Wielertransfers 2016: Bono, Mori, Larsson, Boels Dolmans…

zaterdag 14 november 2015 om 19:00
Wielertransfers 2016: Bono, Mori, Larsson, Boels Dolmans…

Matteo Bono: Foto; Sirotti

Nu het wielerseizoen voorbij is, heeft het merendeel van de renners het vizier op 2016 gericht. Toch is er een groep die nog geen duidelijkheid heeft over het nieuwe seizoen en daarom zijn de onderhandelingen bij sommige ploegen nog in volle gang. Wanty Groupe-Gobert maakte zaterdag drie contractverlengingen bekend, maar wat gebeurde er de afgelopen dagen nog meer op het transferfront?

Matteo Bono en Manuele Mori
Twee contractverlengingen bij Lampre-Merida. Matteo Bono en Manuele Mori blijven de Italiaanse ploeg trouw. De 32-jarige Bono, die al zijn hele profloopbaan voor Lampre rijdt, verlengde zijn contract tot en met 2017. Zijn belangrijkste wapenfeiten waren ritzeges in de Tirreno-Adriatico, de Ronde van Romandië en de Eneco Tour. Zijn drie jaar oudere landgenoot Mori kreeg een contractverlenging voor één seizoen. De Italiaan boekte in 2007 zijn enige profzege door de Japan Cup te winnen.

Francesco Gavazzi: Foto: Sirotti

Francesco Gavazzi
Een andere Italiaanse dertiger verhuist mogelijk van ploeg. De 31-jarige Francesco Gavazzi rijdt momenteel nog voor Southeast, maar staat op het lijstje van Gianni Savio om Androni Giocattoli-Sidermec te completeren. Dat meldt althans Tuttobici. De teller bij Gavazzi staat op negen profzeges.

Adrien Niyonshuti
Adrien Niyonshuti rijdt al zijn hele carrière voor MTN en volgend seizoen is er ook bij opvolger Dimension Data een plaatsje voor hem ingeruimd. De tweevoudig kampioen van Rwanda, die ook zijn eigen wieleracademie heeft, hoopt dat de ploeg volgend seizoen in de WorldTour rijdt. “Om de eerste renner uit Rwanda te zijn die op dat niveau koerst, is iets waar ik naar uit kijk”, zegt hij op de ploegsite.

Gustav Larsson - Foto: Sirotti

Gustav Larsson – Foto: Sirotti

Gustav Larsson
Na een teleurstellend seizoen zit het verblijf van Gustav Larsson bij Cult Energy er al op. De voormalig winnaar van een Giro-tijdrit in 2010 werd dit seizoen nog wel Zweeds kampioen tegen de klok, maar verder haalde hij alleen het nieuws met een mislukte aanval op het werelduurrecord. Het is de vraag of de 35-jarige Larsson nog op zoek gaat naar een nieuwe ploeg. “Het is aan hem om te beslissen of hij nog een jaartje doorgaat of zijn fiets aan de wilgen hangt”, staat in het persbericht van Cult Energy.

Jan Ghyselinck
Jan Ghyselinck heeft onderdak gevonden bij een nieuwe ploeg, maar niet als prof. De 27-jarige Belg, die moest vetrekken bij Wanty-Groupe Gobert, rijdt volgend seizoen op continentaal niveau bij Verandas Willems als elite zonder contract. Ghyselinck hoopt zich daar in de kijker te rijden en op die manier weer een stapje hogerop te kunnen zetten.

Boels-Dolmans
Een Britse aanwinst voor Boels-Dolmans. Nikki Harris tekent een contract bij de Nederlandse ploeg en zal volgend seizoen het wegrennen met het veldrijden gaan combineren. Harris komt bij Boels-Dolmans haar landgenote Lizzie Armitstead tegen en hoopt aan de zijde van de regerend wereldkampioene de wegwedstrijd op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te rijden.

Dit artikel delen:

8 Reacties

IljoKeisseFan 14 november 2015 om 19:11

Opvallend dat Ghyselinck moet vertrekken. Dit seizoen 2x geblesseerd geweest en daarom zijn niveau van vorig jaar niet kunnen halen. Als hij dat volgend jaar wel weer kan, heeft Willems Verandas er een goede renner bij!

0
tdv21 14 november 2015 om 19:45

Weet iemand eigenlijk hoe het met Nikolas Maes en Kristof Vandewalle zit ? Hebben ze alreeds een contract voor volgend jaar want ze verdien toch echt wel een plaats in de World tour ?

0
finton 14 november 2015 om 20:12

Het maximum aantal renners voor een PCT-team is 25 en Niyonshuti is de 26e. Dus Dimension Data is blijkbaar al zeker van de World Tour licentie?

0
billi 14 november 2015 om 20:14

k weet niet of dat het maximum aan renners is
dacht dat het is veranderd was

0
Verweggistan 14 november 2015 om 20:14

maximum voor PCT is ook 28+2

Wel een wat vage tekst van Cult: het is aan hem om te beslissen of hij doorgaat? Maar hij moet toch weg.
Hebben jullie een linkje naar de originele tekst?

0
nielsboy 14 november 2015 om 21:16

@Verweggistan, misschien bedoelen ze dat zijn niet contract niet verlengd word, en dat de ploeg zegt dat het zijn keuze is of hij nog voor een ander team gaat rijden of stopt ;)

0
LinusGerdemann 14 november 2015 om 21:54

Opmerkelijk dat Nikki Harris openlijk over Rio spreekt. Zo vaak was ze niet op de weg te zien. Vooral in het veld.

0
IljoKeisseFan 14 november 2015 om 23:49

@Tdv21 Maes blijft gewoon bij Etixx. Vandewalle is nog niet bekend en ik zie weinig opties voor hem..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone