Wielertransfers 2020: EPowers Factory Team, Nauleau, Sanz

dinsdag 29 oktober 2019 om 14:05
Wielertransfers 2020: EPowers Factory Team, Nauleau, Sanz

foto: Cor Vos

Update

Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, geruchten en bevestigingen omtrent verschuivingen in het peloton vliegen je nog altijd om de oren. WielerFlits zet ze op een rijtje in de rubriek Wielertransfers.

Epowers Factory Team
De toekomst van het Epowers Factory Team ziet er volgens TuttoBiciWeb niet al te rooskleurig uit. Sterker nog: volgens het Italiaanse medium zal het Hongaarse wielerproject van zakenman Thomas Pocze en oud-renner Sandro Lerici een vroege dood sterven. Onder meer oudgediende Davide Rebellin, Cofidis-klimmer Darwin Atapuma en Giroritwinnaar Damiano Cima werden de afgelopen maanden aan de ploeg gelinkt.

Het nieuws is door Epowers, een producent van e-bikes, nog niet bevestigd.


Overzicht: Wielertransfers 2020


Anna Henderson
Team Sunweb heeft opnieuw een talenvolle dame aan het team toegevoegd. Anna Henderson, Britse beloftenkampioene op de tijd- en wegrit, heeft namelijk een contract voor een jaar getekend. “Ik kijk er erg naar uit om onderdeel uit te maken van Team Sunweb en om een nieuwe stap te zetten in mijn carrière. Ik kan niet wachten om van de sterke en ervaren rensters in het team te leren.”

“Anna is een new kid on the block“, weet Sunweb-coach Hans Timmermans van de 20-jarige Henderson. “In 2016 pakte ze de sport op, nadat ze bij de jeugd eerst Brits kampioene slalomskiëen was. Ze is jong, maar ze heeft haar potentieel afgelopen seizoen verschillende keren getoond. Ze is een klassiekerrenster met een sterke sprint. Ze heeft eerder dit jaar ons Keep Challenging Center bezocht en daar heeft ze indruk op ons gemaakt. We kijken ernaar uit om volgend jaar met haar te werken.”

Sinds 1 augustus van dit jaar reed Henderson voor Tibco-SVB. Daarvoor was ze twee keer dichtbij ritwinst in de Tour de Bretagne, ware het niet dat Kirsten Wild haar in de sprints telkens voor wist te blijven. Ook werd ze tweede Tour de Belle Isle en Terre. Aan het einde van het jaar was ze een van de rensters die Groot-Brittannië bij de WK wielrennen in Yorkshire aan brons hielp bij de gemengde ploegenachtervolging.


Bryan Nauleau
Bryan Nauleau heeft het einde van zijn professionele wielercarrière aangekondigd. Het contract van de Fransman bij Total Direct Energie werd niet verlengd en als gevolgd daarvan heeft de renner uit Olonne-sur-Mer maar besloten om helemaal te stoppen met fietsen. Nauleau reed sinds 2011 voor de ploeg van Jean-René Bernaudeau.


Josie Talbot
Het was enige tijd wat stilletjes rondom de nieuwe Spaanse vrouwenploeg Casa Dorada, maar vandaag heeft het team weer van zich laten horen. De 23-jarige Josie Talbot mag het volgend seizoen in dienst van de formatie proberen. De jonge Australische zal onder meer landgenote Rachel Neylan als ploeggenote krijgen. Tevens heeft de ploeg de rappe Roxane Fournier en de aanvalslustige Małgorzata Jasinska aangetrokken voor volgend seizoen.


Enrique Sanz 
Het was afgelopen vrijdag nog een gerucht, maar de transfer van Enrique Sanz naar het continentale Kern Pharma is definitief afgerond. De 30-jarige Spaanse sprinter komt over van het ter ziele gegane Euskadi Murias. Sanz – die zijn carrière begon in het tenue van Movistar – won dit jaar nog vijf wedstrijden, waaronder drie etappes in de Volta ao Alentejo.


Total Direct Energie 
Jean-René Bernaudeau – teammanager bij Total Direct Energie – heeft aan Ouest France laten weten dat vijf renners hun contract hebben verlengd. Het gaat om Romain Sicard (31), Jérôme Cousin (30), Fabien Grellier (24), Paul Ourselin (25) en Simon Sellier (24). De Franse ProContinentale formatie wist zich eerder al te versterken met onder meer Julien Simon, Dries Van Gestel en Lorrenzo Manzin.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Scott Sunderland 29 oktober 2019 om 13:12

Op Procyclingstats staan de namen van Rebellin, Atapuma en consorten inmiddels weer zonder contract. Dus het bericht wordt ook daar bevestigd. Dit zal voor een Rebellin wel een "gedwongen" pensioen betekenen. Het hele project klonk al twijfelachtig vanaf de aankondiging. Zo'n zakenmannetje op zoek naar publiciteit. En als puntje bij paaltje komt wordt het dus niks. Brambilla had zich nog op tijd bedacht en tekende bij bij Trek.

ChefSpijker 29 oktober 2019 om 13:29

PCS gaat ook puur af op wat jij en ik in het nieuws lezen. Die zitten niet zelf bij contractonderhandelingen. Was allemaal erg voorbarig van ze om al de renners bij Epowers te noteren voor 2020. Lijkt toch al tijden op een luchtkasteel. Met genoemde namen die allemaal elders tekenden.

Thoin 29 oktober 2019 om 15:42

@chefspijker

Niet helemaal correct, PCS wacht altijd af tot er een tweet of soort van bevestiging komt.

Vanendert heeft vorige week al gezegd in de Belgische pers dat hij tekent bij Wallonië-Bruxelles, toch staat hij nog zonder ploeg.
Zelfde bij Floris De Tier en Louis Vervaeke die naar Correndon-Circus gaan.

west 29 oktober 2019 om 14:21

Nu de UCI de kans op een girowildcard richting nul heeft teruggebracht hebben ze er denk ik geen zin meer in.

Titaantje 29 oktober 2019 om 16:36

Het nieuws waarvan we allemaal wisten dat het ging komen.

koos1 29 oktober 2019 om 17:49

Zoals al was te verwachten weer een ploeg in het rijtje van ploegen die er nooit zijn gekomen.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair