Wielerploegen 2016: LottoNL-Jumbo

Wielerploegen 2016: LottoNL-Jumbo

Foto: Bas Czerwinski

dinsdag 26 januari 2016 om 07:00

Zo na de Tour Down Under resten nog een aantal samenstellingen van achttien WorldTour-teams, Roompot Oranje Peloton en de zeven Nederlandse continentale ploegen. Vandaag schenkt WielerFlits aandacht aan de enige Nederlandse ploeg op het hoogste niveau: LottoNL-Jumbo.

LottoNL-Jumbo
Land: flag-nl Nederland
Sponsor: Nationale loterij en een Nederlandse supermarktketen
Sinds: 1996 (als Rabobank)
UCI-code: TLJ
Fietsen: Bianchi
Tenue 2016: Klik

Aantal overwinningen 2015: 7
WorldTour-ranking 2015: 15
CQ-ranking: 15e met 5270 punten
Website: teamlottojumbo.nl
Facebook: /TeamLottoNLJUmboCycling
Twitter: @LottoJumbo_road
YouTube: Link

Vorig seizoen
Er is al veel gezegd en geschreven over het magere jaar van LottoNL-Jumbo. Met het afscheid van onder meer Bauke Mollema, Lars Boom, Stef Clement en Theo Bos verliest Belkin eind 2014 veel sterkhouders. Daar komen acht renners voor in de plaats, die allen niet de status hebben van de eerder genoemde vier. Tel daarbij de afwezigheid van Robert Gesink aan het begin van het jaar op, evenals de langdurig geblesseerde Marc Goos en de Nederlandse WorldTour-formatie beschikt maar over 23 fitte renners. Wanneer in de opbouw naar het voorjaar toe Laurens ten Dam, Tom Van Asbroeck en Jos van Emden ook wegvallen door blessures én praktisch driekwart van de ploeg te maken krijgt met een griepepidemie, is de ellende compleet.

Noem het onheil, noem het excuses zoeken. Het zijn de cijfers die tellen. En die liegen niet, na het voorjaar: nul keer winst. Maar daarnaast ook weinig podiumplekken; slechts vijf! Voor een WorldTour-ploeg is dat veel te weinig. Enkel Paul Martens (derde in eerste rit Volta ao Algarve), Wilco Kelderman (tweede in tijdrit Ruta del Sol), Van Asbroeck (tweede in rit vijf Volta ao Algarve), Bert-Jan Lindeman (tweede Ronde van Drenthe) en Barry Markus (tweede Dwars door Drenthe) weten voor 1 mei op het podium te geraken namens de geel-zwarte brigade van Richard Plugge. Sep Vanmarcke toont zich andermaal bedrijvig in de klassiekers en lijkt een van de sterkere renners te zijn, maar tegenspoed weerhoudt hem ervan om in vrijwel alle grote wedstrijden een finale te kunnen rijden. “Het is eigenlijk een heel vervelend voorjaar geweest, het was het voorjaar van de pech. Ik ben sterker geworden, maar heb het nergens kunnen laten zien”, treurt de Belgische kopman van de ploeg na Parijs-Roubaix.

De pechvogel van het voorjaar - Foto: Sirotti

De pechvogel van het voorjaar: Sep Vanmarcke – Foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo maakt vervolgens een vrije val op de UCI-ranking. Nog diezelfde middag poetst Moreno Hofland in de Tour of Yorkshire de hatelijk nul weg. Vol goede moed reist de ploeg met speerpunten Steven Kruijswijk en diezelfde Hofland af naar de Giro d’Italia. Hoewel de sprinter uit Roosendaal enkel Elia Viviani voor zich moet dulden in rit twee, komt Hofland in de rest van de ronde simpelweg te kort. Een paar dagen later na Hoflands tweede plek lijkt Kruijswijk zijn klassementsambities direct in de kast te kunnen doen. In de eerste bergrit verliest hij acht minuten op zijn concurrenten. Door zijn aanvallende manier van koersen, een goede individuele tijdrit en een ijzersterke laatste week, schaart hij zich onder de beste klimmers en eindigt uiteindelijk als zevende in Milaan.

Na winst voor Hofland op La Gileppe in de Ster ZLM Toer en de nationale titel tijdrijden voor Kelderman, wacht de Tour de France. Gesink en Kelderman zijn er de kopmannen, Laurens ten Dam krijgt een vrije rol. Pech voor de laatste twee renners schakelt hen al vroeg uit, maar Gesink recht zijn rug en laat opnieuw aan de wereld zien bij de beste tien ronderenners van de wereld te horen. Vooral zijn aanval in de eerste bergrit naar La Pierre-Saint-Martin spreekt tot de verbeelding. Uiteindelijk eindigt de 29-jarige kopman als zesde in Parijs, op minder dan een minuut van nummer vijf Alberto Contador. In ogenschouw nemend dat Gesink in de waaieretappe naar Neeltje Jans anderhalve minuut verloor op de Spanjaard, is zijn prestatie na een jaar vol ellende een dikke pluim waard.

Robert Gesink finisht als vierde op La Pierre-Saint-Martin - Foto: Sirotti

Robert Gesink finisht als vierde op La Pierre-Saint-Martin – Foto: Sirotti

Waar de nieuwbakken inwoner van Girona na de Tour wat langer nodig heeft om te herstellen, rijden Van Emden en Kelderman goed in de Eneco Tour. Van Emden wint er de tijdrit (voor Kelderman), terwijl de 24-jarige ronderenner als derde eindigt in het eindklassement. Hij moet echter wel lijdzaam toe zien hoe zijn generatiegenoot Tim Wellens soeverein de zege voor zich opstrijkt. Even daarvoor had ook Mike Teunissen sprankeltjes van zijn talent laten zien door als tweede te eindigen in de Ride London-Survey Classic en de proloog in de Tour de l’Ain op zijn naam te schrijven. In de Vuelta a España vertrekt LottoNL-Jumbo vervolgens voor het eerst in jaren zonder kopman. Vrijbuiters mogen hun kans gaan en daarvan profiteert rasaanvaller Lindeman: hij wint na een mooi gevecht de negende etappe met aankomst op La Alpujarra. Vuelta geslaagd.

Dankzij het magere aantal van zes zeges – waarvan maar twee in de WorldTour – mag men ondanks de pech, blessures en ziektes stellen dat LottoNL-Jumbo een slecht jaar achter de rug heeft. Toch een positieve noot: de groei die de ploeg doormaakte in de tijdrit-discipline, is bijzonder. Waar de tijdritfiets van Bianchi in 2014 nog een zorgenkindje is, werkt de nieuwe variant van de Aquila CV zich het voorbije seizoen op tot paradepaardje. “Ik denk dat de nieuwe tien tot twintig procent beter is dan de tijdritfiets van vorig seizoen”, vertrouwt Kelderman toe aan WielerFlits begin januari 2015. En dat blijkt: elf van de 34 podiumplekken het afgelopen jaar waren na een tijdrit. Dat is net iets minder dan een derde. Daar zit het volledige LottoNL-Jumbo-podium van het NK Tijdrijden bij, al kloppen Kelderman, Rick Flens en Van Emden daar wél specialist Tom Dumoulin. In de voorbije jaren, toen de resultaten aannemelijk beter waren, turft de ploeg maar twee (2014), zes (2013, op een Giant), vijf (2012, eveneens Giant) en tien (2011, Giant) podiumplekken in tijdritten. In 2010 zijn dat zeventien van de in totaal 74 plaatsen bij de eerste drie na een race tegen de klok.

Transfers
Het is voor Richard Plugge snel duidelijk wat hem te doen staat op de transfermarkt. Er moet een afmaker bij en daarnaast verlangen sponsoren naar een Italiaan en Amerikaan. Bovendien wil hij de zogenaamde ‘tweede lijn’ versterken. Er is echter één probleem: weinig budget en dus moet hij met een creatief beleid renners aantrekken. “De basis is nu breder”, vertelt Plugge in oktober aan WielerFlits. “Daarnaast hebben we met Dylan Groenewegen naast Van Asbroeck en Hofland een extra afmaker voor de grote en kleinere wedstrijden. Daarmee hopen we nu iets sneller aan overwinningen te komen. We bouwen ook aan de tweede lijn, zoals ik het altijd noem. Dat zijn renners die direct de kopmannen kunnen ondersteunen. Daarbij denk ik aan Primož Roglič. Op termijn moeten Alexey Vermeulen en Koen Bouwman dat ook kunnen. We moeten ze alleen nu al wel hebben om die tweede lijn verder uit te bouwen.”

Ook Enrico Battaglin en Victor Campenaerts zijn aangetrokken met het oog op een bredere basis. De Italiaan wint de vorige drie jaren echter ook twee ritten in de Giro en weet dus koersen af te maken. Twan Castelijns en Europees kampioen tijdrijden Steven Lammertink vervolledigen de ploeg voor 2016. LottoNL-Jumbo neemt daarnaast wel afscheid van boegbeeld Laurens ten Dam. De bebaarde klimmer vertrekt naar Giant-Alpecin, terwijl Markus en Nick van der Lijke een contract binnen slepen bij Roompot Oranje Peloton. Brian Bulgaç doet drie stappen terug naar de amateurs, terwijl nog niet bekend is wat Rick Flens gaat doen. Marc Goos’ toekomst is nog in het ongewisse; hij staat nog wel onder contract bij het team, maar het is nog maar de vraag of hij terugkeert. Kevin De Weert is al sinds mei geen renner meer van LottoNL-Jumbo. Hij heeft een punt achter zijn loopbaan gezet.

Enrico Battaglin

Enrico Battaglin – Foto: Sirotti

In
flag-it Enrico Battaglin (Bardiani-CSF)
flag-nl Koen Bouwman (SEG Racing)
flag-be Victor Campenaerts (Topsport Vlaanderen-Baloise)
flag-nl Twan Castelijns (Baby-Dump)
flag-nl Dylan Groenewegen (Roompot Oranje Peloton)
flag-nl Steven Lammertink (SEG Racing)
flag-si Primož Roglič (Adria Mobil)
flag-us Alexey Vermeulen (BMC Development)

Uit
flag-nl Brian Bulgaç (De Volharding)
flag-nl Laurens ten Dam (Giant-Alpecin)
flag-be Kevin De Weert (gestopt)
flag-nl Rick Flens (?)
flag-nl Barry Markus (Roompot Oranje Peloton)
flag-nl Nick van der Lijke (Roompot Oranje Peloton)

De renners voor 2016
Komend seizoen zijn de doelen niet anders dan de voorbije jaren. LottoNL-Jumbo wil opnieuw  scoren in de klassiekers en mee doen voor de klassementen in de grote rondes. Daarnaast focust LottoNL-Jumbo zich weer op een sprinttrein, omdat 2015 pijnlijk duidelijk laat zien dat de ploeg hierin te kort schiet. Hofland weet al precies wat voor jongens daarvoor in aanmerking komen. “Ik denk dat renners als Van Emden, Robert Wagner, Dennis van Winden, Timo Roosen en Teunissen allemaal heel veel power en explosiviteit hebben. Die kunnen allemaal een bepaalde functie in die trein vervullen”, aldus de belangrijkste sprinter van de ploeg. De afgelopen maanden zijn deze renners daar hard mee aan de slag geweest, waardoor LottoNL-Jumbo in sommige etappekoersen ook een trein voor de spurter mee gaat nemen.

Voor Vanmarcke is het zaak om vanaf Milaan-San Remo vijf weken lang in topvorm te zijn, waarbij zijn hoogste piek ligt bij de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Daaromheen zal hij de vruchten van zijn vorm ook willen plukken in de E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race. In die laatste koers zal Gesink kopman zijn van de ploeg, evenals in de andere heuvelklassiekers. Gesink mikt – al zegt hij dat nergens hardop – vol op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waardoor hij zich in de Tour voornamelijk zal richten op dagsucces en het ondersteunen van kopman Kelderman. Steven Kruijswijk gaat op zijn beurt het leiderschap krijgen in de Giro en de Vuelta, waardoor LottoNL-Jumbo in alle drie de grote rondes op een top-10 notering mikt in het eindklassement. Lindeman schuift daarnaast op in de hiërarchie van de ploeg en krijgt vaker een vrije rol om middels zijn aanvalslust ritten te kapen. Tevens gaat de Drent zich meer op het klimmen richten, zodat hij in die rol ook ondersteunend aan de kopmannen kan zijn. Het mikpunt van teammanager Plugge is vijftien tot twintig zeges.

Wilco Kelderman - foto: Sirotti

Wilco Kelderman is kopman in de Tour. Spoelt hij zijn nare eerste kennismaking weg? – foto: Sirotti

Selectie LottoNL-Jumbo 2016
flag-it Enrico Battaglin
flag-nz George Bennett
flag-nl Koen Bouwman
flag-be Victor Campenaerts
flag-nl Twan Castelijns
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Marc Goos
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Moreno Hofland
flag-nl Martijn Keizer
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-nl Steven Lammertink
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-de Paul Martens
flag-si Primož Roglič
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Bram Tankink
flag-nl Mike Teunissen
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-be Sep Vanmarcke
flag-us Alexey Vermeulen
flag-de Robert Wagner
flag-nl Dennis van Winden
flag-be Maarten Wynants

Dit artikel delen:

61 Reacties

Romāns Vainšteins 26 januari 2016 om 10:49

Als we hier toch volgens het anonieme-alcoholisten-principe openbaar maken in welke mate we wél of níet taalpuristen zijn wil ik nog wel even kwijt dat het mij allemaal bijzonder weing boeit eigenlijk.

0
haroldvc 26 januari 2016 om 11:31

Dit seizoen kan zwaar tegenvallen voor Lotto. Ik denk niet dat er snel een grote mooie overwinning zal aankomen. Vanmarcke zal het moeten waarmaken anders zal hij er wellicht nooit in slagen om één van zijn koersen te winnen. Voor de rest redelijk wat renners die een plekje hebben door hun nationaliteit.

0
mus van de maasstad 26 januari 2016 om 11:32

@ jenku

Volgens mij gaat Kruiswijk naar de giro en krijgt hij (mits iedereen fit) met bennet, roglic en battaglin toch, voor tlj begrippen, goede ondersteuning mee in de bergen. Daarnaast gaat hij ook nog de vuelta rijden.

Dus wat bedoel je precies?

0
Soit 26 januari 2016 om 11:36

Aardige ploeg, aantal goede renners (in wording). Aantal overwinningen? Kan alleen maar beter dan vorig jaar. Hofland zou dat in zijn eentje al moeten realiseren. TLJ is een beetje het Roda JC van de eredivisie, te weinig scorend vermogen. Dan moet je keuzes durven maken. Ik ben benieuwd! Ik heb er veel zin in!

0
Marmaris 26 januari 2016 om 11:49

@mus van de maasstad
Persoonlijk hoop ik dat Bennett als knecht mee gaat naar de Tour. Dan heb je in de Giro Kruijswijk als kopman met Roglic als knecht en Battaglin als knecht/aanvaller. En in de Tour heb je dan Kelderman als kopman met Bennett als knecht en Lindeman als knecht/aanvaller. Daarnaast heb je dan nog Gesink. Hij kan mee als medekopman (wat mij betreft zelfs dé kopman), maar ook als aanvaller/knecht. Dit lijkt mij een goede bezetting wat betreft de Giro en de Tour.

0
ti-raleigh 26 januari 2016 om 12:06

Prima dat ze geïnvesteerd hebben in een sprinttrein, want het wordt tijd dat ze wat vaker met de bloemen gaan zwaaien. 2015 was erg mager, in de breedte zullen ze het heus wel beter doen dit jaar. In 2015 miste Gesink een half seizoen, Kelderman had een leerjaar en Vanmarcke kan ook beter. Daarbij opgeteld de investeringen in de sprinttrein en het tijdrijden en ze kunnen aanzienlijk meer podiumplekken halen dit jaar en dan óók in grote wedstrijden. Ik maak me alleen zorgen over de afdeling pech. Hopelijk hebben ze dat dit jaar ook beter onder controle.

0
achilles 26 januari 2016 om 12:07

Trouwens is Kelderman niet 1 van de favorieten voor het wit in de Tour (gesteld dat hij weer op niveau is) ? De waanzinnig getalenteerde generatie 1990 is te oud, van 1991 kom ik zo op het eerste gedacht enkel bij Kelderman en Barguil uit die al een top 10 in een grote ronde reden.

Edit: is opgezocht en Meintjes is er ook nog die is zelfs nog een jaar jonger.

0
kelderfan 26 januari 2016 om 12:08

Kruijswijk krijgt met Battaglin, Roglic, Keizer, Campenaerts en Tankink toch een leukere ploeg mee, dan vorig jaar in de Giro. Ik hoop, dat Van Asbroeck ook meegaat om met Battaglin voor een zege te kunnen strijden.
Ik hoop, dat Gesink gewoon meegaat naar de TdF als medekopman, want als rittenkaper zal hij weinig tot geen kans krijgen.
Wat betreft het team denk ik, dat de aderlating van Ten Dam niet zo maar is op te vangen. Ik had eigenlijk gehoopt en verwacht, dat zij bij de versterkingen ook een type Warbasse erbij hadden gehaald voor de 2e. lijn Grote Rondetrein. Want wie gaat de Criterium du Dauphine rijden als kopman. Voor Roglic lijkt mij dat te vroeg en Kruijswijk heeft dan een zware Giro gereden.

0
Romāns Vainšteins 26 januari 2016 om 12:12

Naar mijn bescheiden mening, ik zal het nog eens stellen, is de aanname dat aanvaller/knecht écht uitvoerbaar is nogal wankel. Wil je werkelijk renners tot winnende rittenkapers ombouwen hebben deze een ‘carte blanche’ nodig. Alleen op de keien heb je een dermate goede kopman (Vanmarcke wordt mijns inziens toch nog steeds onderschat want fysiek is er nauwelijks een gelijke) dat iedereen verder als ‘slaaf’ aangeduid dient te worden. Kijk naar zo’n Lindeman, die heeft hoogstpersoonlijk het ‘kaapmanschap’ (deze term gemeengoed maken, vet toch?) binnengetrokken, ik raad de eerder door mij genoemde renners zowel als de ploegleiding aan hier hard voor te kiezen.

0
EricV 26 januari 2016 om 12:49

Jammer dat ze geen topper hebben gehaald, nu is t nog steeds alleen Vanmarcke

0
wolfje 26 januari 2016 om 12:49

@Romans
Grotendeels eens. Als je echt voor een rit gaat met bepaalde renners moet je deze niet eerst flink laten werken als knecht. Ik hoop dat ze ook echt de keuze durven te maken om bijvoorbeeld in de Tour Lindeman en Gesink te sparen voor een aanval.

Als een renner na een of een paar keer in de aanval nog wat over heeft om te knechten is dat natuurlijk wel ok. Dan is de combinatie aanvaller en knecht wel te maken. Net zoals ik vind dat de combinatie voor sommige renners ook wel per wedstrijd verschillend kan zijn. Bijvoorbeeld Paul Martens mag wat mij betreft een pure knecht zijn in de Tour, maar kan in de ronde van noorwegen oid wel als aanvaller aangewezen worden. Die veelzijdigheid mag je wel van de renners verwachten

0
tendam 26 januari 2016 om 12:55

Er wordt hier gesproken over tegenvallen, maar volgens mij verwacht niemand er heel veel van. LottoNL is verworden tot een matige ploeg, met in Gesink en evt. Kruijswijk, Kelderman, Vanmarcke slechts een paar renners die af en toe met de wereldtop meekunnen.

Wat ik niet begrijp is dat men zich dan stort op een onderdeel waar ze in de verste verte niet bij de wereldtop horen, namelijk de sprint. Ik begrijp dat ze meer willen winnen, maar zoals anderen al zeggen: kies iets waar je goed in bent en focus je daar dan op. Mijns inziens zijn dat de klassementen. Ik moet ook toegeven dat massasprints me totaal niet aanspreken, en LottoNL op deze manier een soort Skil-Shimano wordt.

0
Sephiroth 26 januari 2016 om 13:28

sprinttrein of ontsnappingen, beiden kunnen leiden tot overwinningen en de laatste genereert meestal meer publiciteit.

0
Rouvoet 26 januari 2016 om 13:44

De wens om ritten te winnen in de WorldTour wordt nog een erg lastige om te realiseren. In de sprints komen ze in principe flink tekort. De kopmannen zijn geen veelwinnaars. De aanvallers (Lindeman, Martens, Bennet, Battaglin) lijken toch van een niveautje lager te zijn, dan het soort renners wat over het algemeen lastigere ritten in de grote koersen winnen. Ik noem types als Geschke, Rogers, Roche, De Marchi,

Het is hopen op een uitschieter van Vanmarcke in het voorjaar of van Hofland in een koers a la Parijs-Nice. Het zal me niet verbazen als het (qua World Tour overwinningen) niets anders is dan afgelopen jaar.

0
Romāns Vainšteins 26 januari 2016 om 14:11

Feitelijk mag je qua pure inhoud Kruijswijk dan weer wél in het rijtje Geschke (die ook weinig wint hoor) Rogers, Roche, DeMarchi plaatsen maar wanneer deze tegelijkertijd óók een AK dient te rijden is het misschien wel weer een beetje teveel van het goede. Als er iemand een mooie bergritzege verdient is het Steven Kruijswijk wel.

0
vinnievidefietsen 26 januari 2016 om 14:45

Bennet & Tjallingii gaan ook naar de Giro, lijkt me een enorme opluchting voor Steven, moet goed komen!

0
Pieterboy 26 januari 2016 om 14:53

Een ploeg die wel goed is maar niet goed genoeg voor world tour

0
Witte Trui 26 januari 2016 om 15:44

Ik vind de tendens hier toch wat negatief; de ploeg spreekt nu doelen en ambities uit, die neerkomen op een groei van vorig jaar.

Er zijn renners weg die niet (genoeg) hebben gepresteerd/gewonnen. De renners die hier als ‘pelotonvulling’ worden bestempeld, krijgen nu een rol in een sprinttrein of worden ‘opgeleid’ met een vaste discipline.

Verder: Vanmarcke geen wereldtop? Wint niet veel, maar op zijn wedstrijden wel altijd rijdend / goed genoeg om voor de knikkers mee te doen. Daarnaast 3 renners die een top 10 in grote rondes (kunnen) rijden; noem de andere ploegen met een dergelijk budget maar.

Geen sprinters? Hofland jong en talentvol en kan sprinters buiten de top 5 allemaal aan. Van Asbroeck heeft 2 jaar geleden genoeg gewonnen; doet hij hetzelfde komend jaar, is het ineens weer top.

Tot slot is een renner als van Emden, mits hij een kleine stap zet, zometeen wereldtop op proloog- gebied!

Genoeg om met plezier en een gezonde portie vertrouwen naar uit te kijken.

0
tendam 26 januari 2016 om 15:49

@witte trui
Van Asbroeck won 2 jaar geleden vrijwel niks. Hij won het klassement van de Europe Tour omdat hij zo constant was, steeds in de top-10. Als sprinter is dat nou niet een heel knappe prestatie.

0
Witte Trui 26 januari 2016 om 15:54

@tendam
Daar heb je op zich gelijk in (hoewel hij met die prestaties meteen veelwinnaar zou zijn bij TLJ). Daarnaast waren de andere sprinters dus wel minder constant ;-) maar het gaat uiteindelijk om winnen.

0
kelderfan 26 januari 2016 om 16:01

@tendam
Van Asbroeck heeft wel een rit in de Tour de Wallonie 2014 gewonnen en 4e. in ’t algemeen klassement van die Tour.

0
wolfje 26 januari 2016 om 16:14

@Kelderfan
En daarom schrijf tendam “vrijwel niks”. Twee zeges als sprinter is niet indrukwekkend

0
r525 26 januari 2016 om 17:24

@Rahimns
Als ik me niet vergis zeg jij vaak dat mensen te hoge verwachtingen hebben van dit team. Echter zeg je nu dat ze echt wel om de knikkers mee kunnen doen. Dat klinkt voor mij een beetje tegenstrijdig.

Enige wereldtopper die dit team heeft is Vanmarcke, en daar mag wat mij betreft dit jaar wel van verwacht worden dat hij een mooi kasseienkoers meepakt. In het klassement kunnen ze leuke dingen doen. Hopen voor Kelderman dat hij niet zo’n treurig jaar als 2015 heeft.
15 tot 20 zeges? Ik zou niet weten waar ze het vandaan moeten halen. Mij mogen ze verrassen, maar nu wil ik van Plugge niet aan het eind van het jaar horen dat het een degelijk seizoen was met 10 zeges.

0
rahimns 26 januari 2016 om 17:48

@r525 in potentie hebben ze de renners daarmee wil ik niet zeggen dat deze ploeg even alles bij elkaar gaat winnen. Maar in potentie kunnen ze meedoen om goede klassementen en uitslagen in klassiekers en sprints. En of dit nu resulteert in 5, 10 of 20 overwinningen… dat zullen we moeten zien. Deze ploeg heeft een vooral Nederlands karakter en daar ben ik blij mee, andere maakt dat geen bal uit. Ik zie toch liever Nederlandse renners voorin meestrijden en dan zal er niet altijd gewonnen worden, het zij zo.

0
kelderfan 26 januari 2016 om 18:06

@wolfje
Wat versta jij dan onder vrijwel niks? En volgens mij heeft TLJ nooit gezegd, dat zij met Van Asbroeck een topsprinter binnen hebben gehaald; wel een man net als Hofland die kan winnen en ook in heuvelritten. En TLJ heeft al niet veel renners, die dat in zich hebben.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone