Wielertransfers 2020: Barthe, Beadle, Vermeltfoort, Bissegger

donderdag 5 september 2019 om 14:17
Wielertransfers 2020: Barthe, Beadle, Vermeltfoort, Bissegger

foto: Cor Vos

De transfermarkt is inmiddels al een maand open. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

Cyril Barthe
Cyril Barthe ziet weliswaar zijn ploeg Euskadi-Murias in zwaar weer verkeren, maar de Fransman lijkt zich geen zorgen te hoeven maken over zijn toekomst. Volgens de Franse krant Sud-Ouest is er namelijk interesse vanuit Groupama-FDJ en Total Direct Energie voor de jonge renner, die op dit moment actief is in de Vuelta a España. Met laatstgenoemde ploeg zou Barthe zelfs al gesprekken hebben gevoerd, al laat de renner weten dat nog niks concreet is.


Hamish Beadle
Novo Nordisk hevelt Hamish Beadle aan het einde van dit seizoen over van de opleidingsploeg naar de hoofdmacht. De Nieuw-Zeelander wordt gezien als een van de meest talentvolle renners uit het beloftenteam en de ploeg roemt hem om zijn koersinstinct. Ook was hij als junior succesvol op de baan en scherpte hij in zijn leeftijdscategorieën mee de records aan op de ploegenachtervolging en de teamsprint. Beadle: “Het is al heel lang een droom om profrenner te worden bij deze ploeg.”


Coen Vermeltfoort
Coen Vermeltfoort heeft een nieuwe ploeg gevonden in VolkerWessels-Merckx. De Nederlander, onlangs nog winnaar van de Slag om Norg, komt over van Alecto dat na dit seizoen ophoudt te bestaan. Abe Celi en Daan van Sintmaartensdijk bewandelen dezelfde weg. Vermeltfoort, die in het verleden uitkwam voor onder meer Rabobank en Roompot-Nederlandse Loterij, moet met zijn ervaring en snelheid in de sprints zijn nieuwe ploeg aan overwinningen gaan helpen.


Stefan Bissegger 
EF Education First heeft de strijd om de handtekening van Stefan Bissegger (20) gewonnen. Het Zwitserse toptalent tekent een contract tot en met 2022, zo laat de Amerikaanse WorldTour-formatie weten in een perscommuniqué. Bissegger werd dit jaar tweede in de Vredeskoers, na winst in de eerste rit-in-lijn naar Rymarov. Daarnaast won hij een etappe én de ploegentijdrit in de Tour de l’Avenir.

De Zwitser maakte dit seizoen ook al indruk tussen de profs. Hij zegevierde namelijk in de openingsetappe van de Tour de l’Ain. Bissegger zal pas in augustus 2020 zijn debuut maken voor EF Education First, aangezien de jongeling zich als baanwielrenner eerst wil richten op de Olympische Spelen in Tokio. “De ploegenachtervolging is een groot doel”, aldus de kersverse aanwinst.


Jacopo Mosca 
Jacopo Mosca werd één maand geleden tussentijds aangetrokken door Trek-Segafredo, maar de Italiaan zal ook volgend seizoen uitkomen voor de Amerikaanse formatie. De 26-jarige Italiaan kwam eerder dit jaar nog uit voor het continentale D’Amico-UM Tools, maar rijdt nu namens Trek-Segafredo de Vuelta a España. “Dit is echt geweldig nieuws. De ploeg gelooft in mij”, zo laat Mosca weten in een persbericht.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone