Wielertransfers 2021: Ghebreigzabhier, Trek-Segafredo, Dowsett, Movistar, BORA-hansgrohe, Lotto Soudal Ladies
Amanuel Ghebreigzabhier - foto: Cor Vos
woensdag 11 november 2020 om 20:00

Wielertransfers 2021: Ghebreigzabhier, Trek-Segafredo, Dowsett, Movistar, BORA-hansgrohe, Lotto Soudal Ladies

Update Het nieuwe jaar nadert en dat betekent dat de plekjes bij wielerploegen schaars worden. Sommige renners zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe werkgever. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton.

Amanuel Ghebreigzabhier
Amanuel Ghebreigzabhier (26) verruilt NTT Pro Cycling voor Trek-Segafredo, waar hij een contract voor twee jaar heeft getekend. “Ik ben erg blij met het nieuwe avontuur”, laat de Eritreeër weten via zijn nieuwe ploeg. “Ik heb altijd een zeer positief beeld gehad van het team. Mezelf verder te verbeteren in etappewedstrijden, en dan met name in de grote ronden, is mijn eerste doel. Het idee om samen met Vincenzo Nibali te rijden maakt me erg enthousiast.”

Volgens manager Luca Guercilena is Ghebreigzabhier een gevestigde waarde. “Maar we denken dat er nog veel ruimte is voor verbetering. Zijn profiel was precies dat we zochten, een degelijke en nog jonge klimmer om in te investeren. We zien een groot potentieel in Amanuel en hopen dat we hem kunnen helpen zijn potentieel te ontbolsteren. Hij is een waardevolle aanwinst voor de ploeg, vooral om onze kopmannen in de bergen te helpen tijdens etappewedstrijden.”


Trek-Segafredo
Trek-Segafredo bevestigde daarnaast dat Antonio Tiberi (19) en Mattias Skjelmose (20), die dit seizoen al een stage afwerkten bij de ploeg, komend jaar als profrenner bij het team blijven. Ze tekenden, als neoprofs, allebei een contract voor twee jaar.


Alex Dowsett
Zondag maakte Alex Dowsett (32) bekend dat hij ook komend jaar deel uitmaakt van het peloton en volgens bronnen van La Gazzetta dello Sport heeft de Brit overeenstemming bereikt met zijn huidige ploeg Israel Start-Up Nation over een contractverlenging. In dat geval treft hij landgenoot Chris Froome, met wie hij in 2011 en 2012 al eens samen reed bij Sky Procycling. De viervoudige Tourwinnaar komt deze winter over van INEOS Grenadiers.

Dinsdag kondigde Dowsett overigens aan dat hij op zaterdag 12 december in Manchester het werelduurrecord gaat aanvallen. Hij moet dan meer dan 55,089 kilometer afleggen dan de huidige recordhouder, Victor Campenaerts.


Movistar Team
Movistar heeft de derde nieuwkomer aangekondigd. Na Gregor Mühlberger en Iván García gaat ook de Abner González (20) voor de ploeg rijden. De Puerto Ricaan komt over van het Spaanse amateurteam Telco,m-On Clima-Osés en tekende een contract voor drie jaar. Na de coronabreak maakte hij indruk door de Clasica Ciudad Torredonjimeno na een aanval van meer dan veertig kilometer te winnen. Ook zegevierde hij in een klimtijdrit in de Vuelta a Alicante.

“Dit is een droom die uitkomt”, reageerde González via zijn nieuwe ploeg. “Ik kan nog steeds niet geloven dat ik zo’n moeilijk seizoen op deze manier kan afsluiten. Het maakt me trots dat ik de eerste Puerto Ricaanse profrenner wordt in de wielersport. Ik hoop de komende jaren veel van deze ploeg te leren en hopelijk kan ik in de toekomst een belangrijke renner worden in zowel het team als in het peloton.”

Manager Eusebio Unzué leerde zijn nieuwe aanwinst beter kennen door zijn uitstekende prestaties in het Spaanse amateurcircuit. “Hij bewees een geweldige allrounder te zijn die goed gedijt in de zwaarste wedstrijden, zoals we zagen in Torredonjimeno. We denken dat hij een groot potentieel heeft om te slagen in Europa op zo’n jonge leeftijd. Dit is wederom een gok met het oog op de toekomst, nadat we die de afgelopen jaren wel vaker al vaak namen.”


Update – BORA-hansgrohe
Van Rafał Majka (UAE Emirates), Oscar Gatto (stopt) en Gregor Mühlberger (Movistar) was al zeker dat ze vertrokken, maar BORA-hansgrohe neemt na dit seizoen ook afscheid van Jempy Drucker (34), Jay McCarthy (28) en Paweł Poljański (30). Dat maakte de ploeg bekend via social media. Op dit moment is het nog niet bekend waar de toekomst van dit drietal renners ligt.


Update – Lotto Soudal Ladies
Jesse Vandenbulcke, Christina Siggaard, Abby Mae Parkinson, Lone Meertens, Alana Castrique en Danique Braam koersen ook komend seizoen in het truitje van Lotto Soudal Ladies. Dat laat het team weten via de social media-kanalen. De Belgische formatie neemt afscheid van Lotte Kopecky (CCC-Liv), Arianna Fidanza (Mitchelton-Scott), Annelies Dom (stopt), Julie Van de Velde en Teuntje Beekhuis (Jumbo-Visma Women).

Daartegenover staat de komst van Hanna Nilsson, Anna Plichta, Silke Smulders en Elise Vander Sande.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
11 november 2020 19:33
Tof, een Puerto Ricaan. Ook mooi dat Ghebre onderdak heeft. Mocht NTT toch nog worden voortgezet lijkt de Afrikaanse identiteit nu toch wel echt te zijn verdwenen.
    11 november 2020 21:30
    Benieuwd wat movistar van zijn kampioenentrui gaat maken
11 november 2020 19:38
Ghebre verdient een plek in het peloton, heeft vaak genoeg laten zien dat hij makkelijk kan meedraaien en wie weet haalt hij bij Trek nog wel een hoger niveau.
11 november 2020 20:55
Mooi dat Amanuel Ghebreigzabhier een plekje gevonden heeft. In mijn ogen een van de betere renners van NTT, en een hele vriendelijke, zachtaardige en dankbare coureur. Ik had hem graag nog bij NTT (of een eventuele opvolger) gezien, omdat hij nog 1 van de weinige renners is die voorbeeld is van waar NTT's voorgangers ooit voor stonden.
11 november 2020 21:07
Goed bezig om mensen uit dit soort landen in een prof team te halen, ipv renners uit landen waar sponsors vandaan komen.
Krijg je straks neet zoiets als in de hardloopwereld.
Geen sponsors meer die mensen uit hun eigen land willen sponsoren in Europa omdat ze niet genoeg in de kijker rijden.
    11 november 2020 21:47
    @rob: je klinkt wat nationalistisch als ik 't in de gauwigheid lees. Bedoel je dat de HEMA bij voorkeur gezonde Hollandse jongens en meiden sponsort?

    Mij lijkt het toch dat de mondialisering van de wielersport langzamerhand echt smoel begint te krijgen en dat grote wielerploegen een internationaal profiel moeten hebben om succesvol en aantrekkelijk te kunnen zijn. Ik vind dat alleen maar mooi en hedendaags.
11 november 2020 22:45
NTT toch wel jammer om zo te eindigen. Was ooit een prachtig initiatief.

Poljanski gaat mee met Majka. McCarthy kan vast wel ergens terecht. EF, Trek, Israel, Wanty, Mitchelton? Drucker wellicht PCT nog?
11 november 2020 22:53
Klein foutje in deze zin "nadat we die de afgelopen jaren wel vaker al vaak namen"

Verder interessante aankoop. Naar eigen zeggen dus wel 'een gok', maar we gaan het zien.

Van Alba, Norsgaard, Elosegui, Hollmann en Cullaigh verwacht ik puur op uitslagen gebaseerd niet veel. Jorgenson, Jacobs en Rubio lijken me wel WT-waardige talenten, die lieten zich een enkele keer zien dit seizoen.
12 november 2020 09:54
Drücker reed toch best nog aardig en is sowieso een vrij vaste waarde in de klassiekers.
Zou geen slechte knecht zijn voor een WVA of MVDP, of als vrije man bij Wanty (al hebben ze daar vermoedelijk andere profielen dringender nodig).
12 november 2020 12:41
Mooie ploeg voor Werkilul!
13 november 2020 11:46
Nils Politt wint Parijs-Roubaix 2021, omdat Wout en Mathieu naar elkaar zitten te loeren.

Reacties zijn gesloten.