Wielertransfers 2016: Howard, Deignan, AG2R, Kämna…

woensdag 23 september 2015 om 12:50
Wielertransfers 2016: Howard, Deignan, AG2R, Kämna…

Met slechts nog een maand wedstrijden in Europa, begint het wielerseizoen langzaam op zijn einde te lopen. De transfermarkt is echter nog lang niet gesloten. Wat zijn de laatste mutaties? WielerFlits zet het verse nieuws op een rijtje.

Leigh Howard
IAM Cycling gaat dit seizoen geen grote naam binnenhalen, maar de komst van Leigh Howard (foto) is wel zeer waarschijnlijk. Dat geeft ploegleider Rik Verbrugghe aan bij Cyclingnews. “We zoeken renners die Matteo Pelucchi in de leadout kunnen helpen, zoals Leigh Howard, en enkele jonge coureurs”. De 25-jarige Howard is einde contract bij Orica-GreenEDGE en zou binnenkort zijn handtekening zetten.

Verbrugghe, die eerder Vegard Stake Laengen van Team Joker aantrok, ontkende daarnaast de geruchten rondom Howards ploegmaat Simon Clarke en Bryan Coquard. “Er was wat contact met Clarke maar dat is het. Hij komt niet naar ons. We hebben een voorstel aan Bryan gedaan, maar ik denk dat hij blijft waar hij is. De komende twee weken zullen we renners bekendmaken.”

Philip Deignan
De eerder gemelde waarschijnlijke verlenging van Philip Deignan bij Sky is definitief. Dat vertelt de 32-jarige Ier zelf aan Donegal News. De komende twee jaar wil de klimmer graag de Tour rijden en meedoen aan de Olympische Spelen. Voor meer deelnemers heeft Ierland echter op korte termijn WorldTour-punten nodig, die hij zelf bijeen hoopt te sprokkelen in de Ronde van Lombardije. Anders beseft hij dat de kans groot is dat Nicholas Roche en Daniel Martin de enige afgevaardigden zijn.

AG2R La Mondiale
Chambéry CF, de opleidingsploeg van AG2R La Mondiale die op amateurniveau rijdt, levert weer twee talenten af aan de hoofdmacht. Het gaat om Francois Bidard en Nans Peters, die al als stagiair actief zijn voor de ploeg. Beiden tekenen een tweejarige verbintenis, maar waar de 23-jarige Bidard komend jaar al zijn debuut maakt, zal de twee jaar jongere Peters nog een seizoen amateur blijven. Nederlander Jaap de Jong maakte daarnaast bekend nog een jaar bij de ploeg te rijden.

Lennard Kämna
Eén van de grootste Duitse talenten verhuist mee met sponsor Stölting naar de nieuwe fusieploeg CULT Energy-Stölting Group. Duits beloftenkampioen tijdrijden Lennard Kämna tekent een tweejarig contract op ProContinental niveau. De 19-jarige specialist, die ook bergop uit de voeten kan, kijkt er naar uit te leren van ervaren renners als Linus Gerdemann. Op het WK tijdrijden pakte hij onlangs nog de bronzen plak bij de beloften.

Wanty – Groupe Gobert
Twee nieuwe renners zijn bevestigd door Wanty – Groupe Gobert: Robin Stenuit en Antoine Demoitié. Stagiair Stenuit, afkomstig van Veranclassic-Ekoi, won dit jaar verrassend de Schaal Sels. Demoitié, net als zijn nieuwe ploegmaat een Waal, liet zich dit seizoen enkele keren van zijn snelle kant zien. Het aantal renners van de Belgische ProContinentale formatie voor 2016 staat hiermee op 12.

Lukas Pöstlberger
Ritwinnaar in de Ronde van Oostenrijk Lukas Pöstlberger tekent een tweejarig contract bij Bora – Argon 18. De 23-jarige Oostenrijker is momenteel als stagiair actief voor de Duitse ProContintale ploeg en zal op het WK zowel de tijd- als de wegrit bij de elite rijden. Hij was in 2015 ook de beste van de An Post Ras in Ierland.

Davide Viganò
Na tien jaar keert Davide Viganò weer terug op het oude nest. De Italiaan mocht in 2005 bij Androni Giocattoli op het Continentale niveau debuteren, waarna hij in juli al de overstap maakte naar Quick Step. Na dienstverbanden in zes landen keert de 31-jarige Viganò nu terug bij Gianni Savio, die eerder al de contracten van Marco Bandiera en Francesco Chicchi verlengde.

Davide Viganò kent in dienst van Team Idea een sterk jaar

Davide Viganò kent in dienst van Team Idea een sterk jaar

Gianfranco Zilioli
Savio moet echter ook een renner laten gaan. Gianfranco Zilioli vertrekt namelijk na drie seizoenen naar Nippo – Vini Fantini, waar hij onder meer kopman Damiano Cunego moet gaan ondersteunen. De ProContinentale formatie hoopt komend seizoen een grote ronde te rijden. Met zijn 25 jaar kan Zilioli nog altijd progressie maken, hij werd dit jaar al vierde bij het Italiaanse kampioenschap.

Metec – TKH
Met het aantrekken van twee achttienjarige renners heeft Metec – TKH de ploeg voor komend jaar een verjongingskuur gegeven. Junior Luuk Lohuis, die zijn overgang zelf in juli al bekendmaakte, komt over van OWC Oldenzaal. Eerstejaars belofte Jim Lindenburg reed in 2015 in het shirt van WV De Jonge Renner.

Baby-Dump
Ook het Continentale Baby-Dump heeft een nieuwe naam te melden: Tom Vermeer komt over van de amateurs van Profel -United Cycling Team. Daarnaast rijden ook Lars van de Vall en Bart Dielissen komend seizoen weer in het groen.

Geert van der Weijst
De 25-jarige Geert van der Weijst keert de semiprofessionele wielersport de rug toe. Na enkele jaren Jo Piels reed hij dit seizoen in de kleuren van het Belgische Continentale 3M, waarvoor hij nog de Omloop van het Waasland wist te winnen. Toch heeft hij besloten in 2016 zijn maatschappelijke carrière voorrang te geven.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Jelle van der Linden 23 september 2015 om 12:57

Edit: bedankt

Maglor 23 september 2015 om 13:02

Ik ben eens benieuwd wanneer Lotto-Soudal wat namen gaat bekend maken.
Ze hebben enkel Wallays aangetrokken denk ik + wat contracten verlengd

LaurentJalabert 23 september 2015 om 13:17

Kamna naar Giant was toch mooi geweest gezien de sponsor.

Verweggistan 23 september 2015 om 13:27

Vermeer reed dit jaar bij een Belgische amateurploeg (ProfelUnitedCT), in 2014 inderdaad voor Jo Piels. Een goede kopman voor een ploeg als Babydump.

hadock 23 september 2015 om 14:05

Ik dacht dat er nog maar één plaatsje vrij was bij IAM, en dat die was opgevuld door Olivier Naessen?

Verweggistan 23 september 2015 om 14:08

Volgens mij heeft IAM nog genoeg plaats: Chavanel, Pineau, Reichenbach, Warbasse, Degand vertrekken. Ze hebben nog een handvol Zwitsers die het niveau niet aankunnen en alleen nog maar Laengen en Naessen gehaald.

Smuckinho 23 september 2015 om 14:21

Kamna is een eerstejaars belofte en net 19. Die heeft nog alle tijd om naar Giant te gaan ;)

tendam 23 september 2015 om 15:17

Ik verwacht Kämna uiteindelijk ook wel bij der Rudi Kämna in de ploeg.

Headlines

Materiaalzone