Wielertransfers 2018: Sky, Oss, Petit, Riabushenko…
foto: ASO
maandag 19 juni 2017 om 09:00

Wielertransfers 2018: Sky, Oss, Petit, Riabushenko…

Met de Tour de France in aantocht, beginnen de eerste transfergeruchten op gang te komen. Officieel mogen ploegen en renners pas na 1 augustus 2017 communiceren over komend seizoen, maar de transfermolen begint al rustig te draaien. WielerFlits bundelt alle nieuwtjes in de Wielertransfers-rubriek.

Kwiatkowski blijf bij Sky, Castroviejo komt
Bij Sky zijn de schermutselingen reeds begonnen. La Gazzetta dello Sport weet namelijk zeker dat Michał Kwiatkowski bij de formatie blijft. De Pool is in het bezit van een aflopend contract, maar volgens de Italiaanse sportkrant zou de wereldkampioen van 2014 hebben bijgetekend tot en met 2020. Het doorgaans goed geïnformeerde medium weet ook te melden dat Jonathan Castroviejo de Britse ploeg versterkt. Dat is opvallend, omdat hij een trouwe adjudant van Nairo Quintana en Alejandro Valverde is bij het rivaliserende Movistar.

Jonathan Castroviejo

Jonathan Castroviejo – foto: Sirotti

Sagan wil Oss
BORA-hansgrohe is bezig aan een heel goed seizoen. De Duitse ploeg van Ralph Denk kreeg afgelopen winter een serieuze kwaliteitsinjectie met onder meer Rafał Majka en wereldkampioen Peter Sagan. Op voorspraak van de Slowaak zou het management van de ploeg aan het werk zijn gezet. Volgens opnieuw La Gazetta wil Sagan zijn oud-Liquigas-ploeggenoot Daniel Oss naar zijn team halen. De Italiaan van BMC zou een bruikbare pion in het voorjaar zijn, want daar zat de wereldkampioen dit seizoen vaak en vroeg alleen. Of het daadwerkelijk tot een transfer komt, weten we pas na 1 augustus.

Daniel Oss – foto: Sirotti

Ploegen in de rij voor Riabushenko
Vorig jaar werd Aliaksandr Riabushenko in Plumelec Europees kampioen op de weg bij de beloften. De 21-jarige Wit-Rus werd vorig jaar oktober al in verband gebracht met Bahrain Merida en zou hij zelfs al een contract hebben ondertekend voor 2018. Volgens La Gazzetta zou diezelfde ploeg nog altijd lonken naar Riabushenko’s diensten, maar heeft het sinds kort concurrentie van Astana en UAE Emirates. De renner van de Italiaanse opleidingsploeg Palazzago stond vorig jaar bovendien op de radar van Trek-Segafredo. Riabushenko is een heuvelrenner met een sterk eindschot, zoals Alejandro Valverde dat in zijn jonge jaren was. Onlangs won de Wit-Rus nog een rit in de Giro d’Italia U23.

Petit blijft waar hij is
Waar Bryan Coquard vertrekt bij Direct Energie, gaat diens sprintaantrekker Adrien Petit een langer verbintenis aan bij de ploeg van Jean-René Bernaudeau. De 26-jarige Fransman zette zijn krabbel onder een contract tot en met 2019. “Ik heb een goede relatie met Bryan, dus het was uiteraard een moeilijke keuze”, vertelt Petit op het digitale thuis van zijn ploeg. “Ik moest kiezen tussen twee opties. Ik kon met hem een duo blijven vormen, maar het is een feit dat ik me geweldig voel in dit team. Bryan begrijpt me volledig en respecteert mijn keuze om bij de ploeg te blijven. Thomas Boudat is nu de sprinter waarvoor ik ga werken, maar ik blijf dromen van het podium in Parijs-Roubaix.”

Meyer bezig met WorldTour-comeback
In juni 2016 verbrak Cameron Meyer zijn contract bij Dimension Data, omwille van persoonlijke problemen. De Australiër nam een paar maanden afscheid van de sport, maar keerde namens de Australische nationale selectie terug in de Tour Down Under. Hij werd er twaalfde in het eindklassement en eindigde enkele dagen later als derde in de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Daarna pakte hij op WK Baanwielrennen goud op de Puntenkoers en zilver op de Ploegachtervolging en de Ploegkoers. “Ik ben in gesprek met meerder WorldTour-teams”, geeft Meyer aan tegenover DirectVelo. “Ik denk dat BMC en Orica-Scott het beste bij me passen.” Afgelopen week won hij nog Dwars door de Vlaamse Ardennen (1.2) en twee criteriums (Albrandswaard en Rijsenhout) in Nederland.

Cameron Meyer – foto: Sirotti

Backaert legt WorldTour-interesse naast zich neer
Wanty-Groupe Gobert heeft zich voor een jaar extra verzekerd van de diensten van Frederik Backaert. De 27-jarige Belg ligt nu tot eind 2018 vast. “Ik had ook contact met andere ploegen, maar in een WorldTour-ploeg zou ik steeds voor een kopman moeten werken. Ik wil graag soms mijn eigen kans gaan. Ik wil me blijven toeleggen op de klassiekers, en misschien nog een grote ronde afwerken om mijn motor te vergroten. De ploeg heeft vertrouwen in mij. Dat zorgt voor motivatie én resultaten”, vertelt hij in een persbericht van de ploeg. Backaert start over twee weken in de Tour de France.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
19 juni 2017 09:06
Castroviejo zou een mooie versterking voor Sky zijn. Gaan ze (nog) hogere ogen gooien in de ploegentijdritten. Hij zal wel een bak meer geld krijgen bij Sky, anders kan ik geen reden voor een vertrek bij Movistar bedenken.
19 juni 2017 09:09
Een klimmende tijdrijder als Castroviejo past natuurlijk prima in de SKY trein. Wat dat betreft zijn de aankopen als Rosa, Landa en Elissonde ook minder goed te begrijpen.
19 juni 2017 09:20
Rosa en Elissonde zijn prima te verklaren, charmeoffensief in ITA en FR waar Froome en Sky nou niet echt populair zijn... in Nl zijn we Froome ook beter gaan pruimen sinds Poels z`n onmisbare rechterhand is.
Landa was gewoon een gok, ofwel zakt `ie erdoor ( wat gebeurde), ofwel hebben ze de nieuwe klassementsman in huis. Dat is het mooie van een flink budget, kan je nog eens een gokje wagen
19 juni 2017 09:28
Waat gaat het jaar toch weer snel
19 juni 2017 09:34
Van avermaet gaat niet blij zijn als OSS naar de concurrentie gaat
19 juni 2017 09:54
Oss naar Bora zou een hele goede zet zijn voor Bora. Helemaal voor de groep welke de kar moeten trekken in het voorjaar.
Voor elke WT ploeg is Oss een meerwaarde.
19 juni 2017 10:18
WF doet hier een poulidortje, Riabushenko al gaan vergelijken met Valverde...
19 juni 2017 11:03
Denk eerder dat Italiaanse renners als Rosa voor Sky interessant zijn omdat ze in Italië ook groot zijn (Sky Italia). Zoals LottoNL ook een Italiaan (Battaglin) moest aantrekken van Bianchi.
19 juni 2017 11:11
Intxausti is ook nog geen succes bij Sky; kan zijn dat het door de klierkoorts komt, maar dergelijke subtoppers zijn in de eigen omgeving beter af.
19 juni 2017 12:07
Kijk zo'n Backaert kiest nog een jaartje voor Wanty, hij heeft als ik zijn verhaal lees,groot gelijk.
19 juni 2017 13:47
Ik zie een renner als Meyer zo maar bij een ploeg als Sunweb belanden. Kan goed knechten, geen probleem om op kop te sleuren voor een kopman tijdens meerdaagse rondes en is een toevoeging als tijdrijder. Sunweb , maar o.a. ook QuickStep, had al interesse voordat hij bij Dimension tekende afgelopen jaar.
19 juni 2017 13:49
Zou jammer zijn als castro naar SKY trekt, één van de betere renners binnen Movistar. Typisch aankoopbeleid van SKY, ze kopen weg bij de concurrentie voor grote rondes: Astana (Landa, Rosa), Movistar (Intxausti, Castroviejo), straks gaan ze nog Caruso halen voor volgend seizoen.
19 juni 2017 13:56
Quote:
Intxausti is ook nog geen succes bij Sky; kan zijn dat het door de klierkoorts komt

Ja lol, dat is dus ook exact de reden. Hoe een fitte Beñat bij Sky presteert valt simpelweg nog niks over te zeggen, behalve dat zijn eerste rittenkoers bij de ploeg hem meteen op het podium bracht. Enige wat Sky misschien valt te verwijten is dat ze hem ietsjes te vroeg naar Slovenië en Polen stuurden met een terugval tot gevolg. Al is dat ook voornamelijk dikke vette pure pech, de meeste Pfeiffergevallen zijn namelijk helemaal niet zo ernstig. Ik neem wel aan dat ze z'n contract gewoon gaan verlengen.

Petit wil ik nog wel een jaartje voor zichzelf zien sprinten, Boudat lijkt het ook nog niet helemaal uit te komen vooralsnog.

Reacties zijn gesloten.