Kelderman loopt gebroken bekken en ribben op na val in Benelux Tour
foto: Cor Vos
woensdag 1 september 2021 om 18:30

Kelderman loopt gebroken bekken en ribben op na val in Benelux Tour

Update Wilco Kelderman was gisteren nog strijdbaar na de individuele tijdrit van de Benelux Tour, maar de renner van BORA-hansgrohe kwam vandaag zwaar ten val in de slotfase van de derde etappe naar Hoogerheide. Kelderman kon uiteindelijk niet meer op zijn fiets stappen en is afgevoerd naar het ziekenhuis, zo meldt zijn werkgever via social media.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Kelderman, die na twee etappes zestiende stond in het algemeen klassement, kwam met nog iets minder dan vier kilometer te gaan op hoge snelheid ten val. De 30-jarige renner kwam met een bebloede arm in de graskant terecht en trok een flinke grimas. Kelderman bleef liggen en bleek uiteindelijk niet meer in staat om verder te koersen en de finish te bereiken.

De onfortuinlijke Nederlander is al afgevoerd naar het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk of Kelderman last heeft van breuken of andere blessures. Gisteren liet de renner in gesprek met WielerFlits weten dat hij nog wel kansen zag op een goed eindklassement. “Er komen ook nog veel lastige ritten aan. Het gevoel is goed en er wacht ons nog een heel lastig weekend. Zeker in de laatste rit naar Geraardsbergen kan er nog iemand die op een minuut staat, de Benelux Tour winnen.”


Update 18.30 uur

De schade is groot bij Wilco Kelderman na zijn valpartij in de Benelux Tour. In het ziekenhuis werd duidelijk dat de Nederlander zijn bekken heeft gebroken en ook last heeft van twee gebroken ribben. Ook heeft hij in zijn linkerarm een diepe snijwond. Een operatie lijkt niet nodig, al is het seizoen van Kelderman nu wel voorbij.

Kelderman, die dit seizoen knap vijfde werd in de Tour de France, brak in januari nog een wervel na een trainingsongeluk. Meerdere renners van zijn ploeg BORA-hansgrohe werden toen op de laatste dag van een trainingskamp aangereden door een auto.

RIDE Magazine
53 Reacties
Sorteer op:
1 september 2021 20:33
Zoals op twitter al gezegd wordt door Matthijs Marell als reactie op Thijs Zonneveld dan ben ik het met hem eens dat het de schuld is van die pannekoek in de rode broek. Hij ho heeft een zee van ruimte aan de rechterkant en wil kennelijk niet dat die renner in het blauw hem langs links inhaalt,dus doet hij de deur ietwat dicht en komen de blauwe renner en Wilco in de problemen. Je weet gewoon dat je op die stek rechtuit moet rijden!! Na de crash van Wilco floept ie dan wel gelijk naar rechts, de lul.
1 september 2021 21:05
Karma van Kelderman is niet best!
1 september 2021 21:42
pfff man, wat zuur voor Wilco. Hoe hij altijd toch weer terug komt. Ik heb denk ik voor weinig renners meer respect dan voor Wilco.
1 september 2021 21:46
Ten eerste zwaar klote voor Wilco. Maar hij zat toch ook een beetje te wringen waar dat niet echt nodig was. Dan weer dikke dikke pech dat hij nog net even dat hekwerk meepakt. Anders staat ie op en rijdt hij verder....
1 september 2021 23:39
Een bekkenbreuk is wel echt serieus toch, voor een fietser?

Echt zonde voor Kelderman na dit mooie seizoen voor hem, dat ook met een val begon. Hopelijk een spoedig herstel.
2 september 2021 07:07
Spoedig herstel
2 september 2021 09:51
Sterkte weer, Wilco!

Reacties zijn gesloten.