Wielertransfers 2017: Phinney, Meersman, Naesen, Vandenbergh, Wisniowski, Kluge…
foto: Sirotti
vrijdag 5 augustus 2016 om 20:41

Wielertransfers 2017: Phinney, Meersman, Naesen, Vandenbergh, Wisniowski, Kluge…

Met Peter Sagan, Vincenzo Nibali, Alberto Contador en Michael Matthews waren er de voorbije weken al enkele grote transfers. Wie wisselt er nog meer van ploeg óf blijft gewoon bij zijn huidige broodheer? WielerFlits bundelt de laatste transfernieuwtjes.

Taylor Phinney
Taylor Phinney wordt in verband gebracht met Cannondale-Drapac. De 26-jarige Amerikaan van BMC zou volgens Velonews de ploeg voor de klassiekers moeten komen versterken. Phinney wilde enkel bevestigen dat hij op dit moment nog geen contract voor volgend jaar getekend heeft. Teambaas Jonathan Vaughters onthield zich van commentaar. Cannondale-Drapac maakte eerder vandaag het aantrekken van Sep Vanmarcke bekend.

Belgische versterkingen voor AG2R La Mondiale
AG2R La Mondiale heeft haar ploeg versterkt met twee Belgische aanwinsten. Oliver Naesen (IAM Cyling) en Stijn Vandenbergh (Etixx-Quick-Step) zijn aangetrokken om samen met Alexis Gougeard resultaten neer te zetten in het voorjaar. “Er is een klassiekerploeg in aanbouw bij dit team en ik ben blij dat ik daar deel van uit mag maken”, vertelt Vandenbergh in het persbericht. Naesen hoopt middels deze ploeg de komende jaren een gooi te doen naar de zege in Parijs-Roubaix. Beide Belgen tekenen voor twee jaar.

Łukasz Wiśniowski
Łukasz Wiśniowski lijkt op weg naar Team Sky. Zijn zaakwaarnemer bevestigt aan Cyclingnews dat de 24-jarige Pool van Etixx-Quick Step in onderhandeling is met de Britse formatie. Sergio Henao verlengt naar verluidt binnenkort zijn contract bij Sky. Andrew Fenn is op zoek naar een nieuwe ploeg, terwijl in een eerder stadium al bekend werd dat Nicholas Roche (BMC) en Xavier Zandio (stopt) vertrekken.

Gianni Meersman

Gianni Meersman – Foto: Sirotti

Gianni Meersman
Ook Gianni Meersman lijkt Etixx-Quick Step te gaan verlaten. Volgens Het Nieuwsblad is de 30-jarige Belg in verregaande onderhandelingen met Fortuneo-Vital Concept. Eerder reed hij bij FDJ in Franse dienst. Ook ploeggenoot Maxime Bouet zou in de belangstelling staan van de Franse formatie.

Roger Kluge
Orica-BikeExchange heeft zich voor de komende twee seizoen verzekerd van de diensten van Roger Kluge. De 30-jarige Duitser is gehaald om de jonge Caleb Ewan bij te staan in de sprints. “Ik ben erg gemotiveerd om mezelf te integreren bij het team en ik wil een belangrijke rol spelen in de sprinttrein. Ik denk dat ik mijn ei kwijt kan in deze ploeg. Als de kopmannen bescherming nodig hebben tegen de wind, ga ik ze daar met alle plezier uit houden. En als de mogelijkheid zich voordoet, zou ik graag zelf een zege boeken”, zegt hij in een persbericht.

Bardiani-CSF
Bardiani-CSF heeft zijn eerste nieuwe renner voor volgend seizoen gecontracteerd. De Italiaanse formatie maakte vandaag bekend dat Marco Maronese volgend jaar bij de ploeg zijn profdebuut maakt. De 21-jarige Italiaan won in mei nog de Italiaanse eendagskoers Circuito del Porto (1.2).

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
5 augustus 2016 20:45
Mmm, Phinney naar Cannondale? Mag toch hopen van niet.
5 augustus 2016 20:47
Maronese, die heerst op dit moment echt in het Italiaanse beloftecircuit. Geweldige aankoop van Bardiani, hopen dat hij zich tot een complete sprinter kan ontwikkelen.
5 augustus 2016 20:51
Zou phinney geen goede renner zijn voor tlj?? Kan redelijk mee in het voorjaarswerk en heeft een goede tijdrit. En dan heeft vermeulen ook een usa maatje :p
5 augustus 2016 20:54
Kunnen ze niet echt betalen. Zal nog steeds de hoofdprijs vragen.
5 augustus 2016 21:02
Phinney vind ik wel een mooie voor Cannondale. Een beetje vergelijkbaar type als Vaughters, een nerd op een fiets.
5 augustus 2016 21:05
@ Rosanero
dat kan die alleen bij een Amerikaans team want tot nu toe door die blessure heeft die verder nog weinig laten zien.
Maar ik geef hem geen ongelijk hha
5 augustus 2016 21:06
Zal Vanmarcke blij mee zijn, Phinney weer in oude doen is sneller aan de meet; straks moetSeppie nog knechten in Gent-Wevelgem of PR :)
5 augustus 2016 21:29
Vandenbergh, Gougeard en Naesen. We gaan AG2R vaak in beeld zien op de kasseien. Dit zijn toch renners die niet terugdeinzen voor een aanval én die dankzij hun grote motor tot diep in de finale meekunnen. Mooi zo!
5 augustus 2016 21:41
Is er ergens een volledig overzicht van alle transfers ?
Ben op reis en heb het gevoel er heel wat te missen.
5 augustus 2016 21:50
http://www.wvcycling.com/en/transferlist/2017/
5 augustus 2016 22:05
Mooie knecht om te hebben, Phinney.
5 augustus 2016 22:10
Jeetje Trek heeft al lekker ingekocht zeg; Contador, Degenkolb, Pantano en ook nog de Kort en Brandle.
5 augustus 2016 22:20
Bardiani had al Albanese gecontracteerd voor volgend jaar.
http://www.tuttobiciweb.it/index.php?page=news&cod=91106&tp=n
In dat artikel van juni wordt ook Moranese al genoemd.

En ik dacht juist dat Wisniowski zijn contract verlengd had?
5 augustus 2016 22:21
Fortuneo wordt ook via leuke versterkingen één van de beteren in het PCT circuit. Phinney naar Cannondale hoeft niet per se slecht uit te draaien, een vertrek bij BMC zou misschien wel eens goed voor hem kunnen uitpakken.
5 augustus 2016 23:44
Vandenbergh die voor eigen kansen kan gaan rijden. Ik ben zeer benieuwd.
Als Phinney naar Cannondale gaat, zal Vanmarcke juichen. Zonder blessureleed kan dat een zeer bruikbare pion zijn.
6 augustus 2016 09:11
Zou het Vandenbergh van harte gunnen Boonen in zijn laatste jaar van een klassieke zege af te houden door zelf te winnen. Gelukkig dat Stijn weg is bij dat nare clubje Ettix. Doe als Cav en haal je gram!
6 augustus 2016 09:46
Nog maar heel weinig Belgen bij Etixx voor 2017...
6 augustus 2016 10:37
Burghardt en Phinney die BMC verlaten, 2 nuttige pionnen minder voor Van Avermaet, maar toch was er geen plek voor trainingsmakker Naesen.

Reacties zijn gesloten.