Wielertransfers 2020: Óscar Sevilla, Maria Giulia Confalonieri, Tanja Erath

maandag 11 november 2019 om 16:22
Wielertransfers 2020: Óscar Sevilla, Maria Giulia Confalonieri, Tanja Erath

foto: Cor Vos

Update

Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en ook blijven diverse bevestigde transfers binnendruppelen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020.

Óscar Sevilla
Óscar Sevilla vierde in september zijn 43e verjaardag, maar van een afscheid van de wielersport wil de Spanjaard nog niet weten. Volgens Ciclo21 heeft hij namelijk bijgetekend bij Medellin, voor zijn vierde seizoen bij de Colombiaanse continental-ploeg. Sevilla maakte vooral begin jaren 2000 furore als klassementsrenner en werd daarin vice-winnaar van de Vuelta a España. Sinds elf jaar maakt hij deel uit van het continentale circuit, maar nog altijd duikt hij op in uitslagen van de grotere koersen. Zo werd hij dit jaar nog tweede in de .HC-koers Tour of Qinghai Lake.


Update – Maria Giulia Confalonieri
WNT-Rotor heeft de komst van de Italiaanse Maria Giulia Confalonieri afgerond. De 26-jarige renster komt over van Valcar Cylance, waar ze de afgelopen twee seizoenen voor uitkwam. De Europese kampioene op de puntenkoers zal in 2020 de baan en de weg combineren, want ook voor haar zijn de Olympische Spelen in Tokio een van de hoofddoelen. Bij WNT-Rotor wordt ze ploeggenote van de Nederlandse sprintster Kirsten Wild. Confalonieri gaat een rol spelen in de sprintvoorbereiding en zal in dienst rijden in de klassiekers.


Tanja Erath
Canyon//SRAM heeft het contract van Tanja Erath met een jaar verlengd. De Duitse (30) voegde zich twee jaar geleden bij de Duitse formatie, nadat ze de Zwift Academy-finale (een eSports-project van de ploeg) had gewonnen. Dit jaar eindigde ze onder meer vijfde in de BeNe Ladies Tour en zesde in de WorldTour-koers Tour of Guangxi. “Ik wil graag blijven verbeteren en meer vertrouwen krijgen in mijn kwaliteiten als renner. De opwaartse lijn in mijn leercurve van de afgelopen twee jaar wil ik graag voortzetten”, aldus Erath.

Ook Eraths ploeggenote Alena Amialiusik tekende bij. De Wit-Russische, in 2015 winnares van de wegwedstrijd bij de Europese Spelen, rijdt al vijf seizoenen bij Canyon//SRAM.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Verweggistan 11 november 2019 om 12:59

Er zou een sponsor moeten komen om een team te vormen met Sevilla, Mancebo en Rebellin. Gezien hun leeftijden is het wellicht iets voor een (Zwitserse) hoortoestellenproducent.

0
Scott Sunderland 11 november 2019 om 14:21

Zou Horner mogen meedoen met ze, als hij belooft de Vuelta niet weer te winnen en die aan Sevilla te laten ?

Voor Parijs-Roubaix moeten ze maar even met Andrea Tafi bellen…

0
Verweggistan 11 november 2019 om 17:55

Horner als stagiair.

0
Brabander 11 november 2019 om 18:14

@Verweggistan: dat is ook echt mijn droom ja haha :)

0
Sebas 12 november 2019 om 09:00

Lui worden direct gepakt als ze hoger dan continental rijden. Sevilla rijdt niet voor niets al 11 jaar in dit circuit, maar goed .. het is cult.

0
Viktrodriguez 12 november 2019 om 17:38

Dat ze op dit niveau rijden zal ook wel met leeftijd en tanende prestaties te maken hebben. Ik denk niet dat ze nog van waarde zijn op WT- of PCT-niveau.

0
Jean Dumas 11 november 2019 om 16:31

Oscar Sevilla leeft!

0
rahimns 11 november 2019 om 17:26

Rondom de laatste plekken voor de WT ploegen blijft het angstvallig stil… iedereen wacht nog op elkaar blijkbaar.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone