Wielertransfers 2022: Esteban Chaves, Sergio Higuita, EOLO-Kometa
foto: Cor Vos
dinsdag 20 juli 2021 om 13:00

Wielertransfers 2022: Esteban Chaves, Sergio Higuita, EOLO-Kometa

Update In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rij voor het wielerjaar 2022. Met vandaag nieuws over Esteban Chaves, Sergio Higuita en EOLO-Kometa.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Update – Esteban Chaves
De geluiden dat Esteban Chaves op weg is naar EF Education-Nippo klinken steeds luider. Begin deze maand meldde La Gazzetta dello Sport al dat het contract van de 31-jarige Colombiaan bij BikeExchange niet wordt verlengd en de Amerikaanse ploeg van Jonathan Vaughters als nieuwe werkgever werd genoemd en nu doet ook Cyclingnews dat. De nieuwssite kan bevestigden dat de nummer dertien van de afgelopen Tour de France zich bij het team gaat voegen.

Chaves is aan alweer zijn elfde profseizoen bezig. Sinds 2014 koerst de ploeg voor BikeExchange – de ploeg die eerder als Mitchelton-Scott en Orica-GreenEdge door het leven ging. De klimmer won in die periode onder anderen de Ronde van Lombardije en etappes in de Giro d’Italia en de Vuelta a España. Ook stond hij in zowel de Giro als de Vuelta al eens op het podium. Dit jaar won hij een etappe in de Volta a Catalunya, waar hij ook het punten- en bergklassement pakte.


Update – Sergio Higuita
Chaves moet bij EF Education-Nippo het gat opvullen dat landgenoot Sergio Higuita achterlaat. Voor de 23-jarige klimmer ligt de toekomst namelijk bij BORA-hansgrohe, schrijft Cyclingnews. Het Duitse WorldTeam wil deze winter zijn ploeg voor de etappewedstrijden versterken en komt daarbij uit bij Higuita en ook Jay Hindley. Volgens de nieuwssite is het team al langer bezig met zowel Higuita als Hindley. Gesprekken met beide partijen gaan terug tot 2020.

Higuita zit ondanks zijn jonge leeftijd al aan zijn vijfde profseizoen. Via Manzana Postobon kwam de Colombiaan in 2019 bij EF Education First terecht. Dat jaar won hij een etappe in de Vuelta a España. Een jaar later veroverde hij de eindzege in de Tour Colombia 2.1. Bij BORA-hansgrohe zou hij onder anderen de ploeggenoot worden van Emanuel Buchmann, Wilco Kelderman en Max Schachmann.


EOLO-Kometa
Georg Steinhauser (19) is op weg om in de voetstappen te treden van zijn vader Tobias, die in de jaren negentig en 2000 voor onder andere Gerolsteiner en T-Mobile koerste. De beloftevolle Duitse klimmer van het continentale Tirol KTM mag zich namelijk opmaken voor zijn eerste profcontract en voegt zich volgend jaar waarschijnlijk bij het ProTeam EOLO-Kometa, laat ploegmanager Ivan Basso aan BiciPro weten.

Steinhauser liet zich afgelopen weekend nog opmerken door de derde rit in de Giro Valle d’Aosta te winnen. Ook toonde hij zich in de Tour of the Alps.

 
20 Reacties
Sorteer op:
En pappie Tobias begon ook in Italië hè bij Refin - Mobilvetta destijds in 1996. Later stond hij bekend om zijn grillige prestaties en zijn vriendschap met Jan Ullrich. Volgens mij mocht hij zelfs met de zus van Der Jan trouwen. Enige prestatie die me echt is bijgebleven is dat hij ooit een grote tijdrit in Tour de Suisse won.
  20 juli 2021
  Der Jan trouwde met dus zus van Steinhauser, toch?
  Ja inderdaad, andersom. Je hebt gelijk.
  20 juli 2021
  Reed ook voor Vitalicio, leerde goed Spaans, makkelijk voor de bezoekjes bij Fuentes met zijn schoonbroer…
  @ Polleke Absoluut. Bij Refin was het al foute boel met schimmige figuren als de Zwitser Heinz Imboden. Steinhauser werd het hulpje van Ullrich in vele opzichten.
Higuita is wel een leuke renner. Ik vond hem wel op zijn plaats bij EF Education eigenlijk. Ik vind hem gevoelsmatig niet zo bij Bora passen. Benieuwd of ze Higuita nog een stapje extra kunnen laten zetten qua prestaties. Datzelfde geldt voor Hindley. De druk om die geweldige Giro te bevestigen zal hij wellicht meer voelen nu dan hem lief is.
Chaves was dertiende deze Tour. Het is dat het geen top tien was, anders kon hij zo de Zubeldia award binnenslepen. Ik kan me nauwelijks herinneren dat ik hem heb gezien deze Tour. Ik vind EF Education wel een ok ploeg voor hem. Aardige ploeg voor Colombianen.
20 juli 2021
Chavez zou goed bij EF passen, aanvallend koersen zonder nog na te denken over klassementen en verder een plek waar al veel Zuid-Amerikanen zitten. Higuita bij BORA is ook niet zo raar, kan een AK man goed ondersteunen maar ook als aanvaller in de bergen worden ingezet. Laatste tijd wel regelmatige uitslagen maar geen echte uitschieters overigens bij EF.
20 juli 2021
Ik vond het stabiele karakter, met focus op Duitsland en de omliggende landen wel goed werken bij bora. Benieuwd hoe het gaat zijn met al die nieuwe renners.
20 juli 2021
Voor wie haalt Bora dit klimgeweld eigenlijk binnen? Kelderman en Buchmann zijn goede subtoppers, maar geen mannen voor wie je een hele ploeg in dienst gaat laten rijden.
  20 juli 2021
  Deze jonkies moeten juist de nieuwe (sub)toppers worden voor Bora.
  20 juli 2021
  ze streven ernaar Evenepoel binnen te halen..... Als ze nu eens betere ondersteuning bieden kunnen dan patlev, dan gaat het wellicht nog wel eens lukken
  Er is ook geen absolute kopman bij Bora in die zin dat ze geen Pogacar of Roglic hebben. Ze lijken zich vooral in de breedte te versterken. Potentiële winnaars voor grote rondes hebben ze niet echt.
20 juli 2021
Serieuze versterkingen bij BORA. Ben benieuwd naar de verdeling daar tussen de klimmers. Niemand zie ik het momenteel beter doen dan Wilco.
20 juli 2021
Twee jaar terug toen ik Higuita met Pogacar mee omhoog zag gaan in Californie en daarna ook een super Vuelta zag rijden dacht ik echt dat hij ook een bizarre ontwikkeling ging doormaken, en dat hij door zijn eindschot/sprint echt een potentiele Valverde kon gaan worden. Dat bleef echter uit, zoals dat eigenlijk altijd uit blijft voor renners die bij EF (en voorgangers) zitten. Hopelijk kan Higuita bij Bora die stap wel zetten, ik denk dat de begeleiding daar wel een stuk beter gaan zijn. Bora wordt verder ook nog in verband gebracht met Almeida, Vlasov en Hindley. Als die allemaal komen en je verder ook nog Schachmann, Buchmann, Kelderman e.d. aan boord hebt dan heb je wel een enorm rijtje aan potentiele (sub)toppers bij elkaar.
  20 juli 2021
  Ze zullen niet allemaal komen. Vorig jaar zaten ze bijvoorbeeld ook oa achter Teuns aan, maar waarschijnlijk enkel in samenhang met het getrek van andere ploegen aan Schachmann. Wij zijn er dan altijd meester in om een geweldige selectie voor ons te zien, maar in de praktijk komen nooit al die renners en vertrekken er ook altijd een aantal van het wonder rijtje dat we ons inbeelden.
  Vlasov kan ook bijvoorbeeld naar INEOS, heb ik begrepen. Almeida wordt behalve aan Bora ook aan UAE Emirates gelinkt. Uiteindelijk gaan dit soort renners kiezen voor de hoogste bieder. Vooral bij INEOS en UAE zit je dan goed.
20 juli 2021
Mooie versterkingen voor Bora! Leuk dat ze de ruimte die het vertrek van Sagan en co scheppen op lijken te vullen met een verbreding van de klimkern. Wellicht biedt het kans om de vroegere rol van Astana (koers maken door de kracht in de breedte goed in te zetten) over te nemen. Schijnt overigens wel dat ze op Blitz.de minder te spreken zijn. Daar maken ze zich vooral druk over de Duitse identiteit van de ploeg (vertrek Ackermann ten kosten van Bennett wordt een schande genoemd) en de mindere seizoenen van Buchmann en Kamna.
20 juli 2021
Kelderman zal zich vast verheugen op de hernieuwde samenwerking met Hindley. Het is dat Wilco me niet erg wraakzuchtig lijkt... Afgezien daarvan wordt dat wel een aardig treintje bergop bij Bora, maar niet iets waar Ineos/UAE/TJV erg nerveus van zullen worden.
  Kelderman heeft geen wrok naar Hindley toe, heb ik begrepen. Eerder naar de ploegleiding van toen. Hindley wilde zelf Kelderman wél beter helpen. Als ze water en vuur waren dan hadden ze bij Bora ook minder interesse gehad. Je wilt geen grote conflicten in de ploeg halen.

Reacties zijn gesloten.