Wielertransfers 2020: Movistar, Christoph Pfingsten, Groupama-FDJ

vrijdag 4 oktober 2019 om 10:05
Wielertransfers 2020: Movistar, Christoph Pfingsten, Groupama-FDJ

Christoph Pfingsten - foto: Cor Vos

De transfermarkt draait nog altijd op volle toeren, al beginnen de plekjes wel schaars te worden. Er zijn weer diverse transfernieuwtjes naar buiten gekomen. WielerFlits bundelt de transfers en geruchten in de rubriek ‘Wielertransfers 2020’.

Movistar 
Movistar heeft twee beloftevolle renners aangetrokken. Het gaat om Juri Hollmann (20) en Matteo Jorgenson (20). Beide renners tekenen een contract voor twee seizoenen. De beloftevolle Duitser Hollmann koerst nu nog als stagiair voor Katusha-Alpecin, maar kiest dus voor een Spaans avontuur. Hollmann staat te boek als een goede tijdrijder. Zo veroverde hij dit seizoen brons op het nationaal kampioenschap tijdrijden bij de beloften.

Jorgenson is dan weer een talentvolle klimmer. De Amerikaan eindigde dit jaar als vierde in de Trofeo Edil en de Ronde de l’Isard. Daarnaast werd hij zeventiende in de Tour de l’Avenir. “Het is echt een eer om voor Movistar te koersen. Ik voel me na een aanpassingsjaar klaar om de stap te maken. Ik kijk uit naar het begin van mijn profcarrière”, zo reageert Jorgenson – die stage liep bij AG2R La Mondiale – in een perscommuniqué.


Christoph Pfingsten 
Een andere Duitser moet op zoek naar een nieuwe ploeg. De 31-jarige Christoph Pfingsten heeft namelijk te horen gekregen dat er geen plek meer is bij BORA-hansgrohe. De ex-crosser koerst al sinds 2015 voor de Duitse formatie. De snelle Pfingsten werd dit jaar nog tweede in Rund um Köln, maar het blijkt niet genoeg voor een contractverlenging.


Cyril Dessel 
Bij wielertransfers denken we vooral aan renners, maar ook ploegleiders maken weleens de overstap naar een andere ploeg. Zo treedt Cyril Dessel vanaf 2020 volledig in dienst bij AG2R La Mondiale. De ex-renner – die ooit de gele trui droeg – combineerde al een tijdje het ploegleiderschap bij de Franse WorldTour-formatie met een functie binnen de opleidingsploeg l’EC Saint-Étienne Loire.


Riwal Readynez 
Riwal Readynez is druk bezig om zich te versterken voor de toekomst. De Deense ProContinentale ploeg trok eerder al Kristian Aasvold en Sondre Holst Enger aan, terwijl ook de Nederlanders Martijn Budding, Arvid de Kleijn en Nick van der Lijke een Deens avontuur aangaan. De volgende aanwinst is de 23-jarige Christoffer Lisson. De jonge Deen komt over van het continentale BHS-Almeborg-Bornholm.

Lisson liet dit seizoen al enkele mooie dingen zien tegen de klok. Zo werd hij vijfde in de Chrono Champenois en Duo Normand (samen met Martin Toft Madsen), maar hij eindigde ook als negende in de Ronde van Denemarken. “Het is echt supercool om prof te worden. Ik ken al behoorlijk wat mensen bij de ploeg, wat altijd helpt bij het wisselen van teams”, aldus de nieuwe aanwinst van Riwal Readynez.


Groupama-FDJ
Groupama-FDJ heeft de selectie voor 2020 al op papier. De Franse WorldTour-ploeg zal volgend jaar kunnen rekenen op 28 renners, zo laat teammanager Marc Madiot weten. Dit betekent dat Benjamin Thomas en Ignatas Konovalovas ook hun aflopende contract hebben verlengd.

Groupama-FDJ verwelkomt slechts drie nieuwe gezichten: Alexys Brunel, Simon Guglielmi en Fabien Lienhard. Daartegenover staat het vertrek van Benoît Vaugrenard, Steve Morabito, Georg Preidler en Daniel Hoelgaard. Vaugrenard en Morabito zetten een punt achter een carrière, Hoelgaard vertrekt naar Uno-X terwijl Preidler is ontslagen na een dopingbekentenis.


Alejandro Osorio 
Alejandro Osorio kan opgelucht ademhalen: de talentvolle Colombiaanse klimmer heeft met Caja Rural-Seguros RGA een nieuwe ploeg gevonden. De 21-jarige renner tekent een contract voor één seizoen bij de ProContinentale formatie. Osorio leek vorig jaar op weg naar de eindzege in de Giro d’Italia U23, maar hij werd uiteindelijk zesde. Dit jaar reed hij al top-20 in de Tour Colombia 2.1, de Tour du Limousin en de Giro della Toscana.

Alejandro Osorio koerst nu nog voor Nippo-Vini Fantini-Faizanè – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

8 Reacties

Verweggistan 4 oktober 2019 om 10:08

En Movistar bevestigd ook Matteo Jorgenson de Amerikaanse stagiair van Ag2r. Het lijkt erop dat Sunweb volgend seizoen de ballenbak moet delen.

0
xistnc 4 oktober 2019 om 10:26

Met begrijpend lezen kom je een eind, Grobbel.

Edit: ah, goed zo ;)

0
Thoin 4 oktober 2019 om 10:45

Enzo Wouters moet weg bij Lotto-Soudal
https://twitter.com/Lotto_Soudal/status/1180037246419980288

0
Rawolf 4 oktober 2019 om 12:45

Dat word toch helemaal niet gezegd?

0
Thoin 4 oktober 2019 om 13:08

@rawolf hoe interpreteer je dan “end of my Lotto story”?

Achja https://sporza.be/nl/2019/10/04/enzo-wouters-breekt-sleutelbeen/

Hier staat het duidelijker

0
Vinyakke 4 oktober 2019 om 13:40

Onderschat thoin niet wat achteronder betreft rawolf!

Ik hoop in ieder geval dat Goossens meer kan laten zien. Zat nooit echt helemaal vooraan bij de beloften dus ik heb wat voorbehoud. Hetzelfde kan gezegd worden van oldani. Iversen moet ook nog wel wat laten zien, blinkt voorlopig uit in DNF. Vanhoucke heeft nu een GT achter de rug en moet volgend jaar dus sterker zijn. Goede sprinters komen op jonge leeftijd dus we zullen snel zien of Thijssen in de WT een toekomst heeft. Van Moer en Dewulf hebben al flarden van hun klasse getoond, dat zie ik wel goedkomen!

0
Sagan=hulk 4 oktober 2019 om 11:24

Vreemd dat Pfingsten moet vertrekken, is gewoon een gewaardeerde knecht die waarschijnlijk voor een behoorlijk laag salaris rondrijdt. Nu heeft hij natuurlijk een probleem, want voor Duitse renners is er niet echt een pro-continentaal vangnet. Corendon en MVDP zouden hem misschien kunnen gebruiken, want die ploeg is duidelijk aan het groeien naar één van de beste Pro-Conti ploegen.

0
Rawolf 4 oktober 2019 om 12:43

Blijkbaar is hij niet zo gewaardeerd als jij denkt.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone