Wielertransfers 2018: Lawrence Naesen, Javier Moreno, Dupont, Jens Wallays..

maandag 25 september 2017 om 17:55
Wielertransfers 2018: Lawrence Naesen, Javier Moreno, Dupont, Jens Wallays..

Lawrence Naesen - Foto: Sirotti

Nu het wielerseizoen nog maar een paar weken duurt, beginnen ook de selecties voor 2018 steeds voller te raken. Wie wisselt er nog van team? WielerFlits zet de laatste veranderingen op een rijtje.

Lawrence Naesen
Lawrence Naesen maakt volgend seizoen de overstap naar Lotto Soudal. Het jongere broertje van Oliver Naesen rijdt nu nog voor WB Veranclassic Aqua Protect. Hij tekent een contract voor twee seizoenen. “Het gaat snel voor mij, want ik ben pas op mijn twintigste gestart met wielrennen”, aldus de 25-jarige Naesen. “Onder impuls van mijn broer ben ik beginnen fietsen en ik vond het meteen heel fijn. Oliver heeft mij ook aan mijn eerste ploeg geholpen. Mijn broer heeft dus een belangrijke rol gespeeld in het feit dat ik wielrenner geworden ben. Ik heb er nu wel bewust voor gekozen om niet met hem in hetzelfde team te rijden. Ik wil mijn eigen weg uitstippelen als prof,” klinkt het. “Ik kan lastige koersen overleven en ben snel aan de meet. In de 1.1-koersen heb ik bewezen dat ik kan meestrijden voor de overwinning en die lijn wil ik volgend seizoen doortrekken.”

Javier Moreno
Javier Moreno zet een stapje terug. De 33-jarige Spanjaard vertrekt bij Bahrain Merida en komt volgend seizoen uit voor Delko Marseille Provence KTM. Moreno reed slechts één seizoen voor de formatie uit het Midden-Oosten, na eerder vijf jaar voor Movistar te hebben gereden. Hij stond dit jaar onder meer aan de start van de Vuelta, maar moest na een val met een gebroken kaak vroegtijdig opgeven.

Jaime Castrillo
Jaime Castrillo maakt volgend seizoen zijn profdebuut bij Movistar. Dat heeft de Spaanse ploeg bekendgemaakt. De 21-jarige Spaans kampioen tegen de klok bij de beloften maakt de overstap van opleidingsploeg Lizarte. Eerder maakten Héctor Carretero en Richard Carapaz (2016), Marc Soler en Antonio Pedrero (2015) en Dayer Quintana (2014) dezelfde overstap. Castrillo is voor Movistar de vierde aanwinst, nadat het eerder de komst van Mikel Landa (Sky), Jaime Rosón (Caja Rural-Seguros RGA) en Eduardo Sepúlveda (Fortuneo-Oscaro) aankondigde.

Timothy Dupont – Foto: Sirotti

Timothy Dupont
Wanty-Groupe Gobert heeft zich versterkt met Timothy Dupont. De zegekoning van 2016 maakt de overstap van Vérandas Willems-Crelan en tekende een contract voor twee seizoenen. De 29-jarige Dunpont – vorige maand nog winnaar in de GP Jef Scherens – is de derde aanwinst van de Belgische ProContinentale formatie voor het nieuwe seizoen. Eerder legde de ploeg Boris Vallée (Fortuneo-Oscaro) en Odd Christian Eiking (FDJ) vast. Guillaume Levarlet verlaat op zijn beurt de formatie van Hilaire Van der Schueren. De 32-jarige Fransman keert terug naar het continentale circuit en heeft onderdak gevonden bij zijn oude ploeg St. Michel-Auber93.

Jens Wallays
Jens Wallays zet volgens Wielerkrant.be een punt achter zijn loopbaan als beroepsrenner. De 25-jarige broer van Jelle Wallays (Lotto-Soudal) kwam de afgelopen drie seizoenen uit voor Sport Vlaanderen – Baloise. In 2013 werd hij nog Belgisch Kampioen op de weg bij de beloften.

Michael Gogl – Foto: Sirotti

Michael Gogl
Michael Gogl blijft Trek-Segafredo trouw. De 23-jarige Oostenrijker verlengt zijn doorlopende contract met de Amerikaanse formatie tot en met 2019. “Trek-Segafredo is voor mij de juiste plek om mij als renner te ontwikkelen. De ploeg biedt mij een perfecte omgeving en blinkt uit in de professionele manier van werken”, legt hij uit. “Dit jaar reed ik voor het eerst de Ardennenklassiekers. Na mijn achtste plek in de Amstel Gold Race geloof ik erin dat dit soort wedstrijden mij ligt. De komende jaren ga ik dan ook proberen om dit resultaat te verbeteren.”

SEG Racing
Minne Verboom en Thymen Arensman verdedigen vanaf volgend seizoen de kleuren van SEG Racing. Verboom (17) is Nederlands kampioen tijdrijden bij de junioren. De eveneens 17-jarige Arensman werd tijdens dat kampioenschap tweede en is Nederlands kampioen veldrijden bij de junioren. Beide renners maakten vorige week deel uit van de Nederlandse WK-selectie bij de junioren.

Dit artikel delen:

6 Reacties

MIG 25 september 2017 om 18:15

Thierry Hupond (Delko, ex-Giant) stopt aan het einde van het seizoen. Toch een aardige renner die in 2009 de Tour uitreed en in 2015 nog knecht van Dumoulin in de Vuelta was.

0
Arry1337 25 september 2017 om 19:16

Thymen Arensman reed ook een sterk WK!

0
hofsje 26 september 2017 om 00:04

Hoole, Arensman , en Verboom naar Seg racing prima transfers voor de jonge talenten

0
fransthys 26 september 2017 om 13:35

Volgens Direct.velo heeft het nieuwe team Vital Concept intussen nog volgende 5 renners vastgelegd voor volgend jaar: Arnaud Courteille (van FdJ), Erwann Corbel (van Fortuneo), Patrick Müller (stagiare BMC), Tanguy Turgis (BMC Developpement Team, stagiaire Cofidis) en Adrien Garel (Veloclub de Loudeac). Het team telt nu 20 renners, waarvan 5 jongeren minder dan 23 jaar bij aanvang van het nieuwe seizoen.

0
Hoebele 26 september 2017 om 14:04

Vrouwenploeg Sport Vlaanderen stopt en gaat verder onder nieuwe naam, met internationale renners als Thalita de Jong en alleen Jessy (van de 4 Druytsen) blijft in de ploeg.
En Moniek Tenniglo van WM3 naar FDJ.

0
Lalsacien 26 september 2017 om 20:29

Antoine Duchesne van Direct Energie naar Fdj.
https://m.lequipe.fr/Cyclisme-sur-route/Actualites/Antoine-duchesne-a-la-fdj/837528

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone