UCI peilt onrust Hongkong voor aankomende Wereldbeker baan

vrijdag 15 november 2019 om 18:33
UCI peilt onrust Hongkong voor aankomende Wereldbeker baan

foto: Cor Vos

De UCI heeft haar zorgen geuit over de sociale onrust in Hongkong. Over twee weken staat daar namelijk de derde ronde van de Wereldbeker baanwielrennen gepland. Volgens de organisator is de veiligheid van de renners echter gewaarborgd.

De Hong Kong Velodrome, de locatie voor de derde ronde van de Wereldbeker, ligt dicht bij de parkeergarage waar een kleine twee weken geleden een student zijn dood tegemoet viel – volgens demonstranten het gevolg van politiegeweld. “We zijn niet van plan het programma te wijzigen”, vertelde Alex Wong Chi-yu, uitvoerend directeur van de Hongkongse wielerbond, aan de South China Morning Post.

“De UCI uitte haar zorgen over de situatie in Hongkong aangezien alle toprenners deelnemen aan het evenement,” ging Wong verder, “maar we verzekerden haar dat het onwaarschijnlijk is dat de renners worden blootgesteld aan teveel gevaar, veroorzaakt door problemen in het gebied – als die er zijn. De renners verblijven in nabijgelegen hotels en de velodroom is bereikbaar via loopbruggen.”

Pendelbussen
Eventueel wil de Hongkongse wielerbond, die de organisator is van het evenement, pendelbussen inzetten als de renners niet willen lopen. “De veiligheid van de renners en de medewerkers staat altijd voorop.”

De Wereldbeker in Hongkong staat op de kalender voor vrijdag 29 november tot en met zondag 1 december.

Dit artikel delen:

3 Reacties

NumberSeventeen 15 november 2019 om 21:55

De politie daar schiet enkel op eigen inwoners. Die zijn nog niet zo gek dat ze op toeristen of internationale sporters gaan schieten.

De lokale bevolking heeft er ook geen baat bij om sporters aan te vallen.

Romāns Vainšteins 16 november 2019 om 09:48

Dan is het inderdaad allemaal prima.

GekkeHenkie 16 november 2019 om 00:43

Er zijn genoeg wereldbekers in Cali verreden, dan kunnen ze ook best nu naar Hongkong.

Laatste nieuws

Materiaalzone