Wielertransfers 2016: Igor Anton, Androni, Parkhotel Valkenburg…

vrijdag 4 december 2015 om 15:33
Wielertransfers 2016: Igor Anton, Androni, Parkhotel Valkenburg…

Nu het wielerseizoen voorbij is, heeft het merendeel van de renners het vizier op 2016 gericht. Toch is er een groep die nog geen duidelijkheid heeft over het nieuwe seizoen en daarom zijn de onderhandelingen bij sommige ploegen nog in volle gang. Wat gebeurde er de afgelopen dagen op het transferfront? WielerFlits zet het op een rijtje.

Igor Anton in Afrikaanse dienst?
Nu Team Dimension Data een WorldTour-licentie heeft binnengesleept voor volgend jaar, heeft het qua aandacht niets te klagen. Die aandacht lijkt ook te komen van Igor Antón, die na twee jaar Movistar op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Volgens Biciciclismo heeft de Bask deze uitdaging gevonden in Dimension Data, dat de afgelopen maanden menig renner van naam heeft aangetrokken.

Nieuwe aanwist voor Androni-Sidermec
Giorgio Checchinel heeft onderdak voor volgend jaar, in de vorm van Androni-Sidermec. De Italiaan komt over van Southeast en vertrekt dus naar de Italiaanse ploeg, die een zwaar jaar achter de kiezen heeft, dankzij twee dopingschandalen.

De Greef lijkt te blijven
Francis de Greef lijkt op weg naar contractverlenging bij Wanty-Groupe Gobert, al wil de ploeg het bericht nog niet officieel bevestigen. De Belg, die in het verleden ook reed voor Silence-Lotto en Omega Pharma-Lotto, kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Wanty-Groupe Gobert, maar was niet te vinden in de bovenste regionen van de koersuitslagen.

Direct Energie haalt Canadees binnen
De 29-jarige Ryan Anderson versterkt de rangen van Direct Energie, de opvolger van Europcar. Daags na het goede nieuws dat de ProContinentale licentie binnen was, heeft de ploeg zijn slag geslagen. Anderson zal een belangrijke schakel worden in de sprintvoorbereiding van Bryan Coquard.

Rubiano naar Coldeportes
Miguel Ángel Rubiano moet de ploeg van Colombia verlaten en lijkt volgend jaar te koersen voor Coldeportes-Claro. Een stapje terug voor de voormalig Colombiaans kampioen op de weg, die in het verleden vooral in Italiaanse dienst heeft gereden, maar vanaf 2014 in het zwart van Colombia uitkwam.

PIC440637252

Miguel Rubiano – Foto: Sirotti

Ook wijzigingen op het veld
Daan Hoeyberghs kan alvast een bestaan als profwielrenner tegemoet zien. Het duurt nog even, maar per 1 september 2016 zal de Belg officieel uitkomen voor BKCP-Corendon. Hij krijgt nu eerst nog de tijd om zich als laatstejaars belofte te bewijzen, om vanaf het volgende seizoen met de grote jongens mee te doen.

Damesploeg Parkhotel Valkenburg uitgebreid
Vera Koedooder en Hanna Solovey komen volgend jaar uit voor Parkhotel Valkenburg. De komst van beide dames werd deze week bekendgemaakt en betekent een verdere versterking voor de ploeg. Koedooder reed de afgelopen twee seizoenen voor Bigla, terwijl Solovey overkomt van Astana Acce Due. Zij moest daar vertrekken na een conflict over haar nationaliteit.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Leukefans 4 december 2015 om 16:24

Anton allemaal goed en wel, maar misschien is een extra Afrikaans talent ook geen slecht idee voor Dimension Data…

0
SolerEritrean 4 december 2015 om 16:36

Regelrechte schande om Anton aan te nemen en niet Gebregabzhier of Debesay om er maar 2 te noemen. Boe!

0
heuvelcolombia 4 december 2015 om 16:38

Quintero & Valencia zelfde verhaal als Rubiano :)

0
LinusGerdemann 4 december 2015 om 16:42

ALS we mogen geloven is het Rubiano die Colombia gaat verlaten. Ja logisch als de ploeg niet meer bestaat…

Mooie transfers voor Parkhotel ladies zeg! Die zijn zeker niet minder dan Liv Plantur volgend jaar.

0
Laatste man 4 december 2015 om 17:16

Beetje Jammer van Dimension Data (blegh die naam)..

0
r525 4 december 2015 om 17:47

Vandaag bekend gemaakt dat Ryan Anderson van Optum naar Direct Energie verhuist.
Lijkt me ook het vermelden waard :)

Edit redactie: Klopt! Toegevoegd. Dank

0
Contador#N.1 4 december 2015 om 17:58

Anton is natuurlijk een prima aanwinst voor dimension data. Maar ik zie liever 2 a drie nieuwe afrikaanse talenten voor zijn loon.

0
Verweggistan 4 december 2015 om 18:41

Normaal zou ik ook geroepen hebben dat ik liever Afrikaans talent zie bij MTN. Maar in het geval van Anton wil ik toch een uitzondering maken, sowieso niet de zoveelste sprinter die ook makkelijk bij een andere ploeg aan de slag kon. Want ik denk niet dat Anton een andere ploeg vindt als hij niet naar MTN kan en bovendien heeft Anton een schat aan ervaring (en ook nog een schat aan potentie als je hem weer aan de praat krijgt). Die ervaring als klassementsrenner had hij mooi over kunnen brengen op de Afrikaanse talenten die toch meestal klimmer zijn, zoals Grmay en Meintjes…
Maar goed, ze hebben nog Janse van Rensburg. (Edit: o ja Kudus natuurlijk)
En het lijkt mij ook niet verkeerd om de Afrikaanse talenten een jaar bij DimensionDataContinental te stallen en Europese koersen te laten rijden, dan kun je zien wie er het niveau aankunnen en ze stage laten lopen.

Optum gaf een paar weken geleden al aan dat Anderson naar een PCT zou gaan. Heel lang geen nieuws, dus ik dacht al dat het misschien toch een (Europese) CT zou zijn, maar nu toch naar DirectEnergie. Goede renner.

0
Purito 4 december 2015 om 19:58

Jammer dat Rubiano noodgedwongen een stapje terug moet doen. Ik had gehoopt dat Savio wat clementie zou tonen, maar dat is helaas niet gebeurd. Zou voor elke PCT ploeg een versterking zijn.

0
LinusGerdemann 4 december 2015 om 20:04

@Purito als je het verhaal over Nocentini em Androni hoorde denk ik dat het financieel niet mogelijk is. Savio geeft renners toch vaak een tweede kans. Kijk naar Rujano.

0
Verweggistan 4 december 2015 om 20:06

Je zou inderdaad zeggen dat Savio wel wat geld te besteden heeft met die 2 dopinggevallen van dit jaar…

0
Purito 4 december 2015 om 20:09

@LG
Ze hebben financieel inderdaad problemen, maar Savio had toch nog genoeg geld voor het aantrekken van Torres. En ze hebben vandaag hun laatste renner aangetrokken, al is een onbekendere Italiaan goedkoper dan een toch redelijk gearriveerde renner als Rubiano (zeker voor een PCT ploeg als winnaar van een Giro-rit).

Vind het vooral jammer voor Rubiano. Naast een leuke aanvallende renner een zeer amicaal mens.

0
SolerEritrean 4 december 2015 om 20:35

@Purito

Rubiano is over z’n top heen en met Torres heeft Savio een toptransfer gedaan naar mijn mening. Enige renner op niveau bij Colombia

@Verweggistan

Bwah misschien, maar gelukkig trekt Bike Aid (Duits continentaal team met ook Debesay) nu Teshome en nog een talentvolle Eritreeër aan. Maar die Gebregabzhier daar gaan we nog van horen, schrijf het op (net als van Kudus btw)

0
Dayer Quintana 5 december 2015 om 00:33

Die Kameroense jongen (Clovis), Haddi, Debesay allemaal Afrikaanse jonge renners die toch ook een kans verdienen lijkt mij.

0
Rosanero 5 december 2015 om 02:45

Zonde toch van de carrière van Antón. Komt door de erbarmelijke begeleiding bij Euskaltel dat hij niet meer goed vooruit kwam. Wat een enorm talent had die jongen. En die prachtige stijl. Als die vent op weg naar Peña Cabarga in 2010 niet valt…

Maar ja, als. Hebben we – in dit geval enorm helaas – niets aan.

0
LinusGerdemann 5 december 2015 om 07:08

@Rosanero Jij hebt bronnen voor het bewijzen van jou mening over Euskaltel? Fijn ik ben benieuwd. Denk je niet als dat de oorzaak was, hij bij Movistar weer vooruit was gegaan?

0
Romāns Vainšteins 5 december 2015 om 09:02

Anton rare grillige renner, vind het eerder een mysterie dan supertalent.

0
Purito 5 december 2015 om 12:23

@SE
Rubiano presteert matig, in vergelijking met zijn Androni tijd, door Corti en de vreselijke begeleiding bij Colombia. Desalniettemin reed hij nog best aardige uitslagen, dus 'over de top heen' is veel te sterk gesteld.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone