Wilco Kelderman verliest tijd: “Zullen het vanaf hier zien”
foto: Sirotti
zaterdag 8 september 2018 om 19:55

Wilco Kelderman verliest tijd: “Zullen het vanaf hier zien”

Wilco Kelderman kende niet zijn beste dag in deze Vuelta. De Sunweb-kopman verloor meer dan een minuut op winnaar Simon Yates, maar steeg wel naar de twaalfde plek in het klassement. Op de website van zijn ploeg laat Kelderman weten: “Het was een zware klimdag; deze klimmen passen mij niet helemaal. We zullen het vanaf hier zien.”

Ploegleider Aike Visbeek voegde daar nog aan toe: “Het was een eerlijke race op de slotklim. Gisteren was Wilco misschien iets beter dan vandaag, maar we hebben nu een aantal etappes die beter bij zijn kwaliteiten passen. Als team hebben we er alles aan gedaan om Wilco te helpen.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
8 september 2018 20:12
Kop op Wilco! Komende week wordt jouw week met om te beginnen de tijdrit dinsdag! Maak vervolgens gewoon gebruik van je achterstand door eerder aan te vallen! Die lafbekken gaan elkaar toch aan kijken!
    9 september 2018 00:58
    Uitroepteken! Achter! Elke! Zin!
8 september 2018 20:22
Duidelijk een wat mindere dag van Kelderman, maar hij heeft nog steeds meer dan genoeg kans om op te schuiven naar op zijn minst de toptien.


Tusveld had vandaag in de marge overigens wel een aardige dag. Enigszins een positief lichtpunt na een voorlopig zwaar teleurstellend seizoen.
8 september 2018 20:35
"Visbeek: Als team hebben we er alles aan gedaan om Wilco te helpen"

Ik heb vanaf 13:30 op Sporza zitten kijken maar dit is me ontgaan.
    8 september 2018 20:46
    Onzin, ze zaten behoorlijk als groep bij elkaar, in de tweede groep na de breuk zaten Tusveld en Storer nog, helaas de "onmisbare" Geschke niet.
    8 september 2018 20:56
    Hindley in plaats van Storer, maar ze zaten inderdaad tot de actie van Nibali constant netjes voorin gegroepeerd rond Kelderman.
    9 september 2018 12:08
    Geschke reed lek onderaan de laatste klim. Dat verklaart zijn ‘afwezigheid’.
8 september 2018 21:05
Wilco is in staat om in de tijdrit minimaal een minuut terug te pakken op iedereen boven hem. Daarmee wint hij weliswaar uitgaand van het huidige AK slechts één plek, maar hij komt weer 'tussen' de mensen.

Morgen moet hem beter liggen dan de muurtjes van gisteren en vandaag. Er wordt hier weinig wind voorspeld, dat kan in het voordeel zijn van vroege aanvallers.
    8 september 2018 21:12
    Een Wilco in topvorm misschien maar in deze vorm ben ik daar niet zeker van tov Izagirre, Valverde, Pinot en Buchmann.
    8 september 2018 21:25
    Waar Kelderman nog wel eens in tegenvalt is de tijdrit. In de ronde van Zwitserland verloor hij juist daarin. En eerst morgen maar eens doorkomen. Ik hoor telkens dat het zijn klim niet was. Als het nu wel zijn klim is pakt hij dan tijd terug op die mannen die voor hem staan?
8 september 2018 21:51
Jammer voor Kelderman. Hij lijkt niet goed genoeg. Top 10 moet nog wel kunnen, maar ik kijk er niet van op als het helemaal niets wordt.
9 september 2018 02:35
Bij Kelderman heb ik (net als bij Kruijswijk) het gevoel dat de bergetappes van de Vuelta niet echt bij hem passen en dat alleen als hij in topvorm is hij echt met de top mee kan als hij in topvorm is. Kelderman is natuurlijk (na zijn blessure) niet in topvorm en dat kan hij deze Vuelta ook niet met de top mee.

Reacties zijn gesloten.