Wiggins miste dopingtest drie maanden voor Rio

zaterdag 15 oktober 2016 om 08:20
Wiggins miste dopingtest drie maanden voor Rio

Foto: Sirotti

De Britse pers heeft zich de afgelopen weken vastgebeten in Bradley Wiggins en laat voorlopig niet los. De Daily Mail komt vandaag met het verhaal dat Wiggins drie maanden voor de Olympische Spelen een dopingtest miste.

Dat gebeurde in mei, op de terugweg naar Engeland vanuit de Ronde van Californië. Volgens de Daily Mail heeft hij toen onvoldoende informatie gegeven over waar hij zou zijn. De krant meldt dat Wiggins de misser wijt aan het tijdsverschil en een nachtelijke vlucht.

Het was voor de vijfvoudig olympisch kampioen, die ook in Rio (eenmaal) goud won, de derde gemiste test in zijn carrière. In 2005 en 2009 zou hij volgens de Daily Mail ook dopingtesten hebben gemist. Als je er binnen twaalf maanden drie mist, word je geschorst.

Dat overkwam Lizzie Deignan (Armitstead) dit jaar bijna, maar zij ging met succes in beroep. Wiggins was destijds hard over zijn landgenote. “Er zijn geen excuses om in acht of negen maanden drie testen te missen”, stelde hij. “Als je een professionele sporter bent en je bent wereldkampioen, dan is er geen enkele smoes te bedenken.”

Dit artikel delen:

26 Reacties

schipperaar 17 oktober 2016 om 11:19

Nachtelijke vluchten komen natuurlijk zelden voor, net als tijdsverschil, alsof ie voor het eerst vliegt, wat een gerammel weer.

Headlines

Materiaalzone

Populair