Wiggins: “Verfrissend om grote ronde te zien zonder Sky-dominantie”

maandag 27 mei 2019 om 17:30
Wiggins: “Verfrissend om grote ronde te zien zonder Sky-dominantie”

foto: Cor Vos (archief)

Bradley Wiggins is blij dat Team Sky, tegenwoordig Team Ineos, de huidige Giro d’Italia niet domineert. Dat vertelde de Brit in zijn eigen podcast. “De onverschrokken dominantie van Team Sky heeft het wielrennen ontmenselijkt. Het is ook daarom dat ik zo geniet van deze Giro, die zo veel meer emoties teweeg brengt”, aldus Wiggins.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Ik ben niet hypocriet. Natuurlijk heb ik ook geprofiteerd van de werkwijze van Team Sky, maar je merkt het pas wanneer je uit die bubbel van de ploeg bent gestapt”, zegt Wiggo. Bij Team Ineos was Egan Bernal de beoogde kopman voor deze Giro, maar de Colombiaan brak vlak voor de start zijn sleutelbeen. Hierdoor kregen jongelingen Pavel Sivakov en Tao Geoghegan de vrijheid. Sivakov leidt momenteel het jongerenklassement, Hart is uitgevallen. En dus rijdt de Britse miljoenenploeg een keer niet op kop.

Passie
“Ik heb zo genoten van de etappe zondag in de Giro met de ritzege van Cataldo en de aanval van Nibali. Een staaltje van gepassioneerd koersen. Passie die de wielersport in grote rondes zo ontbeerde”, vertelt Wiggins. Als negatief voorbeeld noemt hij de aanval van Chris Froome van vorig jaar, die weinig gewaardeerd werd. “De eerste die je toen hoorde was ploegbaas Dave Brailsford, die de overwinning toeschreef aan zijn bevoorradingsstrategie. Maar als fan wil je toch Froome zelf horen? Je zag hem over de finishlijn komen en je wilde weten wat dat voor hem betekende. Daar schieten Brailsford en Team Ineos toch tekort.”

“Het is verfrissend om eens een grote ronde te zien die niet door hen wordt gedomineerd. Je leeft mee met de emoties van een Nibali. Om zulke dingen draait de Giro”, aldus Wiggins.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Jean Dumas 27 mei 2019 om 17:57

Wiggo is een echte wielerliefhebber. Paste ook nooit zo in die structuur.

FDJ 27 mei 2019 om 18:07

Wiggins won juist door de Sky structuur de Tour. Dat was hem in geen andere ploeg gelukt. Sterker nog het tempo rijden op wattage is voor hem destijds bedacht.

Man met de hamer 27 mei 2019 om 18:10

Juliie hebben allebei een punt, gek genoeg.

Gebruikersnaam 27 mei 2019 om 18:04

Ik vind de huidige Sky-babies op zich wel een leuk geheel met Sosa, Hart, Sivakov, Bernal, Dunbar, allemaal vrij leuke renners.

In ieder geval leuker dan de Froome, Thomas, Poels, Kwiatkowski robots. Al zijn Thomas & Kwiatkowski nog wel toffe renners in de eendagskoersen.

Random wielerliefhebber. 27 mei 2019 om 18:17

Ik snap niet waarom iemand die man nog serieus neemt, als serieuzere wielrensite boycot je zo iemand toch gewoon?!

Iedereen is blijkbaar de Giro van vorig jaar alweer vergeten waar Froome en zijn trein wel aanwezig was. Een hele leuke ronde om te kijken was dat.

Het probleem is niet Ineos, het probleem is dat andere ploegen achterlopen en het wel prima vinden. één vraagje aan de wielervolger, wie rijdt er dit seizoen en volgend seizoen de tour om te winnen? Bijna niemand, Pinot, Bardet en A Yates, allemaal zijn ze hartstikke blij met een podiumplek.

En daar zit volgensmij het verschil, aan de start van de Giro had je 4! man die met niks anders tevreden zijn dan met winst, dan krijg je een hele andere wedstrijd.

Scibby 27 mei 2019 om 18:29

Het probleem is het verschil in financien. Ineos heeft het geld om mensen te laten knechten die in een ander team makkelijk top 10 kunnen rijden. De sterke mannen zijn gewoon niet eerlijk verdeelt over de verschillende teams.

Random wielerliefhebber. 27 mei 2019 om 18:35

De andere teams geven andere doelen prioriteit, als Movistar of Mitchelton willen kunnen ze een heel sterk 8 tal opstellen maar ze verdelen de krachten over de grote rondes

kielabokki 27 mei 2019 om 18:35

De laatste die hier iets van mag zeggen zegt het. Cultfanboys incoming…

Laatste man 27 mei 2019 om 18:51

Populistisch gepraat. Op de Tour na, domineren ze helemaal niet de grote rondes. En zelfs de Tour heeft z’n spanning wel gehad de afgelopen jaren.

SolitaryShell 27 mei 2019 om 21:13

Wanneer precies dan voor het laatst?

FDJ 27 mei 2019 om 22:07

2017 bijvoorbeeld. Uran Bardet erg kort geklasseerd hele ronde.

En vorig jaar had Sky toch een serieus probleem gehad mocht Thomas net als eerdere jaren de derde week in elkaar zijn geklapt.

Laatste man 27 mei 2019 om 22:54

Precies FDJ. Genoeg mooie dingen gezien.

rennerske 27 mei 2019 om 19:19

Wat als de ploeg die Ineos in de Tour opstelt In deze Giro had gereden en deze Ineos-ploeg in de aanstaande Tour?

Veloburto 27 mei 2019 om 19:42

Dan had Froome de Giro gewonnen en Adam Yates de Tour

Baukema Tomoulin 27 mei 2019 om 21:02

Wiggo heeft de vuelta 2018 n8et gezien?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair