Wilco Kelderman: “Ik hoop donderdag op een beter resultaat”

dinsdag 25 februari 2020 om 16:44
Wilco Kelderman: “Ik hoop donderdag op een beter resultaat”

foto: Cor Vos (archief)

Wilco Kelderman finishte vandaag als elfde in de eerste bergrit van de UAE Tour. De kopman van Team Sunweb moest op Jebel Hafeet bijna twee minuten toegeven op een imponerende Adam Yates, maar stijgt in het klassement wel naar de zesde plaats. “Het was toch redelijk afzien in de laatste kilometers”, aldus Kelderman.

De 28-jarige ronderenner kwam samen met coureurs als Diego Ulissi, Gorka Izagirre en Eddie Dunbar over de streep. “In het begin van de etappe ging het nog vrij rustig, maar er ontstond op een gegeven moment wat nervositeit vanwege de wind. Ik werd echter in een goede positie afgezet door mijn ploeggenoten.”

Kelderman zag op de flanken van de ruim tien kilometer lange slotklim Yates, David Gaudu en Alexey Lutsenko in de aanval gaan. “Het was echt volle bak tot de streep. Een elfde plek is ‘OK’, maar ik hoop donderdag toch op betere benen.” De renners finishen dan andermaal op de top van Jebel Hafeet.

Ploegleider Roberts: “Wilco had wellicht op meer gehoopt”
Ploegleider Luke Roberts kijkt net als Kelderman terug op de eerste echte test tussen de klassementsrenners. “Het was opnieuw een vrij warme dag met een gemiddelde temperatuur van 36 graden Celsius. Wilco kon mee met de klassementsrenners, maar kende niet de beste dag uit zijn carrière. Hij had wellicht op meer gehoopt, maar hij staat nog altijd goed in het klassement.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Erik33 25 februari 2020 om 17:46

Wilco niet hopen maar doen, hopen is voor watjes.

0
Nils96 25 februari 2020 om 18:56

Schreeuwt lekker hé, vanaf de zijlijn?

Goed gereden Wilco, begint toch behoorlijk constant aan dit seizoen . Hopelijk kan hij deze lijn doortrekken tot aan de Giro.

0
VerstandOpNul 25 februari 2020 om 20:42

Goed begonnen idd.. en de ploeg in zijn algemeenheid ook. Zou mooi zijn als het er in 2020 dan eindelijk uitkomt voor Wilco..

0
Erik33 25 februari 2020 om 20:43

@Nils, Niet zo gevoelig doen. Wilco is een gigantisch talent waarvoor de jaren beginnen te tellen om nog progressie te boeken. Hoop is dan echt niet meer genoeg. Sorrie kan er van de zijlijn echt niets anders van maken.

0
Kelder is de Man 25 februari 2020 om 20:56

Je kan zeggen dat de benen goed gaan zijn, maar dat heb je niet altijd in de hand. Ongeacht voorbereiding. Soms loopt het gewoon niet. Dus daarom mag hij erop hopen zonder een watje te zijn. Dus niet zo gevoelig zijn over de reactie Erik.

Vandaag was helemaal niet slecht daarentegen.

0
chasse patat 25 februari 2020 om 22:41

een vrij warme dag => slechts 36 graden. Dat is zelfs voor de UAE heet in deze tijd van het jaar.

0
skylimit 26 februari 2020 om 08:41

Kelderman moet niet hopen, maar nu ergens de vruchten gaan plukken zolang hij op de fiets blijft zitten….

0
Joachim Agostinho 26 februari 2020 om 09:53

Ik denk dat dit Kelderman's niveau is, vaak kan hij net niet aanhaken. Het is allemaal heel voorzichtig met weinig lef maar dat is nu eenmaal zijn karakter. Ik vermoed dan ook dat dit zijn laatste jaar bij deze ploeg gaat zijn, opmerkelijk immers was de uitspraak van Barguil in juli vorig jaar dat hij dicht bij een terugkeer naar Sunweb was geweest….

0
Kevin Lowagie 26 februari 2020 om 09:54

Wilco is goed aan het seizoen begonnen. Momenteel heb ik geen Nederlander gezien die sneller bergop fietst in deze tijd van het jaar in koers. Hopelijk kan hij de lijn doortrekken naar de Grote Rondes.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone