Wielertransfers 2020: Stetina, Hepburn, Delko Marseille Provence

vrijdag 18 oktober 2019 om 19:30
Wielertransfers 2020: Stetina, Hepburn, Delko Marseille Provence

foto: Cor Vos

Update

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, beginnen de plekjes voor 2020 steeds schaarser te worden. In de rubriek Wielertransfers geven we een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Peter Stetina
Peter Stetina heeft aan Cyclingnews laten weten dat de Tour of Guangxi zijn laatste wedstrijd is voor Trek-Segafredo. De 32-jarige Amerikaanse klimmer heeft al een nieuwe werkgever voor 2020, maar zal pas eind oktober bekendmaken waar zijn toekomst ligt. Stetina koerst al sinds 2016 voor Trek-Segafredo, na passages bij Garmin en BMC.

De renner uit Boulder werd dit jaar nog negende in de Tour of Utah en zestiende in de Herald Sun Tour. Daarnaast reed hij een zeer verdienstelijke Vuelta a España, hij eindigde na drie weken koers als 28e in het eindklassement. Stetina is op dit moment actief in China voor de Tour of Guangxi. “Ik kijk al met een schuin oog naar de bergetappe van zondag”, zo laat hij weten.


Michael Hepburn
Michael Hepburn (28) koerst ook de komende seizoenen voor Mitchelton-Scott. De Australische hardrijder, die aan zijn achtste seizoen bij de ploeg bezig is, verlengde zijn contract namelijk tot 2021. Ploegmanager Matt White: “Ik denk dat hij steeds meer in de rol van wegkapitein groeit de komende jaren. Relatief gezien is hij nog altijd jong, maar hij weet hoe dit team functioneert en hij wil heel graag in die rol terechtkomen.”


Delko Marseille Provence
Atsushi Oka (24) is komend jaar de tweede Japanner in de selectie van Delko Marseille Provence. Nadat eerder al de komst van Masahiro Ishigami werd aangekondigd, werd vandaag de transfer van de vice-kampioen tijdrijden van Japan bekendgemaakt. Na drie seizoenen bij het continentale Utsunomiya Blitzen begint Oka, door zijn nieuwe ploeg omschreven als een van de meest veelbelovende renners van zijn land, aan een Frans avontuur.


Bardiani-CSF
Bardiani-CSF heeft twee jonge Italiaanse talenten aan zich gebonden voor komend seizoen. Fabio Mazzucco en Filippo Zana (beiden 20 jaar) komen over van het continentale Sangemini-Trevigiani. Teammanager Robert Reverberi had het duo al langer op de radar. “Hun komst waren we al langer van plan. We volgden hun ontwikkeling en dit jaar hun wasdom. Dit zijn twee echte talenten, en hoewel er nog ruimte is om te groeien, hebben ze al degelijke ervaring opgedaan.”

Zana is met een kleine maand de oudste van het duo. Bij de junioren was de Italiaan zevende op het WK in Bergen twee jaar geleden. Datzelfde jaar was hij ook al twaalfde in Gent-Wevelgem. Dit seizoen, zijn tweede bij de beloften, was hij onder meer derde tijdens het Italiaans kampioenschap en won hij de eendagskoers GP Capodarco. De Giro d’Italia U23 besloot hij op de tiende plaats. In de zesde rit rond Aprica behaalde hij zijn beste resultaat: zevende.

Mazzucco was bij de junioren al eens derde op het Italiaans kampioenschap tijdrijden en achtste in Parijs-Roubaix. Twee seizoenen geleden was hij de nummer vijftien in de uitslag van het WK in Bergen. Dit jaar lag Mazzucco’s piekmoment in de Giro d’Italia U23, waar hij de derde etappe naar Gaiole in Chianti won en een dag de roze leiderstrui droeg. Ook won hij de GP di Poggiana en was hij vijfde tijdens het Italiaans kampioenschap op de weg.


Jérémy Leveau
Jérémy Leveau verruilt na dit seizoen Delko Marseille Provence voor het continentale circuit, waar hij gaat koersen voor Natura4Ever-Roubaix Lille Métropole. Daar is de Fransman geen onbekende want ook in de seizoenen 2014-17 reed hij voor de ploeg. Met name in 2017 kende de nationale kampioen bij de beloften van 2014 een sterk jaar, met name in de Franse eendagswedstrijden. “Zijn terugkeer is voor de ploeg echt van toegevoegde waarde”, zei teambaas Daniel Verbrackel.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Verweggistan 18 oktober 2019 om 13:51

De neef van Alaphillippe wordt trainer bij quickstep. Dat is diegene wiens pupil laatst betrapt werd.

0
FritsvanHoefelen 18 oktober 2019 om 14:34

Puur toeval

0
IlPirata 18 oktober 2019 om 16:38

Is Filippo Zana een zoon van Enrico Zana, oud carrera team, en 2e in de ronde van italie van 1996?
https://nl.wikipedia.org/wiki/Enrico_Zaina

0
Jacco van Stierop 18 oktober 2019 om 16:58

Misschien moet je eens overwegen een leesbril aan te schaffen.

0
west 18 oktober 2019 om 17:22

My first zoon-i

0
Scott Sunderland 19 oktober 2019 om 01:05

Meestal hebben vader en zoon dezelfde achternaam….

0
IlPirata 19 oktober 2019 om 10:11

Was gewoon een vraag hoor, wijsneuzen. Maar goed, ik weet genoeg.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone