Breuk in nekwervel en gebroken sleutelbeen voor Wilco Kelderman na val in Catalonië

vrijdag 29 maart 2019 om 22:24
Breuk in nekwervel en gebroken sleutelbeen voor Wilco Kelderman na val in Catalonië

foto: Cor Vos

Update

Het zit Wilco Kelderman niet mee in de Ronde van Catalonië. De kopman van Team Sunweb kwam in de finale van de vijfde etappe zwaar ten val. Hij heeft direct opgegeven.

Het incident gebeurde in een rotonde in de laatste kilometers, toen hij werk verrichte voor sprintkopman Michael Matthews. Kelderman reed op kop van het peloton en ging hard de bocht in, waarna hij wegschoof en hard op de grond viel. Direct opstaan lukte niet; de klimmer zette zich tegen een vangrail en bleef zitten.

Kelderman was voor de vijfde etappe in het klassement van de Ronde van Catalonië de nummer elf. De rit werd uiteindelijk gewonnen door vluchter Maximilian Schachmann.

Update 22:24: Team Sunweb heeft via een persbericht meer informatie over de blessures van Kelderman gedeeld. De 28-jarige renner heeft onder meer een breuk in een nekwervel en een breuk in zijn linker sleutelbeen opgelopen bij de zware val. Het is nog niet bekend hoe lang hij moet herstellen van de blessure. Deelname aan de Giro d’Italia, die over precies zes weken begint, dreigt in gevaar te komen. De medische staf van de ploeg verwacht na nieuwe medische controles in Nederland een beter beeld van de hersteltijd te kunnen geven.

Dit artikel delen:

85 Reacties

toke 30 maart 2019 om 09:22

Vragen of iemand op wil stappen is netjes!

0
coenj 30 maart 2019 om 09:41

De Tour komt ook best vroeg voor een breuk in je nekwervel. Sunweb kan nog geen indruk maken dit jaar.

0
HSV 30 maart 2019 om 09:57

Eens met Platte prijs.

0
Sjoerd102 30 maart 2019 om 10:18

Wordt beetje de Arjan Robben van het Nederlandse wielrennen

0
Sonsbach Allstars 30 maart 2019 om 11:37

Wie kijkt hier nou nog van op? Heel erg k#u#t voor Kelderman en de ploeg natuurlijk.
Bedrijfsmatig gezien zal de ploeg hier echter echt wel wat mee moeten. Een belangrijke en relatief dure renner die te weinig rendeert en te veel risico met zich mee draagt. De ploegleiding mag het zich beleidsmatig aanrekenen. En terecht dat nu de discussie weer op gang komt over de versterkingen van afgelopen zomer.

0
Fast Freddy 30 maart 2019 om 15:27

O oh, Wilco, wat klote. Een groot talent met een groot gebrek. Daar wordt je toch moedeloos van. Hopelijk staat hij er snel weer. Giro zal het wel niet worden. Ben benieuwd naar zijn vervanger. Oomen?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone