Wielertransfers 2022: Arkéa Samsic, Sport Vlaanderen-Baloise
Ter illustratie - foto: Cor Vos
zaterdag 17 juli 2021 om 17:33

Wielertransfers 2022: Arkéa Samsic, Sport Vlaanderen-Baloise

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rij voor het wielerjaar 2022. Met vandaag nieuws over Arkéa Samsic en Sport Vlaanderen-Baloise.

Arkéa Samsic
Arkéa Samsic geeft in de tweede helft van het seizoen drie beloftevolle renners de kans om alvast aan het leven van een profrenner te ruiken. Kévin Vauquelin (20) is al verzekerd van een tweejarig profcontract bij de Franse ploeg, maar mag vanaf 1 augustus alvast warmdraaien. De renner van VC Rouen 76 staat als rouleur te boek en maakt ook furore op de baan.

Mathis Le Berre (20) van Côtes d’Armor-Marie Morin-U is een puncheur die dit jaar al de Ronde Finistérienne wist te winnen. Ook was hij tweede in La SportBreizh. Anders dan Vauquelin en Le Berre is Yannis Voisard (22) geen Fransman maar een Zwitser. De klimmer van de Swiss Racing Academy won onlangs een etappe in de Baby Giro, waar hij zevende werd in het klassement.

Zowel Vauquelin, Le Berre als Voisard begint op 1 augustus aan de stage bij Arkéa Samsic.

Sport Vlaanderen-Baloise
Sport Vlaanderen-Baloise heeft zich versterkt met de 20-jarige Jenno Berckmoes. De renner komt over van clubteam Home Solution-Soenens, waar hij recentelijk Belgische kampioen ploegentijdrit werd. Winnen deed Berckmoes zelf in de klimwedstrijd Vresse-sur-Semois.

 
1 Reacties
Sorteer op:
17 juli 2021
Die Voisard zou ik meteen een contract aanbieden. Een zeer beloftevolle klimmer.

Reacties zijn gesloten.