Wielertransfers 2018: Vermote, Gaudin, Van Lerberghe, Jeannesson, Kaptheijns…
Julien Vermote - foto: Marcel Koch
dinsdag 8 augustus 2017 om 14:49

Wielertransfers 2018: Vermote, Gaudin, Van Lerberghe, Jeannesson, Kaptheijns…

Nu we in augustus zijn aanbeland, wordt er steeds meer duidelijk over de toekomst van de renners. Ploegen mogen inmiddels immers bekendmaken welke coureurs zij voor volgend seizoen hebben gestrikt. WielerFlits bundelt de laatste nieuwtjes.

Julien Vermote
Volgens Het Nieuwsblad heeft Julien Vermote de knoop doorgehakt: hij gaat naar Dimension Data. De 28-jarige Belg kon ook kiezen voor AG2R La Mondiale en een langer verblijf bij Quick-Step Floors, maar zijn voorkeur ligt bij de formatie van Mark Cavendish. Vermote tekent een contract voor twee seizoenen.

Jhonatan Narvaez
Quick-Step Floors raakt dus een renner kwijt, maar de ploeg heeft inmiddels ook zijn eerste aanwinst binnen. De 20-jarige Ecuadoriaan Jhonatan Narvaez komt de formatie van Patrick Lefevere namelijk versterken. Hij tekent een contract voor drie seizoenen. “Het is fantastisch om prof te worden bij de beste ploeg ter wereld”, reageert Narvaez in een persbericht. “Ik kijk ernaar uit om veel te leren. Op lange termijn heb ik twee grote doelen: de leiderstrui dragen in een grote ronde en Luik-Bastenaken-Luik winnen.” De Ecuadoriaan eindigde vorige week in het shirt van Axeon Hagens Berman als vijftiende in de Ronde van Utah.

Damien Gaudin – foto: Sirotti

Damien Gaudin
Damien Gaudin keert na één seizoen als continentale renner bij Armée de Terre weer terug op profniveau. De 30-jarige Fransman heeft een contract getekend bij Direct Energie. Gaudin reed zich dit jaar in de kijker met drie profzeges. Hij won de Tro-Bro Léon en de prologen van de Rondes van Luxemburg en Portugal.

Bert Van Lerberghe
Cofidis heeft voor de komende twee seizoenen Bert Van Lerberghe aangetrokken. De 24-jarige Belg komt over van Sport Vlaanderen-Baloise. Van Lerberghe staat bekend als een sterke sprinter. De 24-jarige renner eindigde in zijn nog jonge loopbaan al 44 keer bij de beste tien van een profkoers.

UAE Emirates
UAE Emirates heeft de contracten van zeven renners verlengd. Matteo Bono, Kristijan Durasek, Roberto Ferrari en Simone Petilli blijven de komende twee jaar in dienst van de Aziatische ploeg, terwijl Simone Consonni, Valerio Conti en Marco Marcato een eenjarige verlenging hebben gekregen.

Marco Marcato en zijn ploegmaten – foto: Sirotti

Arnold Jeannesson
De carrière van Arnold Jeannesson zit er bijna op. De 31-jarige renner van Fortuneo-Oscaro, die in 2011 veertiende werd in de Tour de France, neemt na dit seizoen afscheid van het peloton. Dat stelt hij tegenover Ouest-France. Jeannesson gaat de komende winter nog wel door met veldrijden. Hij wil namelijk graag eens Frans kampioen worden.

Fabrice Jeandesboz
Ook Fabrice Jeandesboz stopt met wielrennen. Dat verklapt hij in gesprek met Le Télégramme. De 32-jarige renner kwam sinds 2005 uit voor verschillende Franse profploegen. De afgelopen twee seizoenen reed hij voor Direct Energie.

Maud Kaptheijns
Tot slot nog één transfer in de veldritwereld: Maud Kaptheijns wordt ploeggenote van Wout van Aert. De Nederlandse veldrijdster verlaat Steylaerts-Verona en tekent voor twee seizoenen bij Crelan-Charles, waar ze als eerste vrouw aan de slag gaat. “Ik had in juni enkele aangename gesprekken met de teamleiding”, aldus Kaptheijns in een persverklaring.”Meteen voelde ik mij thuis en wist ik dat we er contractueel snel zouden uitkomen. Ik ben slechts 22 jaar en wil mij in deze ploeg verder ontwikkelen. Ik werkte vorig jaar een constant seizoen af en zou dit graag herhalen.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
8 augustus 2017 14:55
Zeer spijtig dat degelijke klimmers als Jeannesson (altijd genoten van zijn descents) en Jeandesbosz de wielen aan de wilgen hangen. Toch top 10 kandidaten in grote rondes.
8 augustus 2017 15:03
Van Lerberghe de zoveelste Belgische semi-sprinter bij Cofidis. Hopelijk komt het er bij hem wel uit (v. Staeyen, Vangenechten).
8 augustus 2017 15:05
En weer raakt Quick-Step een belangrijke pion voor de voorjaarsklassiekers kwijt. Gaat het beschikbare budget voor volgend jaar zo omlaag?
8 augustus 2017 15:12
Brenton Jones (ex Drapac) gaat weer terug naar ProConti niveau, van JLT Condor naar Delko Marseille.
8 augustus 2017 15:47
Inderdaad Tutu, heb ook de indruk dat het budget zal dalen. Tenzij Kittel zo veel meer gaat vragen om bij te tekenen of als ze bezig zouden zijn met een andere wereldtopper. Dan moet er misschien wel budget vrij gemaakt worden...
8 augustus 2017 15:58
@Midfieldgeneral
Ik ben er van overtuigd dat Kittel naar Katusha gaat. Dat geeft weer ruimte in het budget en voor het sprintwerk hebben ze Gaviria natuurlijk nog. Maar de toppers die in de markt zijn zitten toch vooral in het rondewerk (Aru, Uran wellicht Quintana). Voor het klassieke voorjaar kan Quick Step natuurlijk nog altijd een prima team samenstellen met Gilbert, Terpstra en Stybar maar het zal niet meer het blok van de vele afgelopen seizoenen zijn.
8 augustus 2017 16:14
Maar in de veronderstelling dat Lidl sponsor blijft zal er toch een (Duitse) topper op de loonlijst moeten staan? Was toch indertijd de reden waarom Kittel aangetrokken werd?
Indien Kittel vertrekt is enkel Gilbert een wielrenner met naam en palmares binnen de ploeg... Tenzij de sponsoring met Lidl stopt. Zou dan veel verklaren...
8 augustus 2017 16:56
Ik denk dat quick step meer ondersteuning voor Martin en jungels zal aantrekken. Zou ook een reden kunnen zijn
8 augustus 2017 17:11
Ik realiseerde me niet dat het palmares van alaphillipe terpstta en d martin ongeldig was
8 augustus 2017 17:23
@Hunneman180: Nu moet je me toch even helpen; wanneer zijn zij de laatste jaren top 10 kandidaat geweest. Voor mijn gevoel waren Jeanneson en Jeandebosz toch "net niet" renners. Elk jaar zeg je dan ze maken wel kans, maar in werkelijkheid maakten ze geen kans.
8 augustus 2017 17:43
Titaantj, zonder afbreuk te willen doen aan hun prestaties, maar het palmares van een. D.Martin, Alaphillipe of Terpstra heeft (nog) niet dezelfde commerciële waarde als dat van een Kittel of Tom Boonen
8 augustus 2017 17:57
en dan was er denken en veronderstellen, de grijze vos legt eerst z'n (jeugdige) kopmannen vast en zal nu progressief de ploeg aanvullen .....Alaphillipe zal binnenkort ook wel z'n commerciële waarde hebben
8 augustus 2017 18:37
Gaudin heeft zich weer een stap omhoog gevochten, mooi toch die talentvolle renners die de weg weer terug vinden, vind ik knap.
9 augustus 2017 13:09
Go gaudin hoop hem veel te zien in vlakke kassei klassiekers.

Reacties zijn gesloten.