Wielertransfers 2020: Loïc Chetout, CCC-Liv, Bigla-Katusha, NTT Continental

woensdag 20 november 2019 om 16:01
Wielertransfers 2020: Loïc Chetout, CCC-Liv, Bigla-Katusha, NTT Continental

Loïc Chetout - foto: Cor Vos

Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en ook blijven diverse bevestigde transfers binnendruppelen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020.

Loïc Chetout
Loïc Chetout vertrekt bij Cofidis. De Franse formatie bedankt via haar social media de 27-jarige renner voor vijf jaar trouwe dienst. Het is niet bekend waar en of Chetout – die namens Cofidis twee keer de Vuelta reed – zijn carrière voortzet.


Óscar Sevilla
Spaanse media meldden het al eerder, maar het is nu ook officieel bekrachtigd door Team Medellín: Óscar Sevilla rijdt ook komend seizoen bij de Colombiaanse continental-ploeg. De Spanjaard, die in september zijn 43e verjaardag vierde, verlengde zijn contract met een jaar. “Zijn talent, ervaring, charisma en leiderschap blijven nog even bij ons”, laat de ploeg weten via haar social media.

Sevilla maakte vooral begin jaren 2000 furore als klassementsrenner en werd daarin vice-winnaar van de Vuelta a España. Sinds elf jaar maakt hij deel uit van het continentale circuit, maar nog altijd duikt hij op in uitslagen van grotere koersen. Zo werd hij dit jaar tweede in de Tour of Qinghai Lake.


NTT Continental
De opleidingsploeg van NTT (het huidige Dimension Data for Qhubeka) heeft haar selectie vrijwel rond voor volgend seizoen, het vijfde opeenvolgende jaar waarin het team in het continentale circuit acteert. Vijf renners uit de huidige selectie stromen komend seizoen door naar de profs, onder wie Samuele Battistella, de huidige wereldkampioen bij de beloften. Daar staat de komst van acht nieuwe krachten tegenover, inclusief de winnaar van de Zwift Academy.

“2020 wordt een geweldig jaar voor de opleidingsploegen van WorldTour-teams”, zegt teambaas Douglas Ryder. “Renners die geregistreerd staan bij een opleidingsploeg mogen op elk moment van het seizoen meedoen aan wedstrijden uit de UCI ProSeries of de .1-klasse met het gerelateerde WorldTour-team. Dit biedt kansen voor jongere renners als nooit tevoren en maakt het NTT Pro Cycling-team sterker. Samen zijn we beter.”

Selectie NTT Continental 2020
flag-et Negasi Abreha
flag-it Riccardo Bobbo
flag-za Connor Brown
flag-it Mattia Guasco
flag-si Martin Lavrič
flag-it Leonardo Marchiori
flag-er Henok Mulubrhan
flag-za Marc Pritzen
flag-it Samuele Rubino
flag-er Natnael Tesfatsion
+ winnaar Zwift Academy


CCC-Liv
CCC-Liv heeft zich versterkt met twee Poolse talenten. Aurela Nerlo (21) en Marta Jaskulska (19) mogen zich volgend seizoen ploeggenoten van Marianne Vos noemen. Nerlo werd afgelopen seizoen Pools kampioen tijdrijden bij de beloften. Daarnaast werd zij op het Pools kampioenschap tijdrijden voor elite-renners derde. Net als Jaskulska vertegenwoordigde ze Polen in de beloftenkoers tijdens het EK in Alkmaar. Nerlo en Jaskulska treffen bij CCC-Live met Agnieszka Skalniak en Marta Lach twee landgenotes.


Bigla-Katusha
Met het aantrekken van Kathrin Stirnemann heeft Bigla-Katusha haar selectie voor komend seizoen compleet. De 30-jarige Zwitserse werd wereldkampioen mountainbike cross-country eliminator (CXE) in 2014 en 2017 en wil nu ook haar geluk beproeven op de weg. “Doordat het EK en WK dit jaar vanwege de Olympische Spelen relatief vroeg gereden worden, kan ik mij in de tweede helft van het seizoen nog meer concentreren op de weg”, klinkt het.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Thoin 20 november 2019 om 16:22

Chetout, de renner die het leven van Stig Broeckx redde…

0
Verweggistan 20 november 2019 om 16:32

Chetout stopt en dat nieuws hebben jullie al eens gemeld.

0
Martin van den Bosch 20 november 2019 om 22:01

Zou je ons kunnen helpen me de link?
We kunnen het zelf niet terug vinden.

0
Verweggistan 21 november 2019 om 19:08

Excuses, ik wist het echt zeker (en meestal zoek ik het ook al op). Maar ik kan het niet vinden. Het staat wel op een aantal Franse sites. (https://www.cyclismactu.net/news-route-loic-chetout-pourrait-mettre-un-terme-a-sa-carriere-87265.html)

0
Martin van den Bosch 21 november 2019 om 21:48

Bedankt!
In dit bericht staat niet dat hij daadwerkelijk stopt, maar dat hij zal stoppen wanneer hij geen profploeg meer kan vinden

0
steoo 20 november 2019 om 20:35

Chetout blijft voor mij steeds een voorbeeld van een onbaatzuchtig renner. In feb 2020 zou er een film over “Stig” in de Belgische bioscopen uitkomen. Loic hoort daar zeker in.

0
Thoin 21 november 2019 om 10:32

Vrees ervoor aangezien de film over de revalidatie gaat Ze hebben elkaar daarna wel ontmoet, filmmaker Eric Goens had dat stuk ook in zijn programma Bargoens, dus misschien is er een klein stukje Chétout te zien.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone