Wielertransfers 2021: Lotto Soudal, Israel Start-Up Nation, BORA-hansgrohe, Sabrina Stultiens

maandag 7 september 2020 om 11:53
Wielertransfers 2021: Lotto Soudal, Israel Start-Up Nation, BORA-hansgrohe, Sabrina Stultiens

Taj Jones - foto: Cor Vos

Het is 1 augustus geweest en dat betekent dat de transfercarrousel voor komend seizoen op volle toeren draait. In de rubriek Wielertransfers 2021 bundelt WielerFlits alle laatste nieuwtjes uit het peloton aangaande verschuivingen voor komend seizoen.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

Filippo Conca
Lotto Soudal heeft de jonge Filippo Conca (21) gecontracteerd. De beloftevolle Italiaan beëindigde dit weekend de toonaangevende Giro d’Italia U23 als vijfde. Momenteel rijdt hij in het continentale circuit voor het continentale Biesse Arvedi. De klimmer laat weten erg blij te zijn met zijn transfer. “Ik zal er alles aan doen om niet te ontgoochelen. Mijn ultieme droom is een rit te winnen in een grote ronde, maar dat is voor later. Eerst moet ik mijn plaats vinden in de ploeg.”

Lotto Soudal bindt beloftevolle Filippo Conca aan zich


Taj Jones
Taj Jones (20) heeft een driejarig contract getekend bij Israel Start-Up Nation. De Israëlische ploeg was onder de indruk van de prestaties van de Australische sprinter in de Tour de Langkawi, waar hij een rit won en met onder meer NTT’s snelle man Max Walscheid kon wedijveren. Jones begint het seizoen bij de ontwikkelingsploeg, Israel Cycling Academy, voordat hij in de loop van het jaar overstapt naar het WorldTour-team.

Jones noemt zijn transfer ‘een ongelooflijke stap’. “Om deel uit te maken van hetzelfde team als een legende als Chris Froome en toprenners is spannend. Ik kan niet wachten om te ontdekken tot waar ik mijn carrière kan ontwikkelen onder begeleiding van een WorldTour-ploeg. Ik ben nog aan het ontdekken wat voor type renner ik ben, maar het is zeker een droom om een sprinter te zijn die eendagswedstrijden en klassiekers kan winnen.”


Ben Zwiehoff
Naast de komst van Wilco Kelderman kondigde BORA-hansgrohe vandaag tevens aan dat de Duitse mountainbiker Ben Zwiehoff (26) bij de WorldTour-ploeg de stap zet naar de weg. “Mijn doel als mountainbiker was altijd meedoen aan de Olympische Spelen. Maar op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik met mijn klimtalent misschien meer kan bereiken op de weg. Ik ben BORA-hansgrohe ongelooflijk dankbaar voor deze kans.”

In december ontmoette de Duitser al een aantal renners van de ploeg op Mallorca. “Ik kan niet wachten om te leren van de enorme ervaring van het team en mezelf verder te ontwikkelen. Ik ben enorm gemotiveerd om te kunnen bijdragen aan de successen van het team als helper in de bergen. Meedoen aan de Tour de France is altijd een droom van mij geweest, dus laten we eens kijken of ik er ooit deel van kan uitmaken.”


Sabrina Stultiens
Sabrina Stultiens (27) blijft na dit seizoen bij haar huidige ploeg CCC-Liv. Het was de renster zelf die het nieuws bekendmaakte tijdens de live-uitzending van Tour de L1mbourg. “Ik zit heel goed op mijn plek bij deze ploeg. Ze hebben me supergoed gesteund, ook tijdens mijn revalidatie. Ik ben blij om hier te kunnen blijven.”

Stultiens mocht zich in maart weer wielrenster noemen, nadat ze liefst anderhalf jaar langs de kant stond. In 2018 was ze zich aan het voorbereiden op het wereldkampioenschap in Innsbruck toen het noodlot toesloeg. Ze kwam hard ten val en liep daarbij een hersenschudding op. Haar herstel werd een lang en slopend proces.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Chris Van Uden 7 september 2020 om 11:02

Is Jones niet een jaar of 15 te jong voor ISN?

0
KimJungPoels 7 september 2020 om 11:26

Gezien de aankoop van Berwick eerder shoppen ze in twee categorieën.
1) Oude (voormalige) toppers
2) Australische potentiële neoprofs.

0
Thoin 7 september 2020 om 12:11

Vreemde transfer van LTS maar wel wat aardige brieven om voor te leggen.
2x 5de in baby Giro en 7de in Valle D’Aosta.
Moet je toch bergop voor kunnen en inhoud hebben.

0
Tom Bidon 7 september 2020 om 14:06

Lijkt wel een (relatieve) laatbloeier. Weinig spraakmakends tot zijn 3de beloftejaar, vorig jaar. Ik hoop maar dat LTS dan vooral niet vergeet om tweedejaars Vandenabeele en derdejaars Van Gils bij zich te houden. Hun succes met de begeleiding van beloftevolle klimmers van eigen bodem naar de WT-ploeg blijft vrij pover.

0
Thoin 7 september 2020 om 15:18

Absoluut eens met je mening, maar er is toch een reden dat Belgische beloftes vaak met de beste klimmers meedoen U23 en dan helemaal niks ervan bakken bij de profs?
Neem nu Crass, die zat tussen Lambrecht en Vanhoucke bij de beloften…
Vanhoucke lijkt er nu wat door te komen, terwijl een Vervaeke de beste klimmer was van zijn jaar bij de U23. Kreeg nog het meeste concurrentie van Benoot.
Enkel De Plus lijkt de stap echt te kunnen zetten als het ook maar een vreemd 2020 voor hem.
Van Gils en Vandenabeele lijken mij beide wel klaar voor de stap. Reken daar nog Verschaeve bij en je hebt drie potentiele klimmers.

0
Merzbow 7 september 2020 om 20:40

@Thoin

Dat is een typisch Belgisch probleem. Lijkt hier wel enkel voor te komen. In Nederland worden de klimtalenten bij de profs wel allemaal goeie klimmers. In België lijkt het wel of de KBWB liever geen klimmers ziet, maar enkel maar klassieke renners.

Zie nu de TdF. Best geplaatste Belgische renner is voorlopig Van Aert op plaats 43. Dat is toch om van te huilen…

0
kelderfan 7 september 2020 om 12:23

Dat betekent dat CCC doorgaat met de damesploeg.

0
SnellePelle 7 september 2020 om 12:32

Sterker nog, het is nooit bevestigd dat CCC stopt. Wel dat er enorme sponsorproblemen zijn er dat renners vrij zijn om te vertrekken.

Maar niks definitiefs over opheffen

0
Verweggistan 7 september 2020 om 12:58

Bora is meestal zeer effectief met de transfers, slechts een paar renners erbij en dan toch de ploeg versterken. Nu hebben ze er al vijf. Benieuwd wie er weg moeten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone