Wielertransfers 2017: Vorganov, Soler, Sütterlin, Wouters, Neben…

zaterdag 24 december 2016 om 14:53
Wielertransfers 2017: Vorganov, Soler, Sütterlin, Wouters, Neben…

Foto: Sirotti

Het jaar 2016 is bijna afgelopen. De meeste wielerploegen zitten inmiddels vol, maar toch zijn er ook in de afgelopen dagen nog een aantal wijzigingen gemeld. WielerFlits bundelt weer de laatste transfernieuwtjes.

Eduard Vorganov
Eduard Vorganov heeft weer een nieuwe ploeg gevonden. De 34-jarige Rus moest aan het begin van dit seizoen Katusha verlaten, nadat bekend werd dat hij meldonium had gebruikt. De UCI heeft echter zijn schorsing opgeheven, waardoor hij vrij is om te tekenen bij het continentale Minsk Cycling Club. Vorganov gaat daar volgens Wit-Russische media voor minstens één seizoen aan de slag.

Movistar
Marc Soler en Jasha Sütterlin blijven ook de komende drie seizoenen bij Movistar. De Spaanse formatie heeft het contract met de twee talentvolle coureurs verlengd tot en met 2019. Soler won afgelopen seizoen de koninginnenetappe in de Route du Sud. Sütterlin maakte vooral indruk tegen de klok. De Duitser eindigde bijvoorbeeld als derde in de tijdrit van de Eneco Tour.

Songezo Jim
Hij moest lang zoeken, maar Songezo Jim heeft een nieuwe werkgever gevonden. De 26-jarige Zuid-Afrikaan, die geen contractverlenging kreeg bij Dimension Data, gaat rijden voor het continentale Kuwait-Cartucho. Deze ploeg trok eerder ook al Davide Rebellin en Stefan Schumacher aan.

Pauwels-Sauzen-Vastgoedservice
Sieben Wouters rijdt volgend seizoen voor Pauwels-Sauzen-Vastgoedservice en wordt daarmee ploegmaat van Barry Markus. De 20-jarige veldrijder uit Nederland komt over van Rabobank. Pauwels-Sauzen-Vastgoedservice heeft naast Wouters ook Michael Boros aangetrokken.

Michael Vanthourenhout
We blijven nog even bij het veldrijden, want Michael Vanthourenhout heeft zijn contract verlengd bij Marlux-Napoleon Games. De Belg blijft tot en met 2021 bij zijn huidige werkgever. “En dus is onze toekomst verzekerd”, stelt ploegbaas Jurgen Mettepenningen in een persbericht. “Michael en Eli (Iserbyt, red.) zijn de twee mannen voor de toekomst.”

Jacopo Mosca
De 23-jarige Italiaan Jacopo Mosca wordt volgend seizoen prof bij Wilier Triestina-Selle Italia. Dat schrijft Cicloweb. Mosca kon dit jaar bij Trek-Segafredo al even ruiken aan het profniveau. Hij was daar actief als stagiair, maar kon er niet rekenen op een contract, ondanks zijn tiende plaats in de Ronde van Groot-Brittannië.

Manabu Ishibashi
Na vier jaar bij Italiaans ploegen keert Manabu Ishibashi volgend seizoen weer terug naar eigen land. De Japanner van Nippo-Vini Fantini gaat rijden voor Bridgestone Anchor. Dat zegt hij op zijn eigen Facebook-pagina.

11-10-2016 World Championships Elite Women Cronometro; 2016, Usa; Neben, Amber; Doha;

Amber Neben
Bjarne Riis heeft met zijn Virtu Pro-Véloconcept-ploeg Amber Neben aangetrokken. De 41-jarige Amerikaanse, die verrassend wereldkampioen tijdrijden werd, komt over van Bepink.

Josef Černý
Het profavontuur van Josef Černý is voorlopig voorbij. De Tsjech werd op zijn negentiende al prof bij CCC Sprandi Polkowice, maar hij moet deze ploeg na vier jaar verlaten. Volgens Tsjechische media rijdt de inmiddels 23-jarige Černý volgend jaar voor Elkov-Author, de opvolger van Whirlpool Author.

One Pro Cycling
De Britse formatie One Pro Cycling beschikt komend seizoen niet langer over een ProContinentale-status en dat is ook te merken aan de selectie. Er zitten volgend jaar maar twaalf renners in de ploeg. Het gaat om de volgende namen: Tom Baylis, Karol Domagalski, George Harper, Will Harper, Kristian House, Joshua Hunt, Hayden McCormick, James Oram, Tom Stewart, Steele Von Hoff, Pete Williams en Sam Williams. Opvallend is dat Dion Smith in dit lijstje ontbreekt. De Nieuw-Zeelandse renner maakte dit seizoen indruk op omhooglopende aankomsten. Het is niet duidelijk waar zijn toekomst ligt.

Afscheid
Bruno Pires stopt met wielrennen. Dat bevestigt de 35-jarige Portugees op zijn Facebook-pagina. Pires werd in 2011 prof bij Leopard Trek en reed daarna vier jaar voor Tinkoff-Saxo. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor Roth. Ook Alberto Nardin hangt zijn fiets aan de wilgen. Dat schrijft Cicloweb. De 26-jarige Italiaan was de laatste twee jaar actief bij Androni Giocattoli-Sidermec.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Dayer Quintana 24 december 2016 om 15:13

Dion Smith zou toch een team moeten vinden? Die reed echt een sterk jaar.

Verweggistan 24 december 2016 om 18:25

Ik denk dat Dion Smith wel een PCT team heeft gevonden en dat dat de rede is dat hij weg is gegaan bij ONE.

AZH 24 december 2016 om 20:51

Ishibashi, is dat familie van?

HoofdIsVrij 25 december 2016 om 11:59

Sieben Wouters is trouwens de huidige Nederlandse kampioen bij de beloften.

Headlines

Materiaalzone

Populair