Wielertransfers 2017: Cannondale-Drapac, Devolder, Tratnik…

zaterdag 22 oktober 2016 om 17:39

Will Clarke - Foto: Sirotti

We gaan richting het definitieve einde van het seizoen en dus worden de plekjes bij de profploegen steeds schaarser. Welke renners weten toch nog een nieuwe werkgever te vinden? WielerFlits zet de laatste transfers en geruchten weer op een rijtje.Cannondale-Drapac
Vlak voor de Tour de France maakte Cannondale bekend te gaan fuseren met Drapac. Toen al kondigde men aan dat enkele Drapac-renners de overstap zouden maken naar Cannondale. Inmiddels is bekend welke. Tom Scully, Brendan Canty en Will Clarke zullen in 2017 voor de WorldTour-ploeg uitkomen.

Clarke (31) was al eens eerder actief in de WorldTour. Drie jaar geleden reed de Australiër, die al negen profzeges op zak heeft, bij Argos-Shimano en in 2011 stond hij onder contract bij Leopard-Trek. Ook Scully (26) heeft via een stageperiode kort op het hoogste niveau gereden. Bij Garmin-Sharp nota bene, de voorloper van Cannondale. Brendan Canty (24) is de minst ervaren renner van de drie aanwinsten, maar Cannondale-Drapac ziet in hem een groot talent. Canty won dit seizoen het jongerenklassement in de Ronde van Oman.

Hamish Schreurs
De Nieuw-Zeelander Hamish Schreurs wordt volgend seizoen prof bij Cycling Acadamy. De 22-jarige renner komt over van Klein Constantia, de opleidingsploeg van Etixx-Quick-Step. Schreurs was dit seizoen ook kort stagiair bij de Belgische WorldTour-formatie, maar tijdens zijn eerste koersdag kwam hij daar direct hard ten val. Dat betekende meteen het einde van zijn stageperiode.

Jan Tratnik
De 26-jarige Jan Tratnik keert weer terug in het profpeloton. De Sloveens kampioen heeft een tweejarig contract getekend bij CCC Sprandi Polkowice. In 2011 kwam Tratnik nog uit voor Quickstep. Daarna heeft hij bij verschillende continentale ploegen gereden. Dit seizoen viel hij op door enkele knappe ereplaatsen in profkoersen.

PIC529664931

Stijn Devolder
Een paar dagen geleden werd bekend dat Stijn Devolder een telefoontje had gekregen van een geïnteresseerde teammanager. De huidig renner van Trek-Segafredo wilde niet zeggen om wie het ging, maar Het Laatste Nieuws denkt het nu toch te weten. Volgens de Belgische krant is Devolder namelijk op weg naar de nieuwe ProContinentale formatie van Nick Nuyens. Hij zou zelfs al een akkoord hebben bereikt. Gaan Devolder en Van Aert dus een duo vormen in de klassiekers?

Kevin Deltombe
Topsport Vlaanderen-Baloise heeft de 22-jarige Kevin Deltombe aangetrokken. Dat schrijft DirectVelo. De Belg komt over van de opleidingsploeg van Lotto Soudal.

Fredrik Ludvigsson
Giant-Alpecin-renner Fredrik Ludvigsson lijkt terug te keren naar het continentale niveau. Het broertje van Tobias, die Giant-Alpecin verlaat voor FDJ, zou volgens procycling.no kunnen rekenen op de interesse van het Noorse Sparebanken Sør. Ook Joker-Byggtorget en Coop-ØsterHus worden gelinkt aan de 22-jarige Zweed.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Frits des Jeux 22 oktober 2016 om 18:01

edit redactie: klopt, thx

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.