Wielertransfers 2017: Vorobyev, Earle, Reynes, Colli, Minard, Busche…

dinsdag 20 december 2016 om 10:44
Wielertransfers 2017: Vorobyev, Earle, Reynes, Colli, Minard, Busche…

Anton Vorobyev - foto: Sirotti, archief

Kerst staat om de hoek en het grootste deel van de ploegen is al in voorbereiding op 2017. Toch zijn er nog renners die zonder werkgever zitten voor komend seizoen. De afgelopen periode zijn er enkele transfers geweest, geruchten opgekomen en contracten getekend. WielerFlits zet ze op een rijtje.

Anton Vorobyev
Een binnenlandse transfer voor Anton Vorobyev. De Rus verlaat Katusha voor Gazprom-Rusvelo. Na drie jaar bij de opleidingsploeg en vier jaar in de hoofdmacht van Katusha, wordt zijn contract niet verlengd en zoekt hij het een stap lager. De tijdrijder is alweer de vijfde Katusha-renner die onderdak vindt bij Gazprom-Rusvelo, na Tsatevich, Porsev, Lagutin en Kozontchuk. Vorobyev tekent voor één seizoen.

Nathan Earle
Een opgeluchte Nathan Earle meldt op Twitter dat hij een ploeg heeft voor 2017. De 28-jarige Australiër kwam in 2014 en 2015 uit voor Sky, maar kon zich niet bewijzen en keerde terug naar Drapac. Door de fusie van die ploeg met Cannondale, moest Earle op zoek naar een nieuwe werkgever. Op 1 januari zal hij zijn nieuwe team bekendmaken.

https://twitter.com/nathearle/status/811044945817726976

Vicente Reynes
Het stoppen van IAM Cycling en zijn eigen gezondheidsproblemen hebben Vicente Reynes doen besluiten zelf ook te stoppen. “Ik bedank al mijn fans, vrienden en familie. Ik ben een geweldige tijd gehad. Bedankt iedereen”, schrijft de inmiddels 35-jarige Spanjaard op Twitter. Zijn enige twee profzeges boekte hij in 2007 (Volta a Mallorca) en in 2005 (etappe Parijs-Nice). De laatste drie jaar kwam hij uit voor het Zwitserse IAM.

Matthew Busche
Tweevoudig Amerikaans kampioen op de weg Matthew Busche stopt. De 31-jarige renner vindt het het juiste moment, zegt hij tegen Velonews. Hij was zeven jaar profwielrenner en dat begon in 2010 bij RadioShack. In 2014 stapte hij over naar de formatie van Trek, om zijn carrière af te sluiten bij het ProContinentale UnitedHealthcare.

Stoppen
Over stoppen gesproken, Sébastien Minard twijfelt over zijn toekomst. Hij kreeg geen nieuw contract bij AG2R La Mondiale en wil nog tot de jaarwisseling wachten. “Anders ga ik met pensioen”, zegt Minard tegen DirectVelo. Hij is niet de enige die in dat schuitje zit. Ook van de Portugees kampioen van 2006 Bruno Pires wordt door Record verwacht dat hij gaat stoppen. Zijn landgenoot Hugo Sabido, winnaar van de Ronde van Algarve 2005, heeft op Facebook bekendgemaakt te stoppen. Ook Florent Delfosse, die prof zou worden bij de opvolger van Wallonie Bruxelles, stopt vanwege aanhoudend blessureleed. Daarnaast wordt de naam van Linus Gerdemann genoemd als iemand die de fiets aan de spreekwoordelijke wilgen hangt.

Jaroslaw Marycz
Een Twitter-oproep kan helpen, hebben Fredrik Ludvigsson en Ilia Koshevoy bewezen. En dus neemt ook de Pool Jaroslaw Marycz het heft in eigen hand. De 29-jarige Pool is nog ploegloos voor 2017. Hij reed vier jaar CCC Sprandi Polkowice en koerste daarvoor nog vier jaar onder de vleugels van Bjarne Riis bij Saxo Bank.

Daniele Colli
Een oproepje zou de Italiaan Daniele Colli ook wel goed uitkomen. Hij is nog altijd contractloos voor 2017. De ervaren sprinter reed de voorbije jaren voor Nippo-Vini Fantini, maar tegen Tuttobiciweb vertelt hij dat hij nog steeds op zoek is naar onderdak. “Er waren enkele voorstellen, maar dat was niet wat ik ervan had verwacht”, zegt Colli, die in de Giro van 2015 bekend werd nadat hij na een valpartij zijn onderarm gebroken had en die haaks stond op zijn bovenarm. “Ik hoop nog steeds op een interessant project.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Laatste man 20 december 2016 om 11:05

Earle naar Babydump?

steoo 20 december 2016 om 18:06

Ik mis een lijst van profrenners die nog geen contract hebben voor 2017. Vorig jaar vond je zo’n lijst op PCS in december.

Verweggistan 20 december 2016 om 18:58

Mooi dat Vorobyev een team heeft gevonden, begon na veel blessureleed eindelijk te winnen. Snap niet dat hij en Chernitski weg moesten bij het vernieuwde/verjongde Katusha.
Lampre heeft een licentie, wellicht dat daar nog plaats is voor Colli.

steoo 20 december 2016 om 20:22

@Mathieu Moller
dank je wel

Romy2007 21 december 2016 om 12:32

Ook Thurau nog zonder cluppie. Bij Wanty niet verlengd omdat ie geen Fransman is

Headlines

Materiaalzone

Populair