Wilco Kelderman blijft zevende: “Kwam wat in de problemen aan het eind”

zondag 4 juli 2021 om 19:27
Wilco Kelderman blijft zevende: “Kwam wat in de problemen aan het eind”

foto: Cor Vos

Wilco Kelderman gaat als nummer zeven in het algemeen klassement van de Tour de France de eerste rustdag in. De kopman van BORA-hansgrohe werd op Tignes dertiende en verloor wat seconden op de directe concurrentie. “Het was een loodzware dag”, vat Kelderman samen.

“Soms had ik het in de afdalingen zo koud dat ik mijn handen niet meer voelde”, aldus Kelderman, die nu 5.58 minuut achterstand heeft op gele trui Tadej Pogačar. “Maar gelukkig waren mijn benen goed. Eigenlijk had ik voor de slotklim veel vertrouwen, maar in de finale kwam ik wat in de problemen. Misschien heb ik niet genoeg gegeten.”

Kelderman zal er, met de rustdag in aantocht, niet wakker van liggen. “Met deze omstandigheden en na deze afgelopen dagen kan dat gebeuren”, weet hij. “Over het algemeen kan ik blij zijn met mijn eerste week. Ik doe nog steeds mee om een podiumplaats en kijk uit naar de tweede week.”

‘Wilco reed opnieuw sterk’
Ploegleider Enrico Poitschke is blij met de hulp die Kelderman kreeg op weg naar Tignes. “Patrick Konrad en Nils Politt zaten in de vlucht, terwijl Wilco goed beschermd werd. Nils zat aan het begin van de slotklim bij Wilco en later wachtte Patrick hem op. Dat werkte heel goed”, geeft de ploegleider aan.

“Wilco reed opnieuw een sterke etappe. Sommige concurrenten hadden wat problemen, maar hij zat erbij en verloor alleen de aansluiting in de slotkilometer. We mogen blij zijn dat we nog steeds strijden voor een podiumplek. Het was een moeilijke openingsweek en Wilco viel al op de eerste dag. Als je dat meeneemt, is zijn plek in het klassement eigenlijk perfect”, aldus Poitschke.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Westland95 4 juli 2021 om 19:30

7e is gewoon Kelderman zijn plek. Niks mis mee.

tvm 4 juli 2021 om 19:33

De Hollandse Zubeldia met de stuurtechniek van Tony Martin.

Emergo 4 juli 2021 om 20:03

Klopt, hij had nog alle tijd om achterom te kijken waar de anderen zaten. Even later hoefde dat niet meer.

IlPirata 4 juli 2021 om 19:37

Zet em op Wilco komende twee weken.Top 5 zou al top zijn.

Tuubke 4 juli 2021 om 19:49

Toen Pogacar ging, dacht ik even dat Kelderman op de pedalen ging staan en aanklampte. Vanaf de bank zag het eruit alsof dat prima te doen was. Maar helaas, hij ging meteen omkijken en zal dus wel niet beter hebben gekund.

De Siepel 4 juli 2021 om 20:22

Dat is des Keldermans…hij schrikt als hij op kop rijdt en lijkt dan wel te verkrampen. Zal zelden een aanval of demarrage plaatsen. Voer voor psychologen…Wat zou het mooi zijn als hij een tikkie mee zou krijgen van Flipje of Matje.

De Cabybara van de Conradkade 4 juli 2021 om 23:18

Je kijkt waarschijnlijk nog niet zo lang wielrennen? Kelderman vloog er in zijn begin jaren, of het nou in grote rondes of klassiekers was, vaak in om vervolgens stil te vallen.

Blijkbaar kent hij nu zijn limieten beter. Niet iedereen is Pogacar.

Team Bianchi 4 juli 2021 om 19:52

Wilco heeft vaker problemen met koud weer. Conditie is goed dus bij beter weer ben ik benieuwd.

madeinstars 4 juli 2021 om 20:01

Met deze omstandigheden en hoe er deze week al gekoerst is, kan je eigenlijk op geen enkele renner commentaar hebben. Stuk voor stuk beesten in de tour.

dit is mijn achterwiel 4 juli 2021 om 20:03

Goed gezegd!!

skylimit 4 juli 2021 om 20:34

Behalve op renners van Bahrein en UAE, want dat is lachwekkend, toch ?! ;)

madeinstars 4 juli 2021 om 20:56

Die van Bahrein en UAE zijn nog wel de mooist gefokte sierpaarden van het hele spul.

Lazaridies 4 juli 2021 om 20:34

Durft geen versnelling te plaatsen of achter Pogacar aan te gaan,dan had hij de rest misschien kunnen lossen,maar nu weer te veel afgewacht!

horsm 4 juli 2021 om 20:51

Ja, dat denk je als je tv kijkt, maar als dan blijkt dat hij vlak voor de finish de anderen ff moet laten lopen dan zie je dat die keuze verstandig was.

Posterix 5 juli 2021 om 07:49

Als je van “durft” “kan” maakt en achter de eerste komma weglaat heb je gelijk.

Jean Dumas 4 juli 2021 om 22:38

Je hebt Pogi buiten categorie, daarachter Carapaz, Uran en Mas. Vingegaard en Kelderman. O’Connor heeft zich er tussen gewurmd, Bilbao gaat misschien in de derde week nog terugkeren. Dan heb je het wel met de top 5-kandidaten.

de winnaars 5 juli 2021 om 11:49

Er kunnen dit jaar zomaar 2 man op de podium staan die de gehele tour niks hebben laten zien behalve dan volgen en lossen ….triest

Turtlehead 5 juli 2021 om 16:02

Moet je nagaan wat er gebeurt als Pogi door een onverhoopte gebeurtenis Parijs niet haalt…

Tony 5 juli 2021 om 12:26

Jammer dat er zo weinig gesproken wordt over Vingegaard,als je ziet wat een prestatie deze jongen levert.

Headlines

Materiaalzone

Populair