Wielertransfers 2020: Daniil Fominykh, Giovanni Aleotti

vrijdag 8 november 2019 om 11:17
Wielertransfers 2020: Daniil Fominykh, Giovanni Aleotti

Astana-manager Vinokourov heeft zijn selectie rond - foto: Cor Vos

Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en ook blijven diverse bevestigde transfers binnendruppelen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020.

Daniil Fominykh
Het hing al in de lucht toen Alexander Vinokourov bevestigde dat Astana met 27 renners aan het seizoen 2020 gaat beginnen: Daniil Fominykh (28) is de laatste aanvulling voor de Kazachstaanse ploeg. “Momenteel hebben we 27 renners en waarschijnlijk is dit ook definitieve selectie”, zei Vino, maar er was nog een plek vrij voor óf Fominykh óf Artyom Zakharov. Nu is duidelijk dat Fominykh zijn contract met één jaar verlengd en Zakharov dus weg mag.

Het wordt voor Fominykh zijn zevende seizoen in Astana-dienst. “Hij is een erg goede helper, een loyale renner die altijd klaar staat voor de kopman”, zegt ploegbaas Vinokourov. “Hij doet belangrijk werk, maar als hij de kans krijgt dan probeert hij er ook voor te gaan. We hadden afgelopen seizoen een belangrijk Aziatisch kampioenschap waar wij vochten voor olympische kwalificatie, en Daniil heeft zich daar goed laten zien. Ik ben blij dat we hem nog een jaar langer hebben.”


Giovanni Aleotti
Misschien dat niet direct een belletje gaat rinkelen bij deze naam, maar Giovanni Aleotti (20) werd dit jaar tweede in de Tour de l’Avenir. De jonge Italiaan blijft zijn huidige ploeg CT Friuli, een continentaal team, nog een jaar trouw. Er werd dit najaar wel al aan Aleotti getrokken. Onder meer CCC zou interesse hebben in zijn diensten, maar dan wel vanaf 2021. Aleotti werd tweede achter de Noor Tobias Foss, die volgend jaar debuteert bij Jumbo-Visma.

Dit artikel delen:

1 Reactie

zipp404 8 november 2019 om 16:55

Altijd mooi om te lezen hoe lovend Vino is over zijn renners.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone