Wilco Kelderman houdt stand na “gewoon weer een lastige dag”

donderdag 7 september 2017 om 19:23

In de Ronde van Spanje bestaan geen makkelijke dagen. Alberto Contador probeerde ook vandaag zijn concurrenten onder druk te zetten. In de rit naar Santo Toribio de Liébana wist de Spanjaard vier seconden goed te maken op Wilco Kelderman. Op de steile slotklim was de kopman van Sunweb niet in staat om de Spanjaard, Froome en Woods te volgen. “Vandaag was gewoon weer een lastige dag”, zegt de nummer drie van het klassement tegen WielerFlits. “Maar ik ben tevreden met het resultaat van vandaag. De benen waren goed.”

Dit artikel delen:

50 Reacties

fabifan1 7 september 2017 om 19:32

Doet me het meeste aan Dumoulin denken als renner: in het tijdrijden bij de beste klassementsrenners (Kelderman moet dat wel nog bevestigen komende jaren) en bergop goed, maar niet top, genre ‘aanklampers’. Is niet mijn favoriet soort klassementsman. Ik heb toch liever een Contador die bergop het verschil wil maken. Dumoulin en Kelderman treden beetje in voetsporen van Wiggins, vooral Dumoulin dan. Ik zal veel kwade reacties krijgen, maar zijn Giro overwinning was erg mooi, maar ook een zwakte van de anderen bergop. Nibali, Quintana.. waren allen een zwakke schim van zichzelf bergop. Zal nog veel moeten verbeteren eer hij er Froome, de beste Quintana en Nibali, en die jonge geiten als Yates etc bergop oplegt in de tour(!).

Javier 7 september 2017 om 19:45

@Fabifan

De bergop-etappezege van Dumoulin afgelopen Giro waarin hij Quintana, Zakarin, Nibali en dergelijke klopte heb ik Wiggins nooit zien doen. En dan heb ik het nog niet over de koninginnenrit in de tour die hij won, of de bergop aankomst in de Vuelta waarin hij sprinveer Rodriguez en Froome erop legde.

"Als" Quintana of Nibali beter geklimd hadden deze Giro…Zo ken ik er nog wel een paar.. Voor zover ik weet waren die mannen gewoon goed. "Als" Dumoulin geen last van zijn darmen had gekregen.. "als" Dumoulin een betere ploeg had gehad..

Kelderman rijdt hier omhoog met de top van de top. Ik vind het erg knap. Smaken verschillen, maar klassementsrenners moeten allround renners zijn. En Kelderman past wel degelijk in dat straatje.

Wildebert 7 september 2017 om 19:48

Tsja, Het lijkt ook nooit goed. Dezelfde Nibali rijdt hier toch niet onaardig rond. Wat mij betreft blijft de overwinning van TD een hoogtepunt van de afgeloen jaren. En Wilco laat hier niets anders dan klassewerk zien. En Contador is toch echt niet onbesproken. Aanvallend, zeker, maar adel verplicht. En zover is Wilco natuurlijk nog lang niet. Dus ook een beetje appels en perenverhaal.

TeamNL 7 september 2017 om 19:56

Het blijft toch vreemd dat klassementsrenners nauwelijks de aankomsten/bergen verkennen voordat ze een grote ronde gaan rijden.

Het wordt plaats 3, 4 of 5 voor Wilco en dat is een prima resultaat waar hij verder mee kan in de toekomst.

Koekiemonster 7 september 2017 om 19:57

@fabifan1 welk lijntje heb jij gesnoven. Bij deze heb je alle aandacht die je wil. Pffffffff

AustrianOak 7 september 2017 om 20:02

Kom Wilco, nog een paar dagen. Alle vertrouwen in je.

@AlleZeurkousen
Wat een tour, al die NL renners hoog in het klassement. Waanzinnig! Spannend! Kan mij helemaal niets schelen hoe ze er komen te staan, aanvallen, plakken, aanklampen, verdedigen, voor mij totaal onbelangrijk. Ze staan zo goed geklasseerd omdat ze meestrijden aan het front van de koers. Dat elke dag te mogen aanschouwen is GEWELDIG. Aan de ene kant zou ik willen dat de Vuelta voorbij is, dan hebben we nu weer een podium in een grote ronde. Aan de andere kant de spanning is (hoewel soms te veel) wel heerlijk. Eindelijk eens een hele ronde meeleven in plaats van met 3 ontsnappingen in 3 weken.

Thijs E 7 september 2017 om 20:03

@fabifan1 en al je vorige versies: “Ik zal veel kwade reacties krijgen” net daar is het je altijd om te doen.

Kijk even 10/15 jaar terug naar de Nederlandse klassementsrenners en besef dan even in welke weelde we nu leven. Iemand kan zeuren over het net verkeerde specialisme van een jonge Nederlander op plek 3 van het klassement van de Vuelta.

Stablinksy 7 september 2017 om 20:06

Ik heb me voor deze Vuelta vaak de vraag gesteld of Kelderman een eeuwige belofte zou blijven. Neen dus, hij klimt met de besten en is op éen na de beste tijdrijder van deze ronde. SunWeb haalt het talent naar boven dat in een renner zet. Petje af.

ghostwriter 7 september 2017 om 20:08

Stel je eens voor wat voor een kritiek Kelderman en zijn ploegleiding hadden gekregen na een uitspraak dat hij de slotklim niet kende als hij nog voor LottoNL had gereden.

Mwielerfan 7 september 2017 om 20:14

@ao wil je de vuelta aub niet beledigen door hem naar die saaie wedstrijd in Frankrijk te noemen?

@fabifan ik snap je vergelijking en dumoulin pakt zn winst niet in de bergen. Maar hij valt wel aan en pakt seconden en halve minuten op die manier. Dat is wel anders dan kelderman die nog geen etappe heeft gewonnen en het ook weinig probeert. Dumoulin houd veel meer van winnen en neemt daar risico voor. Waarschijnlijk omdat hij maar kort bij rabo zat.
Van mij hoeft een renner niet per se in de bergen te winnen om groots te zijn. Maar koersen vind ik wel belangrijk. In de bergen zijn etappes tegenwoordig soms net zo voorspelbaar als een massasprint. Het gaat mij erom dat renners wat laten zien en dat het niet saai winnen wordt

Mwielerfan 7 september 2017 om 20:16

@gw snap je punt. Maar tien ie bij ltj zat presteerde hij niet. Dus niet zo gek dat er dan kritiek komt. Nu maakt ie het waar

Stablinksy 7 september 2017 om 20:21

@Mwielerfan, Dumoulin wint zijn rondes niet in de bergen, maar hij verliest ze daar ook niet.

Kelder is de Man 7 september 2017 om 20:25

Teamnl
Dat snap ik ook niet helemaal. Ze gaan allemaal op hoogtestage, wat ongetwijfeld nuttig zal zijn, maar klimmetjes verkennen schiet er dan bij in lijkt het. Zo groot zijn die afstanden nou ook weer niet.

Romāns Vainšteins 7 september 2017 om 20:29

Leuke gast, pur sec een betrekkelijk saaie coureur. Maar dat kan nog veranderen natuurlijk.

Koel 7 september 2017 om 20:47

ghostwriter – 7 september 2017 om 20:08
Toen hij nog bij TLJ reed, maakte dat niet veel uit v.w.b. het resultaat.
Nu ook niet, hij zat er gewoon bij.
@RV
Iedere renner rijdt min of meer naar zijn karakter en dat verander je ook niet….

assen 7 september 2017 om 20:54

Ik vind Dumoulin toch een flink stuk beter dan Kelderman. Kelderman heeft nog relatief weinig gepresteerd, eigenlijk.
Appels met peren vergelijken, maar Dumoulin leek me beter te rijden in de Giro dan Kelderman hier; als Dumoulin niet moest schijten had ie Nibali op een minuut of 3 gereden. En Nibali zei eerder in de Vuelta dat ie zelfde vermogens trapte dan in de Giro.

Carbonara 7 september 2017 om 20:57

Achja. Als je een hamer bent zie je vooral spijkers.

Vlinder 7 september 2017 om 21:01

@Kelde ris de man en Team Nl
Volgens mij heeft Dumoulin en ploegleiding een tijd geleden in een interview aangegeven dat een goed trainingskamp/hoogtestage veel meer waarde heeft dan verkenning. Dat doen ploegleiders/assistenten tegenwoordig en met de huidige apparatuur krijgen zo daar ook een goed beeld van. Niet het gevoel van zo’n klim maar dat was voor hun ondergeschikt omdat het gevoel per dag en in een wedstrijd sowieso anders is. En allebei kan qua tijd en belasting niet. Ik denk ook dat het per renner verschilt. Volgens mij doet Mollema meer aan verkenning.

Romāns Vainšteins 7 september 2017 om 21:04

Het lijkt er meer en meer op dat dure, uitgekiende hoogtestages de nieuwe EPO zijn ja. Zonder deze te ondergaan doe je niet mee voor het AK.

vlek 7 september 2017 om 21:06

Verkennen wordt zwaar overschat.

RaketVuist 7 september 2017 om 21:06

@assen
Tsja, Dumoulin heeft ook nog maar twee keer top 10 gereden in een grote ronde, hè? Natuurlijk heeft Dumoulin inmiddels al heel veel etappes gewonnen, maar dat is ook gewoon omdat hij een complete renner is en net dat beetje meer geluk heeft dan Kelderman (valpartijen en dergelijke). Op een goeie dag kan Dumoulin bergritten winnen, op een slechte dag kan hij zomaar een paar minuten verliezen. Ik heb het idee dat Kelderman iets constanter is. Weinig uitschieters, maar ook weinig dalen. Maar je moet ook niet met Dumoulin gaan vergelijken. Die jongen is een once-in-a-lifetime talent, alleen beseffen wij dat nog niet helemaal.

Koel 7 september 2017 om 21:08

@Vlinder – 7 september 2017 om 21:01
Wico was ook nog aan het "revalideren" van zijn val in de Giro, na Polen is dit zijn tweede koers
sindsdien…..
@RaketVuist
Wilco klimt makkelijker/beter dan Tom.

ratajan 7 september 2017 om 21:40

Ik ben geen fabifanfan maar hij heeft hier natuurlijk wel een punt. Ik denk dat veel wielerflitsers ook meer respect hebben voor contador en zijn grinta. Maar ik ben ook chauvinist en sta om die reden ook op de banken voor wilco. Dus voor nu mag hij wat mij betreft aanklampen, volgen en vooral zichzelf pechvrij ontdekken, helemaal prima.

TykkeThor 7 september 2017 om 21:49

Het zou natuurlijk ook zomaar kunnen dat Contador nog net dat beetje extra talent heeft ten opzichte van Kelderman. Is maar een idee hoor. De tactiek is altijd zo goed als de benen. En Dumoulin vergelijken met Wiggins is natuurlijk lachwekkend. Hoeveel aankomsten bergop heeft Wiggins gewonnen in z’n carrière dan?

BenderBeach 7 september 2017 om 22:03

Damn wat onnodig kritisch dit… Pakt tijd op nummer 2 en houdt zijn voornaamste concurrent bij zich.

Moet Kelderman nou echt zelf zeggen dat dit goed is? Dat had de strekking van dit interview en alle vragen moeten zijn. Kelderman staat op punt om voor het eerst in zijn carrière podium te rijden.

Daar past alleen maar applaus en Hulde bij, zoals de Sporza mannen gingen staan klappen voor Armee:-) #tikkeltje #akward #datwel

Headlines

Materiaalzone

Populair