Wielertransfers 2011: Cunego, Meersman, Bonnet

woensdag 18 augustus 2010 om 15:56

Na afloop van de Tour de France nemen de transfergeruchten doorgaans flink in aantal toe. Ook krijgen renners al te horen of ze voor volgend jaar een contract verdiend hebben. In de rubriek Transfers 2011 zet WielerFlits actuele transfernieuwtjes en -geruchten voor u op een rij.

Damiano Cunego
Eén van de meest begeerde renners van het moment, Damiano Cunego, zal ten laatste volgende week beslissen voor welke ploeg hij in de toekomst zal rijden. Dat zei hij zelf aan Tuttobiciweb. “Laat ons zeggen dat het een moeilijke keuze is. Ik heb meerdere voorstellen op zak, en die moet ik één voor één grondig evalueren”, klinkt het.

De voorbije weken werd hij gelinkt aan onder andere Liquigas en Geox, maar ook bij Lampre blijven is een optie. “Bij Lampre heb ik op geen enkel moment negatieve ervaringen gehad, en dus is het niet makkelijk om de ploeg de rug toe te keren. Ik ben er dus nog niet uit, maar binnen een paar dagen moet alles al een stuk duidelijker zijn.”

Gianni Meersman
Gianni Meersman zal ook volgend jaar uitkomen voor Française des Jeux, zo weet WVcycling. De 24-jarige Belg, die de laatste maanden en jaren meer door blessures allerhande in het nieuws kwam dan hem lief is, liet onlangs nog eens van zich spreken door zijn tweede plaats in Parijs-Corrèze.

William Bonnet
William Bonnet heeft zijn etappezege in Parijs-Nice en zijn tiende plaats in de Ronde van Vlaanderen weten te verzilveren met een transfer. De Franse sprinter ruilt de komende twee jaar Bbox Bouygues Telecom in voor Française des Jeux, zo weet La France Cycliste. Hij heeft er een contract getekend voor twee jaar.

Fabrice Jeandesboz
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal Fabrice Jeandesboz ook volgend seizoen de kleuren van Saur-Sojasun verdedigen. Dat schrijft ffc.fr. Zijn zevende plaats in de onlangs verreden Tour de l’Ain heeft teammanager Stéphane Heulot weten te overtuigen om de 25-jarige Breton een contractverlenging aan te bieden.

Klik hier voor een overzicht van alle transfernieuwtjes en -geruchten.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair