Wielrenster Kelly Catlin (23) overleden

zondag 10 maart 2019 om 19:09
Wielrenster Kelly Catlin (23) overleden

Kelly Catlin (rechts) werd 23 jaar - Foto: Cor Vos

De wielerwereld rouwt om het overlijden van Kelly Catlin. De Amerikaanse wielrenster is 23 jaar geworden.

Catlin maakte afgelopen vrijdag in haar eigen huis een einde aan haar leven, zo maakte haar vader Mark Catlin bekend aan Velonews. “Er gaat geen minuut voorbij dat we niet aan haar denken. De pijn is onvoorstelbaar.”

Rally UHC Cycling, de wegploeg waar Catlin voor reed, laat weten dat het nieuws van haar overlijden hard aankomt. “Het is heel moeilijk om zo’n geweldig persoon op zo’n jonge leeftijd te verliezen. Kelly was niet alleen onze ploeggenote, maar ook onze vriendin. Onze condoleances gaan uit naar haar familie en iedereen die haar goed kende”, schrijft de Amerikaanse ploeg in reactie op het nieuws op social media.

Kelly Catlin won Olympisch zilver met de Amerikaanse achtervolgingsploeg – Foto: Cor Vos

Catlin legde in 2016 tijdens de Zomerspelen van Rio de Janeiro als onderdeel van de Amerikaanse achtervolgingsploeg beslag op zilver. Ook werd ze maar liefst drie keer wereldkampioene in die discipline.

Vorig jaar won Catlin tijdens de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn nog brons op de individuele achtervolging achter Chloe Dygert en Annemiek van Vleuten.

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of www.113.nl.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Stenalic 10 maart 2019 om 19:11

Poeh, zeer naar nieuws.

Vlinder 10 maart 2019 om 19:39

Verschrikkelijk…

mooiman 10 maart 2019 om 20:14

Tsja ook dit verdrietig nieuws brengt weer heel veel raadsels met zich mee. De antwoorden gaan we nooit horen. Pff heftig wel.

sirmatthew 10 maart 2019 om 21:03

Heel verdrietig nieuws; kwam haar onlangs nog tegen op de fiets. Is al de tweede keer deze maand dat een Stanford engineering student zelfmoord pleegt, er is (edit: lijkt) daar toch iets mis.

stoempen op de pedalen 10 maart 2019 om 22:17

beetje rare reactie vind je zelf ook niet? Er plegen elke dag helaas heel veel mensen zelfmoord, maar volgens jou komt dat door de uni waar ze op zaten?

Kelder is de Man 10 maart 2019 om 22:29

In het interview vorige maand gaf ze aan dat haar carriere op de baan, op de weg en ook nog de studie zwaar is en moeite had om het allemaal te bolwerken. Kan best dat de druk van de studie heel hoog is. Daarnaast was ze een getalenteerd violiste. Leek me een slimme meid.

Heel triest nieuws inderdaad.

stoempen op de pedalen 10 maart 2019 om 22:41

Hij maakt de aanname dat het een causaal verband is, maar kan zomaar toeval zijn. Misschien waren het wel heel andere factoren. Hoe dan ook triest idd.

xistnc 10 maart 2019 om 22:52

Het is niet eens een aanname, maar een 'vaststelling'. Kwalijke insinuatie.

Edit: ja, prima om die laatste zin weg te halen idd. Maar wat is nu de bedoeling? Dat iedereen zich afvraagt waar de ophef over gaat?

On: trieste situatie, altijd. Empathische reactie vanuit haar ploeg, terwijl haar Pa rouwt om het mooie leven dat zijn dochter had kunnen hebben. Ik weet niet goed wat ik daarvan moet denken.

Kelder is de Man 10 maart 2019 om 22:58

Stoempen/xistnc
Dat is wel waar idd.

sirmatthew 10 maart 2019 om 23:45

Het was zeker niet bedoeld als een vaststelling (@xistnc terug-ge-edit), maar gezien het feit dat veel grad students worstelen met mental health en daarover spreken vaak nog taboe is (Stanford Duck Syndrome), past dit wel binnen een zorgelijke en trieste trend.

xistnc 11 maart 2019 om 00:12

Dat Stanford Duck Syndrom verdient wel enige uitleg. Ik snap na wat Googelen waar de naam vandaan komt, maar ik zie niet 1-2-3 een reden om dit de betreffende universiteit aan te rekenen. Dat psychologische begeleiding beter kan, geldt in veel ruimere zin. En dat psychische aandoeningen/problemen in de taboesfeer zitten, evenzeer.

sirmatthew 11 maart 2019 om 16:13

Ik weet niet of het hier veel 'erger' is dan andere op andere topuniversiteiten, maar de druk om de 'air of success' uitstralen is hier wel vele male groter dan in NL. Maar onder studenten die ik hierover heb kunnen spreken heerst wel het idee dat er iets moet veranderen (zeker na deze twee gevallen, en op de ene faculteit meer dan de andere). Een aantal studenten heeft zelfs een rechtszaak hebben aangespannen hoe Stanford dealt met suicidale studenten (en dit was hen niet te doen om financieel gewin).

Hoe dan ook, dit is vooral heel triest voor haar ouders, vrienden en naaste familie.

Sephiroth 10 maart 2019 om 22:19

RIP en sterkte voor de familie & Team

@stoempen op de pedalen… nee eigenlijk kan die reactie van sirmatthew prima…

Jungle Man 10 maart 2019 om 23:42

Zo verdrietig nieuws.

Hoebele 11 maart 2019 om 09:46

Sprakeloos…

assen 11 maart 2019 om 14:29

Heel triest.

Overigens, het klopt wel dat aan zogenaamde topuniversiteiten de (grotendeels zelfopgelegde) druk onmenselijke vormen aanneemt. Deze studenten, en ook de staf, zouden juist blij moeten zijn dat ze als uitverkorenen deel uitmaken van de community van zo’n universiteit. Zou je denken? Praktijk is anders.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair