Wielertransfers 2020: Nikita Stalnov, Sunweb Development, Delko Marseille Provence

woensdag 11 september 2019 om 20:22
Wielertransfers 2020: Nikita Stalnov, Sunweb Development, Delko Marseille Provence

foto: Cor Vos

De transfermarkt is inmiddels al een maand open. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

Nikita Stalnov
Nikita Stalnov (27) heeft zijn contract bij Astana met een jaar verlengd tot einde 2020. De Kazach is bezig aan zijn derde seizoen bij de ploeg, waar hij vooral een ondersteunende rol bekleedt. In het volgende seizoen hoopt hij de Olympische Spelen te mogen rijden, ook al is de concurrentie groot. “Volgend seizoen hoop ik Astana enkele overwinningen te bezorgen. Verder sta ik klaar om de kopmannen bij te staan in de etappewedstrijden en de grote ronden”, aldus Stalnov.


Team Sunweb Development
Team Sunweb heeft de Brit Leo Hayter (18) en Vegard Stokke (18) uit Noorwegen toegevoegd aan het ontwikkelingsprogramma van volgend seizoen. Beide renners tekenden een overeenkomst tot einde 2021. Hayter is net als zijn oudere broer Ethan zowel op de piste als op de weg al succesvol geweest. Tijdens het EK voor junioren eerder dit jaar maakte hij deel uit van de gouden ploeg van Groot-Brittannië op de ploegenachtervolging en op de individuele achtervolging pakte hij brons.

Stokke staat te boek als een sterke klimmer, die bij de junioren al opvallende resultaten neerzette. De Noor kijkt ernaar uit zijn ontwikkeling voort te zetten als de ontwikkelingsploeg van Sunweb volgend seizoen toetreedt tot het U23-circuit. “Vegard is een ongelooflijk getalenteerde renner”, licht Sunweb-coach Hans Timmermans toe. “Hij liet al speciale dingen zien, maar hij is tot nog veel meer in staat. Een sterke klimmer, die bekend staat om zijn agressieve koersstijl.”


Delko Marseille Provence
Pierre Barbier (21) verruilt aan het einde van het jaar Natura4Ever-Roubaix Lille Métropole voor Delko Marseille Provence. Daarmee is de Franse sprinter de tweede aanwinst van de ploeg na Dušan Rajović. In 2018 was Barbier al eens tweede in de GP Jean-Pierre Monseré en die positie bekleedde hij ook in de slotetappe van de Baloise Belgium Tour dit seizoen. “Als kind droomde ik ervan om de beste sprinter van Frankrijk te zijn en dat hoop ik altijd nog eens te bereiken.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

heuvelcolombia 12 september 2019 om 01:50

Ik vind Stalnov naast Lutsenko en Zeits wel een van de betere Kazakken op het moment. Belangrijk voor Astana om een paar van die mannen te hebben die het WT niveau aan kunnen, zeker nu Zeits weg is.

0
Chasse_patate 12 september 2019 om 09:32

Zeits die andere oorden op zoekt. Ik sta er nog steeds van te kijken.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone