Vinokourov: “Ik denk dat selectie Astana al rond is”

maandag 4 november 2019 om 15:28
Vinokourov: “Ik denk dat selectie Astana al rond is”

Vinokourov met Lutsenko - foto: Cor Vos (archief)

Alexander Vinokourov denkt dat de selectie van Astana voor 2020 al rond is. De ploegbaas ziet zeven nieuwkomers voor het nieuwe seizoen. “Momenteel hebben we 27 renners en waarschijnlijk is dit ook definitieve selectie”, vertelt Vino op de ploegsite.

De zeven nieuwkomers van Astana zijn Davide Martinelli (Deceuninck-Quick-Step), Fabio Felline (Trek-Segafredo), Óscar Rodriguez (Euskadi-Murias), Alexander Vlasov (Gazprom-Rusvelo), Alex Aranburu (Caja Rural-Seguros RGA), Harold Tejada (Medellin) en Vadim Pronskiy (Vino Astana Motors).

Tegenover zeven nieuwkomers staan ook acht vertrekkers. Pello Bilbao, Dario Cataldo, Davide Villella, Andrey Zeits, Davide Ballerini, Magnus Cort en Jan Hirt gaan weg. Van Daniil Fominykh en Artyom Zakharov is hun toekomst nog niet bekend. Een van de twee Kazachen mag waarschijnlijk blijven.

‘Goede transferperiode gehad’
“Ik denk dat we kunnen zeggen dat we een goede transferperiode hebben gehad. Ik ben vooral blij dat we de overeenkomst met Jakob Fuglsang hebben verlengd, want hij blijft twee seizoenen langer”, aldus Vinokourov.

“De twee Baskische renners die komen, Aranburu en Rodriguez, zijn in staat om onze selectie de versterken. Ik wil ook Pronskiy aanhalen, want zijn groei is goed merkbaar. Ik hoop dat hij blijft groeien bij ons. Vlasov en Felline zijn ook veelbelovende namen”, zegt de manager.

Selectie Astana 2020
flag-es Alex Aranburu (nieuw)
flag-kz Zhandos Bizhigitov
flag-it Manuele Boaro
flag-co Hernando Bohórquez
flag-co Rodrigo Contreras
flag-be Laurens De Vreese
flag-it Fabio Felline (nieuw)
flag-es Omar Fraile
flag-dk Jakob Fuglsang
flag-kz Yevgeniy Gidich
flag-dk Jonas Gregaard
flag-kz Dmitriy Gruzdev
flag-ca Hugo Houle
flag-es Gorka Izagirre
flag-es Ion Izagirre
flag-er Merhawi Kudus
flag-co Miguel Ángel López
flag-kz Alexey Lutsenko
flag-it Davide Martinelli (nieuw)
flag-kz Yuriy Natarov
flag-kz Vadim Pronskiy (nieuw)
flag-es Óscar Rodriguez (nieuw)
flag-es Luis Léon Sánchez
flag-kz Nikita Stalnov
flag-co Harold Tejada (nieuw)
flag-ru Aleksandr Vlasov (nieuw)
Nog een plek in te vullen

Dit artikel delen:

16 Reacties

Rawolf 4 november 2019 om 15:32

Zijn er flink op achteruit gegaan deze transferperiode, krijgen wel wat renners terug met potentie maar nog maar de vraag in hoeverre die doorgroeien.

heuvelcolombia 4 november 2019 om 17:51

Ik vind dat ze er flink op vooruit gegaan zijn gebaseerd op hun transfers. Een aantal sterke knechten die ook ritten in rondes kunnen meepakken verlaten de selectie. Ik sluit niet uit dat ze met Felline/Vlasov/Aranburu en miss wel Tejada ook nieuwe kopmannen hebben gehaald.

Dat ze er in punten op achteruitgaan zou nog altijd kunnen, want Fuglsang had natuurlijk een topjaar.

Rawolf 4 november 2019 om 19:09

Bilbao en Cort nielsen zijn echt geen gewone knechten hoor, net niet goed genoeg om altijd als kopman uitgespeeld te worden maar die 2 ga je niet vervangen binnen 2 jaar met deze nieuwe renners. Kijk maar is naar de resultaten van die 2 de afgelopen jaren.

heuvelcolombia 4 november 2019 om 21:42

Bilbao nog wel een renner die in vorm ook een klassement kan rijden ja. De rest is luxeknecht. Geen gewone knechten nee, maar dat zijn de meeste aanwinsten ook niet.

Thoin 4 november 2019 om 15:44

Edit redactie: Uiteraard, bedankt!

Romāns Vainšteins 4 november 2019 om 16:26

Ik vertrouw er op dat ze weer een prima jaar met veel verschillende winnaar s gaan hebben. Mooiste piratenteam sinds wielerheugenis.

Franco Ballerini 4 november 2019 om 18:33

Waardeloze ploeg. Ik hoop elk jaar dat de geldschieter de stekker er uit trekt, maar helaas moeten we het er weer jaar mee doen.

Romāns Vainšteins 4 november 2019 om 19:32

Omschrijf anders even waarom ze zo waardeloos zijn en het wielrennen beter af is zonder hen dan, maandagen zijn al zo boring.

Franco Ballerini 4 november 2019 om 20:24

Vinokourov, doping, omkoping. Jij noemt het piraterij, ik noem het misdaad.

Baukema Tomoulin 5 november 2019 om 10:35

Dus de hele ploeg is schuldig aan Vino’s ‘misdaden’? Lopez die blijft gaan en aanvallen in de bergen van de grote rondes is waardeloos vanwege iets dat vino ruim 10 jaar geleden heeft gedaan? Pfff ik zou niet graag je in het echte leven kennen Franco, ik heb namelijk ook kennissen en familie die ooit iets ergs hebben gedaan :0

vasnd 5 november 2019 om 11:44

Komisch wel. Noem een team wat voor de knikkers mee doet en geen smetje in de ploeg heeft gehad? Overal zitten artsen en leiding met een Epo-era verleden. Ik vermoed dat het labeltje Kazachstan een hoop wantrouwen verklaard.

Johnny7 4 november 2019 om 16:55

De knechten hebben echt een flinke downgrade gehad. Kan me niet voorstellen dat ze zo kunnen knallen in de grote rondes zoals afgelopen jaren.

jos braam 4 november 2019 om 16:58

Prima selectie.

Titaantje 4 november 2019 om 19:39

Per saldo leveren ze toch wel wat in op de klimkechten, maar ze halen er renners voor terug die in de heuvels en zware aankomsten goed kunnen presteren.
Wel verrassend dat Zeits, toch een gewaardeerde knecht en Kazak, ook vertrekt.

Brabander 4 november 2019 om 20:20

Vind dat de ploeg een bietje hetzelfde niveau heeft na deze transfers. Met Aranburu, Felline en Rodriguez haal je weinig zekerheid binnen, maar voor hetzelfde geld pakt het sensationeel uit

Olierook 4 november 2019 om 22:13

Vergeet Vlasov niet: winnaar van de Baby Giro 2018 en dit jaar aardige klassementen gereden als tweedejaars prof.

Headlines

Materiaalzone

Populair