar zijn nog verre van zeker.” Eefting (Scratch) en Havik (Omnium) komen ook individueel nog uit op een duurnummer.

De sprinters gaan met een stevige selectie naar Hong Kong. “Om daar voor de maximaal aantal punten te gaan bij de mannen en de vrouwen”, vertelt bondscoach Hugo Haak. “Deze Wereldbeker gebruiken we ook om ons nog eens te meten met de Nieuw Zeelandse teamsprinters. Bij de vrouwen kijken we uit naar de teamsprint en de individuele onderdelen.”

Onrust in Hong Kong
Vorige week uitte de UCI nog haar zorgen over de situatie in Hong Kong. Er is veel sociale onrust en er zijn heftige demonstraties. De organisatie waarborgt de veiligheid van de renners. De KNWU laat in een statement weten: “De ontwikkelingen in Hong Kong worden op de voet gevolgd, waarbij er nauw contact is met de reisorganisatie, de UCI en de Nederlandse overheid, mocht de onrust ter plekke escaleren.”

De Wereldbeker baanwielrennen in Hong Kong is van 29 november tot en met 1 december.


Scratch: Roy Eefting
Omnium: Yoeri Havik
Koppelkoers: Yoeri Havik en Roy Pieters

Teamsprint: Kyra Lamberink, Shanne Braspenninxs, Steffie van der Peet / Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli
Sprint: Shanne Braspennincx, Steffie van der Peet / Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland
Keirin: Shanne Braspennincx / Harrie Lavreysen

Theo Bos en Laurine van Riessen komen namens BEAT Cycling Club in actie op de sprintnummers in Hong Kong.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone