Wielertransfers 2016: Mark Cavendish, Sacha Modolo, Richie Porte…

zaterdag 11 juli 2015 om 10:57
Wielertransfers 2016: Mark Cavendish, Sacha Modolo, Richie Porte…

foto: Sirotti

De Tour de France is inmiddels in al zijn hevigheid losgebarsten en dat betekent ook dat de transfermarkt langzaam weer op gang komt. De geruchtmolen maalt dan ook op volle toeren: welke renners blijven waar ze nu zitten en wie wisselt van ploeg? WielerFlits zet de heetste geruchten en definitieve overstappen op een rijtje.

Mark Cavendish
In Fougères boekte Cavendish zijn 26e etappeoverwinning in de Tour de France. De 30-jarige Brit loopt uit zijn contract bij Etixx-Quick-Step en vertelde in Vive le Vélo nog dat hij wilde blijven bij de ploeg van Patrick Lefevere, maar de mannen van The Cycling Podcast weten beter. MTN-Qhubeka en Trek Factory Racing liggen op de loer.

Lefevere heeft de onderhandelingen over een nieuw contract van zijn Britse raspaardje nog niet geopend, en daar probeert MTN-Qhubeka gebruik van te maken. Om de transfer van Cavendish te bekostigen zal de Afrikaanse formatie meer geld moeten vrijmaken. De ploeg verwacht echter dat zijn komst nieuwe renners, stafleden en een co-sponsor op zal leveren. Een vertrek van Matthew Goss bij MTN-Qhubeka ligt ook voor de hand, volgens TCP.

foto: ANSA/DANIEL DAL ZENNARO

Sacha Modolo – foto: ANSA/DANIEL DAL ZENNARO

Zdenek Stybar
Het is nog onzeker of Cavendish bij Etixx-Quick-Step blijft, maar Zdenek Stybar lijkt de Belgische formatie wél trouw te blijven. Volgens Het Laatste Nieuws  heeft de Tsjech, die eerder deze Tour al een etappe op zijn naam schreef, een mondelinge overeenkomst met Etixx-Quick-Step.

Sacha Modolo en Niccolo Bonifazio
Volgens The Cycling Podcast zou Etixx-Quick-Step bovendien wel oren hebben naar de diensten van Sacha Modolo. De spurter van Lampre-Merida, wiens contract eind dit seizoen afloopt, is volgens zijn manager Alex Carera echter enkel in gesprek met zijn huidige werkgever over een verlenging van het contract. Een eventuele verbintenis bij de Belgische equipe noemt Carera ‘voorbarig’. Ook een mogelijke overstap van Niccolo Bonifazio naar Trek Factory Racing ontkent Carera voorlopig tegenover TuttobiciWeb.

Richie Porte
BMC heeft beet. De Amerikaanse ploeg zal – zodra dat mag – bekendmaken dat Richie Porte zich verbonden heeft aan het team. Ook dit wordt gemeld door The Cycling Podcast. De vraag is niet óf, maar wanneer naar buiten wordt gebracht dat Sky en de Australiër de samenwerking beëindigen. Porte is ongelukkig geweest in zijn rol als klassementskopman bij de Britse ploeg en wil uit de schaduw stappen van Chris Froome. BMC is op haar beurt op zoek naar een extra klimkopman naast de huidige leider, Tejay van Garderen.

John Gadret - foto: Sirotti

John Gadret – foto: Sirotti

John Gadret
Het huwelijk tussen Movistar en John Gadret zal niet langer dan twee seizoenen duren. De Fransman krijgt geen contractverlenging bij zijn Spaanse werkgever, aldus L’Équipe. De 36-jarige coureur kwam voor zijn Movistar-periode acht jaar uit voor AG2R La Mondiale.

Jérôme Pineau
In navolging van zijn vriend en landgenoot Sylvain Chavanel zal ook Jérôme Pineau zijn koffers pakken bij IAM Cycling na dit seizoen. De Fransman meldt dit zelf op zijn Twitter-pagina. De ervaren renner maakte twee jaar deel uit van de selectie van de Zwitserse formatie.

Arnold Jeannesson
Na zes jaar gaat FDJ niet verder met Arnold Jeannesson. De Franse krant L’Équipe weet te melden dat ook hij geen handtekening zal zetten onder een nieuw contract. De 29-jarige renner wacht nog altijd op zijn eerste profzege in acht jaar profwielrennen.

Dit artikel delen:

29 Reacties

Fernandi 11 juli 2015 om 13:57

Sprinters en TLJ, op Freire na nooit echt een gelukkig huwelijk geweest.
Ook Hofland moet het net als Oscarito vaak alleen uitzoeken.

Een deftige sprintrein vergt veel training (zie Giant)

Verweggistan 11 juli 2015 om 14:04

Pineau stopt

Chaba 11 juli 2015 om 14:24

Aan de tafel bij Vive le Velo gaf Cav aan dat hij zich thuis voelt bij Etixx en daar weer blijven tot het einde van zijn carrière. Ik zie hem absoluut niet weg gaan. Hij heeft dit jaar weer flink wat overwinningen behaald en nu ook weer een in de Tour.

wielrenner 12 juli 2015 om 10:11

@Fernandi
Je weet inmiddels toch wel hoe “ouderwets”het er aan toe gaat bij TLJ? Bovendien trekt Hofland in de laatste km het liefst zijn eigen plan!

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair