Wielertransfers 2017: Atapuma, Hosking, Farrar, Howson…

zaterdag 17 september 2016 om 14:55
Wielertransfers 2017: Atapuma, Hosking, Farrar, Howson…

Foto: Sirotti

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, beginnen de selecties voor volgend seizoen vorm te krijgen. De plekjes bij de profploegen worden steeds schaarser. WielerFlits zet de laatste transfers weer op een rijtje.

Wanty-Groupe Gobert
De Belgische ProContinentale formatie Wanty-Groupe Gobert heeft twee Franse aanwinsten gepresenteerd. Guillaume Levarlet (HP BTP-Auber 93) en Fabien Doubey (CC Etupes) komen de ploeg volgend seizoen versterken. De 31-jarige Levarlet tekende voor één jaar, terwijl Doubey (23) twee seizoen bij ploegbaas Hilaire Van der Scheuren zal blijven.

Beide renners zijn gespecialiseerd in wedstrijden met een heuvelachtig parcours. Het is de bedoeling dat ze op dit terrein hun landgenoot Guillaume Martin bij gaan staan. Eerder meldde Wanty-Groupe Gobert al de komst van Guillaume Van Keirsbulck, Xandro Meurisse en Wesley Kreder.

Darwin Atapuma
De kans is klein dat Darwin Atapuma volgend jaar nog voor BMC rijdt. De Colombiaan zou volgens La Gazzetta dello Sport namelijk op weg zijn naar de opvolger van Lampre-Merida. Daar gaat hij niet samen kunnen rijden met Mattia Cattaneo, want de 25-jarige Italiaan lijkt op zijn beurt te vertrekken naar Androni Giocattoli-Sidermec. Cattaneo moet daar waarschijnlijk Franco Pellizotti vervangen. De Dolfijn van Bibione wordt namelijk gelinkt aan Bahrain-Merida.

Riccardo Minali
Het gerucht deed al de ronde, maar nu is het definitief: Riccardo Minali gaat voor Astana rijden. De 21-jarige zoon van ex-prof Nicola Minali tekende een contract voor twee seizoenen. “Ik ben vereerd dat een grote ploeg als Astana mij wil hebben”, aldus de rappe Italiaan. “Dit is een droom die uitkomt.”

Corentin Ermenault
Corentin Ermenault heeft volgens Cycling Pro een aanbieding op zak van Fortuneo-Vital Concept. De 20-jarige Fransman, die deze week vierde werd bij het EK tijdrijden voor beloften, kan dus prof worden, maar de renner heeft nog geen keuze gemaakt over zijn toekomst.

Chloe Hosking
Een grote transfer in het vrouwenpeloton: Chloe Hosking verlaat Wiggle High5 en gaat volgend seizoen rijden voor Alé Cipollini. De Australische won eerder dit seizoen La Course by Le Tour de France.

Liane Lippert
We blijven nog even bij de vrouwen, want deze week werd ook bekend dat de Duitse Liane Lippert naar Liv-Plantur vertrekt. De kersvers Europees kampioene bij de junioren tekent een contract voor twee seizoenen bij de formatie van Iwan Spekenbrink. De ploeg heeft daarnaast het contract van Rozanne Slik met een jaar verlengd.

Baby-Dump
De Nederlandse continentale ploeg Baby-Dump heeft twee nieuws renners aangetrokken. Robbert de Greef (Join-S|De Rijke) en Arvid de Kleijn (Jo Piels) komen de formatie van teammanager Piet Rooijakkers versterken. “Wat betreft Arvid de Kleijn ben ik nog steeds verbaasd over zijn krachtsexplosie in 2014 toen hij de Meeus race won, hiermee liet hij zien over iets extra’s te beschikken”, aldus Rooijakkers op de ploegsite. “In de tussentijd heeft hij zich ontwikkeld tot een complete coureur, nu is het de tijd om weer meer werk te maken van zijn sprint. Binnen het team staan er een aantal te trappelen om hem hiermee te helpen.”

Contractverlengingen
Tot slot waren er de afgelopen dagen weer veel contractverlengingen. De volgende renners blijven langer bij hun ploeg: Damien Howson (Orica-BikeExchange), Sebastien Reichenbach (FDJ), Antoine Duchesne (Direct Energie), Tyler Farrar (Dimension Data), Joey Rosskopf (BMC), José Mendes (Bora-Argon 18), Tijmen Eising, Jarno Gmelich Meijling, Sjoerd Kouwenhoven en Robbie van Bakel (Metec-TKH).

Dit artikel delen:

2 Reacties

Romy2007 17 september 2016 om 15:15

Wanty is druk bezig wildcards te fixen voor Franse koersen, lees TDF – hun grootste wens. Door kwaliteitsverlies Gasparotto, Marcato en Claeys gaat dat lastig worden. En zoveel nieuwe renners – elk jaar weer – is funest voor ploeggevoel

klootje kriekeljon 18 september 2016 om 18:02

Ben Hermans en Jose Joaquin Rojas ook bijgetekend bij huidige ploeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair