Wielertransfers 2020: Stefan Bissegger, Israel Cycling Academy, Karel Vacek
Stefan Bissegger - foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 15 november 2019 om 10:45

Wielertransfers 2020: Stefan Bissegger, Israel Cycling Academy, Karel Vacek

Update Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en ook blijven diverse bevestigde transfers binnendruppelen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020.

Stefan Bissegger begint bij opleidingsploeg Deceuninck-Quick-Step

Een opvallende move voor Stefan Bissegger. Het was al even bekend dat de Zwitserse hardrijder van 21 volgend jaar zijn debuut maakt in de WorldTour: EF Education First heeft hem vastgelegd vanaf augustus 2020. Bissegger wil zich tot die tijd optimaal voorbereiden op de Olympische Spelen, waar hij op baanonderdelen tijdrit en ploegenachtervolging wil scoren.

Maar wat doet de talentvolle Zwitser tot die tijd? Radsport-News meldt dat Bissegger in het eerste half jaar voor Team Monti uitkomt, de nieuwe opleidingsploeg van Deceuninck-Quick-Step. Die ploeg rijdt in 2020 op een Italiaanse licentie en zou dus na zes maanden al afscheid nemen van Bissegger, die op het voorbije WK voor beloften zilver pakte tijdens de wegrit.


Israel Cycling Academy shopt door: Travis McCabe op komst

Een WorldTour-debuut lonkt voor Travis McCabe. De 30-jarige Amerikaan staat op het punt om een contract te tekenen bij Israel Cycling Academy, melden diverse nieuwssites. McCabe zit zonder ploeg omdat Floyd’s Pro Cycling van sponsor Floyd Landis ermee stopt.

McCabe is een sprinter die elk jaar wel ergens een overwinning pakt. Afgelopen jaar won hij nog een rit in de Tour de Langkawi, maar hij heeft ook zeges in de Tour of Utah en de Colorado Classic achter zijn naam. Het wordt voor McCabe niet zijn profdebuut: hij reed al twee jaar voor het ProContinentale UnitedHealthcare.


Update – Karel Vacek na jaar weg bij Hagens Berman Axeon

Het debuutjaar van Karel Vacek bij Hagens Berman Axeon is niet goed verlopen. De 19-jarige Tsjech vertrekt bij de ploeg van manager Axel Merckx en keert terug naar Italië, waar hij voor zijn transfer naar Amerika ook reed. Vacek sluit in 2020 aan bij Colpack.

“Het was een druk jaar. Er waren problemen binnen de ploeg en we konden ons programma niet rijden. Ik had ook enkele lichamelijke problemen, dus kon ik weinig koersen rijden”, vertelt Vacek. “Ik heb het gevoel dat ik weer moet gaan koersen en meer kansen moet krijgen om mijzelf te laten zien. Ik wil deelnemen aan koersen op hoog niveau en daarom denk ik dat Colpack het juiste team is.”

Vacek is nog maar 19 jaar. Hij stapte na de junioren direct over naar Hagens Berman Axeon, dat als opleidingsploeg op een ProConti-licentie reed. In zijn juniorentijd vocht Vacek regelmatig duels uit met Remco Evenepoel. Hij wist hem zelfs enkele keren te verslaan.

 
9 Reacties
Sorteer op:
15 november 2019
Mccabe? de 10e 3erangs sprinter bij ICA
15 november 2019
Otto Vergaerde heeft verlengd bij Corendon-Circus, deze staat ook nog niet op PCS. Edit redactie: Wij zijn niet verantwoordelijk wat op andere sites staat. De contractverlenging van Vergaerde brachten we al eerder. Oeps gemist dat jullie deze wel al opgenomen hadden :)
15 november 2019
Israel gaat wel gelijk de strijd aan met NTT... Dat wordt nog knap spannend wie er het in 2020 het lulletje rozenwater van de World-Tour wordt...
  15 november 2019
  De 'opvolger' van Katusha hè? Ging de afgelopen jaren ook al tussen die twee. Maar wat een vreemd aankoopbeleid daar zeg. Al die sprintertjes joh
  15 november 2019
  Een miljoen apen op een miljoen typemachines gaat het gezegde toch? ;)
  15 november 2019
  Zij denken wss dat hun derdenrangsspurters met 10de plaatjes veel punten kunnen sprokkelen? 8ste, 9de en 10de. Lijkt wel dat jaar bij Vacansoleil met Markus, Van Hummel, de nog jonge Danny Van Poppel, Boeckmans en Feuillu. Zij wouden dit seizoen toch over heel de wereld koersen, ben benieuwd hoe ze dit nu gaan doen :D
  15 november 2019
  En nog steeds geen officiële aankondiging dat Politt bij Israel Cycling Academy gaat rijden....
  15 november 2019
  Als Politt verstandig is maakt ie dat ie wegkomt. Dit kan nooit goed zijn voor zijn verdere carrière. Zooitje ongeregeld. Hij heeft vorig jaar al veel misgelopen door gebrek aan fatsoenlijke ondersteuning.
13 december 2019
Vacek was inderdaad één van de weinigen die Evenepoel kon verslaan. Hij had dat goed bekeken: 50 kilometer bij Evenepoel in't wiel kruipen, om hem dan de laatste honderden meters te lossen met een demarrage. Of de rit in de voormiddag achteraan het peloton binnenstromen (terwijl Evenepoel enkele minuten voorop reed) om de klimtijdrit in de namiddag te winnen met 1 honderdste van een seconde verschil.

Reacties zijn gesloten.