Wielertransfers 2017: SEG Racing, FDJ, Astana, Join-S|De Rijke..

vrijdag 12 augustus 2016 om 16:26

foto: ASO

De wielerwereld telt de dagen af tot het begin van de Ronde van Spanje. Ondertussen wisselen renners nog altijd van ploeg. WielerFlits bundelt de laatste transfernieuwtjes en geruchten.


SEG Racing
Aan het einde van het seizoen stopt de Rabobank opleidingsploeg. Voor de jonge talenten is het zaak een nieuwe ploeg voor volgend jaar te vinden. Een aantal renners krijgt de kans zich te bewijzen bij SEG Racing Academy. Eerder al werd de overstap van Hartthijs de Vries aangekondigd en vandaag is de komst van Cees Bol gepresenteerd.

FDJ
Léo Vincent, kersvers stagiair bij FDJ, weet nu al dat hij volgend jaar in hetzelfde shirt zal rijden als tijdens zijn stageperiode. De 20-jarige Fransman is door de Franse ploeg gecontracteerd en doordat hij als neoprof een verbintenis tekent, is de ploeg verplicht hem minstens twee seizoenen in dienst te nemen.

Ivan Rovny
Ivan Rovny heeft een nieuwe ploeg voor de komende twee jaar gevonden. De 28-jarige renner stapt over naar Gazprom-Rusvelo, weet Cicloweb. Dus Rus moest op zoek naar een nieuwe ploeg, vanwege het stoppen van Tinkoff.

Clément Chevrier
Weer een renner van IAM Cycling die onderdak heeft gevonden. De 24-jarige Fransman heeft een tweejarige verbintenis getekend bij AG2R La Mondiale. De ploeg heeft dat bekend gemaakt op haar website.

Astana

Alexey Lutsenko, Daniil Fominykh en Dmitry Gruzdev rijden ook volgend jaar in het shirt van Astana. De Kazachse ploeg heeft vandaag hun contract verlengingen bekendgemaakt. Lutsenko blijft in ieder geval tot en met 2018, Fominykh en Gruzdev hebben een contract voor één seizoen getekend.

Tom Devriendt
Tom Devriendt zal in 2017 ook voor Wanty-Groupe Gobert uitkomen. De 24-jarige renner verlengde zijn contract met twee jaar. Het wordt zijn derde seizoen in dienst van de ploeg van Jean-François Bourlart, waar hij in 2015 als prof debuteerde. “Ik ben heel tevreden met mijn nieuwe contract. Het is een ontlading. De ploeg gelooft in mij”, verklaart Tom Devriendt op de website van zijn ploeg.

Join-S|De Rijke
Join-S|De Rijke heeft deze week de contracten van drie renners verlengd. De drie, Luuc Bugter, Jan-Willem van Schip en Jordi Sloof, blijven ook volgend jaar uitkomen voor de Zuid-Hollandse ploeg.


“Wij denken dat voor deze drie jongens het continentale niveau nog steeds de juiste plek is om zich als renner te ontwikkelen,” legt Frank Kwanten uit op de website van de ploeg. “In principe gaan we sinds 2015 bij Join-S|De Rijke voor minimaal twee jaar met jonge renners op zoek naar hun mogelijkheden. We denken dan ook dat Luuc, Jan-Willem en Jordi volgend jaar nog een stap kunnen zetten en daarbij willen wij ze heel graag ondersteunen.” Het team kondigt aan binnenkort meer nieuws bekend te maken over de verdere invulling voor de 2017-selectie.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Wielerfan1987 12 augustus 2016 om 16:30

mooi dat SEG zich ontfermt over onze jonge talenten waardoor de Nederlandse inbreng in die ploeg ook groter lijkt te worden in vergelijking met voorgaande jaren het geval was.
Voorheen hadden ze echt een internationaal imago, maar met ook nog Kooistra en Jakobsen en dan nu dus ook Lenderink, De Vries, Bol en Olieslagers een groter aantal Nederlanders.

kelderfan 12 augustus 2016 om 16:30

Ik vind het goed nieuws, dat Lenderink, Olieslagers, Bol bij SEG verder kunnen werken aan hun ontwikkeling tot profwielrenner.

Dag Otto Lauritzen 12 augustus 2016 om 16:30

Pantano naar Trek. Of was dat bericht al gepasseerd ?

Spruch 12 augustus 2016 om 16:31

Ivan Rovny is een Dus-Rus?

woutie 12 augustus 2016 om 16:57

Heb hier een overzicht van de renners die Bahrain Merida recentelijk zijn gaan volgen op Twitter : Boaro, Tiralongo, Dennis Vanendert, Pelizzoti, Bouet, Meintjes, Marycz, Canola, Colbrelli, Agnoli, Visconti en Feng

Arema Pro Cycling Team 12 augustus 2016 om 21:11

Dacht dat Plugge belangstelling had voor RCT?
Blijven straks weinig renners meer over of is dat de tactiek?

zipp404 12 augustus 2016 om 23:18

ik ben erg geïnteresseerd in de nieuwe Bahreinse nieuwe ploeg, leuk project. Alleen hoop ik niet dat ze die oude Pelizzoti aantrekken.. Ook niet als knecht, gewoon ver over zijn top, maar een cultheld in Italie.
Nibali, Meintjes en Vanendert kan een leuk blok zijn, misschien is deze nieuwe uitdaging wel goed voor Vanendert, al is dat bij Van der Broek voor alsnog ook niet echt het geval..En misschien ontwikkeld Meintjes zich beter in de schaduw van Nibali.

Verweggistan 12 augustus 2016 om 23:38

Ik zag dat De Rijke ook een Australier heeft aangetrokken voor de rest van het seizoen, Mitchell Mulhern (25), weet iemand het hoe en waarom daarachter?

daffodil 13 augustus 2016 om 01:32

@woutie. De twee Vanenderts, klasbak Jurgen, Gesink, Pistolero én JVDB allemaal naar Bahrain? Allemaal lekker knechten voor Nibali dan…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.