Wielertransfers 2021: Harry Tanfield, NIPPO-Provence-PTS, Burgos-BH, Clara Koppenburg

woensdag 2 december 2020 om 17:20
Wielertransfers 2021: Harry Tanfield, NIPPO-Provence-PTS, Burgos-BH, Clara Koppenburg

Harry Tanfield - foto: Cor Vos (archief)

Update

Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.


Harry Tanfield
De Britse hardrijder Harry Tanfield werd enkele weken geleden aangekondigd bij Ribble Weldtite, maar hun wegen scheiden alweer. Ribble Weldtite kondigt namelijk in een persbericht aan dat Tanfield volgend jaar een contract heeft bij een WorldTour-ploeg. 

Tanfield reed dit jaar in dienst van AG2R La Mondiale, maar hier werd zijn contract niet verlengd. Waar de 26-jarige zijn carrière vervolgt is nog onduidelijk, al gaan diverse geruchten dat de Brit in het tenue van Qhubeka ASSOS gaat rijden.

UpdateQhubeka ASSOS bevestigt komst Harry Tanfield


NIPPO-Provence-PTS
Met NIPPO-Provence-PTS is het continentale circuit volgend jaar een nieuwe ploeg rijker. De Zwitserse ploeg zal fungeren als opleidingsploeg van EF Pro Cycling. Het team zal worden geleid door Marcello Albasini, die tot dit jaar bondscoach was van Zwitserland.

Twaalf renners zullen komend jaar de kleuren van de formatie verdedigen, waaronder voormalig Katusha-renner Matvey Mamykin. De 26-jarige Rus is de oudste renner van de ploeg.

Selectie flag-ch NIPPO-Provence-PTS voor 2021
flag-et Hagos Welay Berehe
flag-ch Jonathan Bögli
flag-ch Fabio Christen
flag-fr Jonathan Couanon
flag-ch Luca Jenni
flag-no Iver Knotten
flag-ch Kevin Kuhn
flag-ru Matvey Mamykin
flag-fr Robin Meyer
flag-jp Hijiri Oda
flag-et Bazaye Redae Tesfu
flag-pl Szymon Tracz


Update – Burgos-BH
Burgos-BH heeft de komst van Mario Aparicio (20, Equipo Gomur) officieel bevestigd. Zijn moed en strijdvaardigheid die de jonge Spanjaard liet ziet in de beloftecategorie, overtuigden de ploeg om hem een contract aan te bieden. Bovendien komt hij uit dezelfde provincie als het team. “Ik volg Mario al sinds de jeugdcategorieën, omdat hij jarenlang samen met mijn zoon koerste”, laat teammanager Julio Andrés Izquierdo weten.

Andrés Izquierdo zag Aparicio steeds beter worden. “Hij is erin geslaagd om met veel talent op te vallen. Dit jaar volgde de sportdirectie hem het hele seizoen op de voet. We zetten in op jongere renners en we zijn ervan overtuigd dat Mario een toekomst heeft in de professionele wielersport.”


Update – Clara Koppenburg
De Rally Cycling-vrouwenploeg heeft Clara Koppenburg (25) aangetrokken. De Duitse, specialist in het klimwerk, kwam plots vrij nadat haar huidige ploeg Paule Ka ophield te bestaan, waarna het Amerikaanse team niet aarzelde om haar vast te leggen. Koppenburg begon 2020 sterk met een tweede plaats in de Ronde van Valencia. Daarna reed ze knappe ereplaatsen bijeen in de Spaanse eendagswedstrijden Durango-Durango en Emakumeen Nafarroako Klasikoa.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Sagan=hulk 2 december 2020 om 11:43

NIPPO wordt dus opleidingsploeg van EF en geen sponsor van de hoofdploeg.

0
Piet Lut 2 december 2020 om 12:55

Geen officiele opleidingsploeg letterlijk volgens UCI regelgeving ze hebben niet ‘”same paying agent or main sponsor” dus theoretisch zouden het team in dezelfde koersen kunnen rijden als EF. Maar goed, misschien denken ze daar in Aigle anders over

0
doorak 2 december 2020 om 14:06

Dank, goede info.

0
bilthoven 2 december 2020 om 13:31

De komst van Tanfields is inmiddels officieel bevestigd. Ook Connor Brown en Emil Vinjebo verkassen naar Qhubeka ASSOS.

0
lander luypaert 2 december 2020 om 15:24

https://www.abola.pt/nnh/2020-12-02/ciclismo-team-emirates-quer-joao-almeida/870134

Uae wil het contract afkopen van Almeida.

0
Frank V 2 december 2020 om 19:34

Is die Tanfield zo goed dan? Kan door z'n costaud een tijdlang stoempen op het vlakke maar bij de eerste de beste helling bungelt hij achterin.

Heb 'm een tijdje van dichtbij gevolgd. Een van zijn eerste koersen in Vlaanderen, Nokere Koerse, zat hij al te spartelen op een gaatje op de eerste keer den Ast. In de daarop volgende, veel DNFs.

0
Piet Lut 2 december 2020 om 20:26

DNF zegt niks. De beste knechten hebben veel DNF’s. Nadat ze hunb taak hebben volbracht mogen ze uitrollen en afstappen zodat ze bij volgende koers weer volle bak kunnen. Jongens van enorme waarde maar zwaar ondergewaardeerd

0
Frank V 2 december 2020 om 20:29

Dat is waar, een Keisse heeft ook wat DNFs maar deze Tanfield zie ik nooit voorop. Bidons gaan halen en het peloton terughalen moet niet onderschat worden maar als je na amper 50km bij de eerste helling achterop hinkt dan ben je geen WT-materiaal.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone