Wielertransfers 2017: Orica-BikeExchange, Simón, Roy, Pasqualon, Helven…

Wielertransfers 2017: Orica-BikeExchange, Simón, Roy, Pasqualon, Helven…

foto: Sirotti

woensdag 16 november 2016 om 13:45

Nu het Europese wegseizoen erop zit, kijkt het gros van de renners al vooruit naar volgend jaar. Toch heeft nog niet iedereen een ploeg voor 2017. Wie weten er nog een contract voor volgend seizoen te bemachtigen? WielerFlits zet de laatste veranderingen weer op een rij.

Jordi Simón
Het Braziliaanse Funvic wordt de nieuwe werkgever van Jordi Simón. De Spanjaard komt over van VERVA ActiveJet, bevestigt hij via Twitter. Naast Simón worden ook Lauro Chaman, Gideoni Monteiro en Daniel Silva aan de selectie van Funvic toegevoegd voor 2017.

14-02-2016 Trofeo Laigueglia; 2016, Team Roth; Pasqualon, Andrea; Laigueglia;

Andrea Pasqualon – foto: Sirotti

Andrea Pasqualon
Het gerucht deed al langer de ronde, maar Andrea Pasqualon is rond met Wanty-Groupe Gobert. De Italiaanse sprinter verlaat Roth, dat ophoudt te bestaan als ProConti-ploeg. Lang bleef hij in het ongewis: “Mijn toekomst voor volgend jaar was nog niet verzekerd”, zegt Pasqualon in het persbericht van de ploeg. Hij is de achtste nieuwkomer bij Wanty-Groupe Gobert.

Orica-BikeExchange en Orica-AIS
De twee Orica’s van het hoogste niveau bij de mannen en de vrouwen hebben hun selectie rond. De mannen beginnen het seizoen met 26 renners, met slechts twee nieuwe coureurs. Roman Kreuziger komt over van Tinkoff en Roger Kluge (IAM Cycling) zal een belangrijke rol gaan spelen in de sprinttrein van Caleb Ewan.

Bij de vrouwenformatie is Georgia Baker aangetrokken als elfde renster. De Aussies zullen het in 2017 met elf rensters gaan doen. De enige renster zonder Australisch paspoort is Annemiek van Vleuten.

09-10-2016 World Championship Team Time Trial; 2016, Orica - Bikeexchange; Doha;

Orica-BikeExchange – foto: Sirotti

Jérémy Roy
FDJ gaat nog twee jaar door met Jérémy Roy. Dat meldt La Nouvelle République. Marc Madiot is tevreden met de 33-jarige Roy, die in 2003 zijn debuut maakte bij de Franse loterijploeg en sindsdien het team altijd trouw is gebleven. Door de verlenging gaat Roy de vijftien jaar volmaken in dienst van FDJ.

AG2R La Mondiale
Een fietsenwissel bij AG2R La Mondiale. De Franse WorldTour-ploeg rijdt volgend jaar niet meer op Focus, maar op het Britse merk Factor.

Miguel Flórez
Wilier-Southeast heeft Miguel Flórez aan de selectie voor 2017 toegevoegd, vertelt hij vol trots aan de Colombiaanse wielerbond. De pas 20-jarige Colombiaan kwam het voorbije seizoen uit voor het continentale Boyacá Raza de Campeones. Dit jaar wist hij in de Ronde van Portugal voor beloften de derde etappe te winnen.

Sander Helven
De loopbaan van Sander Helven zit erop. De 26-jarige Belg kreeg in september te horen dat voor hem geen toekomst meer was bij Topsport Vlaanderen-Baloise. Zijn speurtocht naar een nieuw team heeft niets opgeleverd, waardoor hij besloot een punt achter zijn carrière te zetten. Terugkeren is geen optie voor Helven, die zich gaat richten op een studie.

foto: Marcel Koch

Sander Helven – foto: Marcel Koch

Androni Giocattoli
Gianni Savio heeft zijn selectie voor 2017 al even bij elkaar geroepen. De groep bestond bij de bijeenkomst uit zestien renners. Opvallende afwezige was good old Franco Pellizotti, die geen contractverlenging heeft gekregen. Wel zijn met Andrea Palini (SkyDive Dubai), Matteo Malucelli (Unieuro-Wilier) en Matteo Spreafico (Kolss-BDC) nog drie nieuwe renners aangetrokken.

Nicolas Baldo
Roth stopt en dus moest Nicolas Baldo op zoek naar een nieuwe ploeg. Die heeft de 32-jarige Fransman gevonden in eigen land; HP BTP-Auber93 heeft hem gecontracteerd. De continentale formatie heeft de selectie rond na het binnenhengelen van Baldo. Romain Feillu is één van de speerpunten binnen de tienkoppige selectie van Auber.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Neutrale liefhebber27 16 november 2016 om 14:11

Dat AG2R La Mondiale een andere fiets sponsor heeft weet ik toevallig door iemand anders en er zijn transfers van bepaalde renners die al langer bekend zijn of waren.

Silent Hill 16 november 2016 om 16:09

Jammer voor Helven. Ken ik op zich niet zo goed, maar reed 4 jaar bij Topsport Vlaanderen, toch een mooie termijn om te tonen wat je eventueel kan. Spijtig dat het niet genoeg bleek te zijn.

JeDaRe 16 november 2016 om 16:10

Inderdaad jammer voor Helven. En Franco Pellizotti stopt nu definitief?

Il Cavaliere 16 november 2016 om 17:10

Savio heeft het signaal van de Giro-organisatie dus wel opgepikt. De oude garde met Chicchi en Franco eruit en talenten als Ballerini, Cattaneo en Malucelli kansen geven. Toch hoop ik dat hij Rino Gasparrini en Lorenzo Fortunato er ook nog bijhaalt.

RikkyG 17 november 2016 om 10:38

Vreemde stap van Jordi Simon. Mocht bij VERVA dit jaar Catalonie, Zwitserland en Polen rijden en niet onverdienstelijk. Ook nog top 20 in Hamburg.
Funvic is het lachertje van de PCT’S. Kan hij straks de Volta ao Sao Paolo gaan rijden e.d.

Viktrodriguez 17 november 2016 om 19:25

Funvic verdwijnt dan ook als PCT-ploeg. Sowieso vraag je je af waarom sommige ploegen PCT worden. De stap naar de WT gaan ze niet maken en zo Funvic krijgt ook nergens startrecht voor een WT-koers. Die ploeg was veel te slecht voor een WC, een voordeel qua nationaliteit hadden ze ook niet echt en ze hebben ook geen uitgerangeerde (sub)topper voor wellicht publiciteit(kaliber Kolobnev). PCT's hebben verder geen voordeel in continentale wedstrijden.

@ JeDaRe > Pellizotti is naar Bahrein

Headlines

Materiaalzone

Populair