Wielertransfers 2019: Kenny Elissonde, German Nicolás Tivani, Jacopo Mosca

Wielertransfers 2019: Kenny Elissonde, German Nicolás Tivani, Jacopo Mosca

foto: Sirotti

donderdag 29 november 2018 om 16:17

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Kenny Elissonde, German Nicolás Tivani en Jacopo Mosca.

Kenny Elissonde langer bij Sky
Sky heeft het nog niet officieel naar buiten gebracht, maar Kenny Elissonde zal ook volgend seizoen voor de Britse ploeg uitkomen. De Franse klimmer is namelijk met de ploeg op trainingskamp, zo blijkt uit onderstaande tweet.

Elissonde – die uiterst rechtst staat – maakte aan het einde van 2016 de overstap van FDJ. Hij nam dit seizoen deel aan de Giro d’Italia, waar hij in dienst reed van de latere eindwinnaar Chris Froome.


German Nicolás Tivani nog altijd zonder ploeg 
Het is bijna december, maar German Nicolás Tivani zit nog altijd zonder ploeg voor aankomend seizoen. De 23-jarige Argentijn reed in 2017 nog enkele koersen als stagiair voor UAE Emirates. Dit jaar koerste hij niet onverdienstelijk voor het continentale Trevigiani Phonix-Hemus 1896. Zo won hij de Tour de Serbia, en werd hij derde in de GP Kranj.

Toch bleek het niet genoeg voor een langer verblijf, tot frustratie van Tivani zelf. “Ik had nooit gedacht dat ik in deze situatie zou belanden. Ik heb nog altijd geen ploeg voor 2019, wat moeilijk te aanvaarden is. Ik wil graag in Europa actief blijven, maar ik sluit een terugkeer naar Argentinië zeker niet uit”, zo laat hij weten aan Ciclismointernacional.


Toekomst Jacopo Mosca onzeker
Tivani is overigens niet de enige renner die een nieuwe werkgever zoekt. De carrière van Jacopo Mosca hangt eveneens aan een zijden draadje. De 25-jarige Italiaan kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Wilier Triestina-Selle Italia, maar kon niet rekenen op een contractverlening.

“Het is tegenwoordig veel moeilijker om te overleven, gezien de huidige economische situatie”, zo laat hij weten in een uitgebreid interview met Cicloweb. Mosca won dit seizoen nog een etappe in de Tour of China I, en veroverde in Tirreno-Adriatico het puntenklassement. In 2017 was hij zelfs de beste in de Tour of Hainan.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Scott Sunderland 29 november 2018 om 16:37

De contractverlenging van Elissonde staat al sinds 22 november op procylingstats hoor. Lijkt me dat het toen al officieel was ??

0
west 29 november 2018 om 16:55

Puntentrui in de Tirreno door een relatief jonge Italiaan, die ook ieder jaar nog wat wint, is toch wel een contractje waard bij één van die vier proconti ploegjes?

0
Casar 29 november 2018 om 17:00

@Scott Sunderland

Ja klopt. Elissonde had een contract getekend bij Sky voor 2018 met een optie voor 2019 seizoen. Op 22 nov stond in een Franse krant dat Sky deze optie had gelicht.

0
Scott Sunderland 29 november 2018 om 23:35

Bedankt

0
de nieuweMerckx 29 november 2018 om 18:06

Het is gekend dat je bij die kleine Italiaanse ploegen moet betalen om te mogen koersen…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone