Wielertransfers 2017: Astana, Lemarchand, Bandiera, Metec-TKH…

Wielertransfers 2017: Astana, Lemarchand, Bandiera, Metec-TKH…

Pikt 'Vino' Truls Engen Korsaeth op? - foto: Sirotti

woensdag 14 december 2016 om 14:15

Kerst is bijna daar en het grootste deel van de ploegen is al in voorbereiding op 2017. Toch zijn er nog renners die zonder werkgever zitten voor komend seizoen. De afgelopen periode zijn er enkele transfers geweest, geruchten opgekomen en contracten getekend. WielerFlits zet ze op een rijtje.

Astana
Truls Engen Korsaeth rijdt de komende twee seizoenen voor Astana, meldt ProCycling.no. De 23-jarige Noor komt sinds 2013 uit voor het continentale Joker en kende zijn definitieve doorbraak op het WK in Qatar, waarin hij in de beslissende waaier meeglipte. Korsaeth is met de Kazachstaanse ploeg op trainingskamp gegaan en kijkt daar positief op terug. Volgens de Noorse website gaat het nog om de laatste formaliteiten. Er ligt een contract tot en met 2018 klaar. Ploeg en renner wilden nog niets bevestigen.

Louis Verhelst- Foto: Sirotti

Louis Verhelst – foto: Sirotti

Pauwels Sauzen-Vastgoedservice
Barry Markus krijgt steeds meer te weten over hoe zijn ploeg voor 2017 eruit gaat zien. Brecht D’Haene (Veranda’s Willems), Louis Verhelst (Roubaix Lille Métropole), David Boucher, Gerry Druyts, Alexander Geuens en Timothy Stevens (allen contractverlenging) worden ploeggenoten van Markus, maakt DirectVélo bekend.

De Belgische continentale formatie zit niet stil, want vanaf 1 januari 2018 rijdt veldrijdster Jolien Verschueren voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. Tot en met 2017 is ze nog actief voor Telenet-Fidea. Volgens Sporza voelt ze zich daar niet thuis en wilde ze daardoor verkassen.

Romain Lemarchand
De selectie van Delko Marseille Provence KTM is compleet. Romain Lemarchand (29) is als laatste renner toegevoegd aan de ProContinentale groep, die in 2017 uit achttien renners zal bestaan. De Fransman komt over van Stölting. Eerder kwam Lemarchand uit voor onder meer Cofidis en AG2R La Mondiale.

foto: Marcel Koch

Maarten van Trijp – foto: Marcel Koch

Metec-TKH
Het Nederlandse Metec-TKH heeft de selectie voor 2017. De continentale formatie heeft zestien renners onder contract staan, waarvan zeven eliterenners en negen beloftes. Stefan Kreder en Maarten van Trijp verlengden als laatste renners hun contract.

Israel Cycling Academy
Aviv Yechezkel en Roy Goldstein hebben de selectie van Israel Cycling Academy gecompleteerd. De twee Israëliërs brengen het totaal aantal renners binnen de ploeg op zestien. Bij de ProContinentale formatie heeft in 2017 met Dennis van Winden één Nederlander onder contract staan.

Axeon Hagens Berman
Algemeen manager Axel Merckx heeft de selectie van zijn Axeon opleidingsploeg rond. Koos Moerenhout zal zich bij de Amerikaanse continentale ploeg gaan focussen op het Europese talentencircuit. De selectie bestaat uit acht renners die hun contract verlengd hebben en acht nieuwkomers. Eén van de grootste talenten die erbij blijft, is de Amerikaan Adrien Costa.

foto: Sirotti

Adrien Costa – foto: Sirotti

John Ebsen
De Britse ploeg ONE doet een stap terug naar continentaal niveau en moet de selectie inkrimpen. John Ebsen is één van de renners die vertrekt. De 28-jarige Deen tekent bij Singha Infinite Cycling Team in Singapore, meldt Feltet.dk. Het zal hoogstwaarschijnlijk zijn laatste jaar op de fiets zijn. Daarna zal hij zich focussen op zijn maatschappelijke carrière.

Gestopten
De 39-jarige Venezolaan Tomas Gil Martinez houdt ermee op. Hij reed het afgelopen seizoen voor Wilier-Southeast en in het verleden nog twee jaar voor Androni. James Glasspool (25) volgt zijn voorbeeld. De Australiër vertrekt bij Novo Nordisk, ondanks dat hij in augustus nog zijn contract verlengde. Zijn motivatie is weg, schrijft hij op Facebook. Zijn ploegmaat Scott Ambrose (21) uit Nieuw-Zeeland doet een stap terug naar de opleidingsploeg van Novo Nordisk.

Ook Will Routley (33) zet een punt achter zijn loopbaan. De Canadees reed jarenlang in het Amerikaanse continentale circuit, werd in 2010 nationaal kampioen en won een etappe in de Ronde van Californië. Daniel Schorn (28) moet noodgedwongen stoppen. De Oostenrijker was afgelopen seizoen actief voor Felbermayr Simplon Wels en daarvoor voor Bora-Argon 18. Zijn zoektocht naar een nieuwe profploeg liep op niets uit.

Daarnaast is Marco Bandiera gestopt. De 32 jaar oude Italiaan was nog in gesprek met Wanty-Groupe Gobert, maar de Belgische ploeg koos voor Lieuwe Westra. Bandiera gaat nu, samen met Tiziano Dall’Antonia, de concurrentie aan met Jasper Ockeloen. De twee Italianen hebben namelijk een sokkenbedrijf.

Dit artikel delen:

3 Reacties

123poetertjes 14 december 2016 om 14:55

Schorn reed nog een behoorlijk seizoen, één van de belangrijkste mannen in een ietwat verzwakt Felbermayr. Jammer dat hij nog hogerop wilde, want hij leek wel op zijn plek.
En nooit meer Bandiera in een kansloze Giro-ontsnapping, daar zal ik dus ook aan moeten gaan wennen.

Verweggistan 14 december 2016 om 19:45

Dat zijn altijd de sombere berichten zo half/eind december: goede renners die geen team meer kunnen vinden en daarom een paar jaar te vroeg uit het peloton verdwijnen.
Hoewel Bandiera dit jaar wel dramatisch was.

Il Cavaliere 14 december 2016 om 22:09

Mooie foto van Vino.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair