Wielertransfers 2017: Rabobank update

Wielertransfers 2017: Rabobank update

foto: Leon van Bon

zaterdag 3 september 2016 om 15:00

Het seizoen loopt ten einde en in de Topcompetitie staat nog een wedstrijd op het programma. De afgelopen weken zijn tal van transfers voorbij gekomen en ook in het Topcompetitie-peloton worden shirtjes gewisseld. Het is vooral interessant om te kijken of de renners van het Rabobank Development Team een ploeg kunnen vinden. De sponsor stopt ermee en dus moeten de renners opzoek naar een nieuwe ploeg. 

Lennard Hofstede - foto: Leon van Bon

Lennard Hofstede – foto: Leon van Bon

Twee renners hebben tot nu toe hun handtekening onder een profcontract weten te zetten. Martijn Budding gaat naar Roompot-Oranje Peloton en Lennard Hofstede rijdt de komende twee jaar voor Giant-Alpecin, dat in 2017 verdergaat onder de naam Sunweb-Giant. Deze ploeg, met een Duitse licentie, start volgend jaar met een continentaal opleidingsteam en daarin zal Joris Nieuwenhuis zijn carrière voortzetten.

SEG Racing Academy
Rabobank was jarenlang de enige echte opleidingsploeg binnen het Nederlandse wielrennen. Sinds een aantal jaar is daar SEG Racing Academy bijgekomen en die zijn al uiterst succesvol gebleken. Doordat er dit jaar weer een aantal renners naar het profpeloton overstappen, is er ruimte voor meer Nederlands talent. Het is dan ook niet verrassend dat een aantal renners van het Rabobank Development Team de overstap gaat maken naar SEG Racing Academy.

27469884206_15b18f1ab4_k

foto: Leon van Bon

Hartthijs de Vries is nu al zeker van de witte trui in de Topcompetitie en heeft een contract binnen voor SEG Racing Academy. Zijn ploeggenoten Cees Bol, Peter Lenderink en Jan Maas gaan met hem mee.

Jeroen Meijers
Een opvallende naam zonder ploeg is Jeroen Meijers. Hij kan een dit jaar een mooie lijst met uitslagen overleggen. Zo won hij het algemeen klassement in de Kreizh Breizh, de puntentrui in de Ronde van Bretagne en zegevierde hij in de loodzware Flèche Ardennaise. Met deze erelijst zou hij prima passen bij een profploeg, dus wellicht komt hier later meer nieuws over.

Martijn Tusveld

martijn_tusveld

Martijn Tusveld – foto: Rabobank

Martijn Tusveld is op dit moment stagiair bij Giant-Alpecin. Tijdens zijn eerste wedstrijd voor de rood-zwarte ploeg droeg hij een dag de bergtrui in de Ronde van Burgos. Als Tusveld zich de komende maanden nogmaals kan laten zien, zal Giant-Alpecin er ongetwijfeld over na denken om deze renner een contract te geven.

Nog geen ploeg
Met Maik van der Heijden, Stan Godrie en de Nederlands kampioen bij de beloften Sieben Wouters zijn er drie crossers die nog geen onderdak hebben voor volgend jaar. Ongetwijfeld zijn zij zich op dit moment aan het voorbereiden op het crossseizoen en zal snel duidelijk worden waar deze renners heen gaan.

Merijn Korevaar - foto: Marcel Koch

Merijn Korevaar – foto: Marcel Koch

Dan blijven nog over: Davy Gunst, Sjoerd Bax, Dylan Bouwmans, Mitchell Cornelisse, Merijn Korevaar, Jelle Nieuwpoort en Bob Olieslagers. Met het samengaan van Jo Piels en Parkhotel Valkenburg (fusie tot Destil-Piels) zijn de plekken bij continentale ploegen in Nederland schaars. Wel moet in het oog gehouden worden dat Join-S|De Rijke volgend jaar, onder de naam Delta Cycling Rotterdam, zich volledig gaat richten op jonge renners. Er gaan waarschijnlijk renners van het Rabobank volgend jaar voor Delta Cycling Rotterdam rijden.

Dit artikel verscheen eerder op Topcompetitie.nu

Dit artikel delen:

5 Reacties

HoofdIsVrij 3 september 2016 om 18:42

Toch jammer dat er nu geen Nederlands crossteam meer is ookal was Sunweb en is Corendon actief in het veldrijden.

0
xistnc 4 september 2016 om 00:35
Quote:
dus wellicht komt hier later meer nieuws over
Quote:
zal snel duidelijk worden waar deze renners heen gaan
Quote:
Er gaan waarschijnlijk renners van het Rabobank volgend jaar voor Delta Cycling Rotterdam rijden

???

0
RiGHT 4 september 2016 om 02:06

@xistnc – klinkt als een artikel dat een keer of wat is geupdate, maar nog altijd niet af is en waarbij de auteur een aantal dingen weet die hij nog niet mag schrijven, of een aantal denkt te weten die helemaal (nog) niet waar zijn (geworden)

0
Frits des Jeux 4 september 2016 om 06:25

Daan schrijft net zo warrig als hij praat. Heeft geen enkele meerwaarde voor WielerFlits. Youri heeft onlangs met de Tour de l'Avenir ook blijk gegeven van kennis in deze categorie. Waarom schrijft hij niet dit stuk, maar wordt er een stuk gebruikt dat ook op topcompetitie al verscheen?

Ik had het begrepen als er gebruik was gemaakt van kennis van derden als je zelf iets niet beheerst, maar jullie kunnen dit zelf veel leuker en beter!

0
Marszzz 4 september 2016 om 09:44

Ik dacht bij de titel: nu komt het. Maar nee, dit artikel bevat niks nieuws. Alleen leuk voor diegene die het allemaal niet heeft meegekregen de weken geleden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone