Wielertransfers 2018: Boeckmans, De Backer, Koren, Tuft, Feillu

woensdag 9 augustus 2017 om 15:02
Wielertransfers 2018: Boeckmans, De Backer, Koren, Tuft, Feillu

Svein Tuft - Foto: Sirotti

Nu we in augustus zijn aanbeland, wordt er steeds meer duidelijk over de toekomst van de renners. Ploegen mogen inmiddels immers bekendmaken welke coureurs zij voor volgend seizoen hebben gestrikt. WielerFlits bundelt de laatste nieuwtjes.

Ploeg-Pineau
Het blijft vooralsnog stil over de nieuwe ploeg van Jérôme Pineau, maar Ouest France denkt te weten welke renners het team aan gaat trekken. Johan Le Bon, Kévin Reza en Lorrenzo Manzin verlaten naar verluidt FDJ voor de nieuwe ProContinentale formatie. Julien Morice zou samen met Bryan Coquard de overstap van Direct Energie maken. Daarnaast zou de ploeg zich versterken met de Belgen Sébastien Delfosse (WB-Veranclassic Aqua-Protect), Kris Boeckmans (Lotto Soudal) en Bert De Backer (Sunweb). Pineau verwacht op 17 augustus met nieuws naar buiten te kunnen treden.

Svein Tuft
Svein Tuft plakt er nog een jaar aan vast. De 40-jarige Canadees heeft zijn contract bij Orica-Scott met één seizoen verlengd. “Orica-Scott is al zes jaar mijn thuis”, legt de ervaren tijdritspecialist uit op de website van de ploeg. “Ik kijk ernaar uit om de jonge mannen bij te staan in de grote rondes en net zoals elk jaar gaan we proberen het WK ploegentijdrit te winnen.

Kristijan Koren – Foto: Sirotti

Kristijan Koren
Kristijan Koren verruilt Cannondale-Drapac voor Bahrain-Merida. De 30-jarige Sloveen wordt bij de ploeg herenigd met Vincenzo Nibali. “Kristijan is een zeer ervaren renner. Een renner als hij ontbrak nog in onze selectie. Hij is een van de hardst werkende knechten die ik ken”, aldus teammanager Brent Copeland. “Na acht jaar in een soortgelijke omgeving, is het tijd voor verandering. Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging”, aldus Koren. “Bij Bahrain Merida kan ik bovendien in mijn eigen taal communiceren, omdat er veel Sloveense ploeggenoten rijden.” De ploeg heeft momenteel zes Slovenen onder contract staan. Eerder werd al bekend dat landgenoot Matej Mohoric de ploeg in 2018 komt versterken.

Brice Feillu
Ook Brice Feillu zal deze winter niet de overstap naar een ander team maken. De 32-jarige Franse klimmer heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe tweejarige verbintenis bij Fortuneo-Oscaro. Feillu werd in de voorbije Tour de France nog zestiende in het eindklassement.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Arie86 9 augustus 2017 om 15:10

Sunweb verliest op deze manier een hoop ervaren renners. Benieuwd wat daar nog bijkomt.

0
Verweggistan 9 augustus 2017 om 15:13

Weer een Sloveen naar Bahrain….

0
GreenDay 9 augustus 2017 om 15:24

Iemand die een verklaring heeft voor de Sloveense fetish bij Bahrain?

0
Jotto-Lumbo 9 augustus 2017 om 15:30

Als ze maar van Roglic afblijven..

0
Laatste man 9 augustus 2017 om 15:32

Stangelj niet ploegleider?

Copeland (meen ik) is trouwens manager van Roglic (en wellicht andere renners). Vorig jaar dacht men dat Roglic naar Bahrain ging, maar wilde bij TLJ blijven.

0
Martin van den Bosch 9 augustus 2017 om 15:41
Quote:
Iemand die een verklaring heeft voor de Sloveense fetish bij Bahrain?

Zie dit artikel van eerder dit jaar. De Sloveense oud-renner Milan Erzen heeft er een bijhoorlijke vinger in de pap.

0
ah-ja 9 augustus 2017 om 15:45

Is er echt nood aan nog zo’n Franse B-ploeg…

0
Arema Pro Cycling Team 9 augustus 2017 om 16:06

De Backer..hij zal zijn werk wel doen,maar geen gemis voor Sunweb.

0
tendam 9 augustus 2017 om 16:58

@arema pro cycling team
Op de kasseien toch een van de beste knechten die ze hebben. Reed Degenkolb naar de overwinning in Roubaix, meen ik me te herinneren. Maar aangezien ze geen Degenkolb meer hebben, is het inderdaad niet zo’n groot gemis.

0
Mwielerfan 9 augustus 2017 om 23:02

@arema buiten de winnaar was hij de belangrijkste factor in hun grootste overwinning in het bestaan van de ploeg (t/m april dit jaar)

0
Arema Pro Cycling Team 10 augustus 2017 om 05:58

Wel vaak een DNF dit jaar,wellicht mede door ontbreken echte kopman voor de kassei klassiekers?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone